Σύλλογος Οικονομολόγων

Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Εκείνος που εκδίδει ακάλυπτη επιταγή, ζημιώνοντας έτσι παράνομα και υπαίτια άλλον, υποχρεούται να τον αποζημιώσει

Άρειος Πάγος 495/2010
Εκείνος που εκδίδει ακάλυπτη επιταγή, ζημιώνοντας έτσι παράνομα και υπαίτια άλλον, υποχρεούται να τον αποζημιώσει. Δικαιούχος της αποζημιώσεως είναι όχι μόνον ο κομιστής της επιταγής κατά το χρόνο της εμφανίσεώς της (τελευταίος κομιστής), αλλά και κάθε υπογραφέας που πλήρωσε την επιταγή, ως εξ αναγωγής υπόχρεος, και έγινε κομιστής, αφού αυτός υφίσταται τελικά τη ζημία από τη μη πληρωμή της επιταγής, η δε ζημία αυτού είναι απότοκος της παράνομης συμπεριφοράς του εκδότη και τελεί σε πρόσφορη αιτιώδη συνάφεια με αυτήν.

O συμψηφισμός επιφέρει απόσβεση των μεταξύ δύο προσώπων αμοιβαίων απαιτήσεων, όσο καλύπτονται, αν είναι ομοειδείς κατ' αντικείμενο  και ληξιπρόθεσμες. Η πρόταση του συμψηφισμού επιφέρει απόσβεση των αμοιβαίων απαιτήσεων από τότε που συνυπήρξαν. Ο εγγυητής μπορεί να  αντιτάξει σε συμψηφισμό την ανταπαίτηση του πρωτοφειλέτη κατά του δανειστή.

 
Νέα ερώτηση Παπαδημούλη για τις καταθέσεις στην Ελβετία

Νέα ερώτηση Παπαδημούλη για τις καταθέσεις στην Ελβετία

Στη Βουλή φέρνει εκ νέου το θέμα της συμφωνίας φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ειδικότερα, σε ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, αναφέρεται σε ανάλογη υπό εξέταση συμφωνία ΗΠΑ και Ελβετίας, που περιλαμβάνει και δημοσίευση ονομάτων φοροφυγάδων και ρωτά αν έχει τεθεί ανάλογος όρος από την Ελλάδα για άρση του τραπεζικού απορρήτου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

 
Υπόνοιες ότι 11 βουλευτές έβγαλαν καταθέσεις στο εξωτερικό

Υπόνοιες ότι 11 βουλευτές έβγαλαν καταθέσεις στο εξωτερικό

 

Μαύρες τρύπες, από τις οποίες προκύπτουν ενδείξεις για προσπάθεια «κουκουλώματος», αποκαλύφθηκαν χθες από τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων πόθεν έσχες του 2010 των πολιτικών για την οικονομική χρήση του 2009. Οπως φάνηκε, παρά τη σχεδόν τετράμηνη καθυστέρηση δημοσιοποίησης των δηλώσεων και παρά τις δυνατότητες που δίνονται στην αρμόδια επιτροπή από τον νόμο για την εις βάθος διερεύνηση των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών ?μέσα μάλιστα σε κλίμα έντονης δυσπιστίας για το πολιτικό σύστημα και κοινωνικής έντασης?, οι αρμόδιοι κοινοβουλευτικοί φορείς «φρόντισαν» να δώσουν... μισές απαντήσεις και ?κατά τη συνήθη πρακτική? να παραπέμψουν σε έρευνες στο άμεσο (;) μέλλον.

 
ανακοίνωση για την παράταση του Ε9

Aνακοίνωση για την παράταση του Ε9 και της κατάστασης Φορολογικής αναμόρφωσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - Παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής Ε9 φυσικών και νομικών προσώπων έτους 2011


Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2012 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων έτους 2011 καθώς και της διόρθωσης στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης.
 
Επίσης παρατείνεται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2012 η προθεσμία υποβολής μέσω διαδικτύου της κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης.

 

 
Στον εισαγγελέα οι φάκελοι με στοιχεία ενδοομιλικών συναλλαγών πολυεθνικών

Στον εισαγγελέα οι φάκελοι με στοιχεία ενδοομιλικών συναλλαγών πολυεθνικών

 

Στον οικονομικό εισαγγελέα έχουν μεταβιβαστεί οι 41 φάκελοι με τα στοιχεία ενδοομιλικών συναλλαγών πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, ενώ από τον έλεγχο που έγινε στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας δεν αποκλείεται να επιβληθεί πρόστιμο σε κάποιους ομίλους, λόγω μη έγκαιρης ενημέρωσης στοιχείων.

Αυτά προκύπτουν από τις αναφορές του γενικού γραμματέα Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Στ. Κομνηνού και του ειδικού γραμματέα της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς Γ. Στεργίου κατά τη συνάντησή του με δημοσιογράφους.

 
Σελίδα 921 από 1020