Σύλλογος Οικονομολόγων

Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Νέος κωδικός για τα εισοδήματα που εξαιρούνται από την εισφορά

Νέος κωδικός για τα εισοδήματα που εξαιρούνται από την εισφορά

 

Σε ξεχωριστό κωδικό στις φορολογικές δηλώσεις του 2012 θα δηλωθούν όσα εισοδήματα εξαιρούνται από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, σύμφωνα με όσα σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών και τα οποία αναμένεται να περιληφθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα πάει στη Βουλή πιθανότατα μέσα στον Ιανουάριο.

 
Αρχίζει διαπραγμάτευση ματαξύ κομμάτων για τις νέες φορο-αλλαγές

Αρχίζει διαπραγμάτευση ματαξύ κομμάτων για τις νέες φορο-αλλαγές


Ενδοκυβερνητική διαπραγμάτευση μεταξύ των κομμάτων ξεκινά αυτήν την εβδομάδα με αντικείμενο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

 
Ποιοι είναι οι νέοι επικεφαλής στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες

Ποιοι είναι οι νέοι επικεφαλής στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και στα Διεπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα του νομού Θεσσαλονίκης

  Σαρωτικές αλλαγές στις ηγεσίες των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών έχει αποφασίσει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελός Βενιζέλος, με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας στο πολύ κρίσιμο, όπως εξελίσσσεται για την πορεία της οικονομίας, ζήτημα της αύξησης των εσόδων. Μάλιστα, μετά την υπογραφή της υπουργικής απόφασης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιευτούν στο ΦΕΚ οι αλλαγές των επικεφαλής στις σχεδόν 40 διευθύνσεις ΔΟΥ και Ελεγκτικών Κέντρων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι περισσότερες της Θεσσαλονίκης.

 
Εφεδρεία και για τους πολιτικούς

Εφεδρεία και για τους πολιτικούς

 

Αυτό που δεν θέλουν να δουν οι πολιτικοί µας ταγοί είναι ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει επιτέλους µια συγκροτηµένη πολιτική διαχείριση της κρίσης είναι να εφαρµοστεί ο θεσµός της εφεδρείας, πρώτα απ’ όλους, στους πολιτικούς. Είτε τους αρέσει είτε όχι, εδώ που έχουµε φτάσει δεν µπορεί να υπάρξει διέξοδος αν παράλληλα µε την ανασύνταξη του κράτους δεν γίνει και ριζική αναδιοργάνωση του πολιτικού µας συστήµατος. Και κάτι τέτοιο συνεπάγεται αυτοµάτως την ενεργοποίηση της εφεδρείας – για να µην πούµε «αποστράτευσης» – για µια σειρά στελέχη που κυριαρχούν στο προσκήνιο εδώ και δεκαετίες, µε τα γνωστά σε όλους µας αποτελέσµατα.

 
Και εισπρακτικές εταιρείες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο

Και εισπρακτικές εταιρείες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο

Το υπουργείο Οικονομικων οργανώνει τη συνεργασία του με τις μεγάλες εισπρακτικές εταιρείες οι οποίες εξειδικεύονται στην είσπραξη ιδιωτικών χρεών και τραπεζικών χρεών.

Επίσης είπε οτι ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής νομικών και λογιστικών συμβούλων για να διαχειριστούν τα ληξιπρόθεσμα.

 
Σελίδα 923 από 1021