Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΩΣ ΤΟ 2060 (και βλέπουμε)!

Δυστυχώς, επαληθεύονται πλήρως, όσα πρόβλεψα για την οικτρή τύχη της Ελλάδας, από την αρχή της κρίσης, αν παρέμενε στο εγκληματικό περιβάλλον των μνημονίων.  Είναι απίστευτο το πως οι πολιτικοί μας των 7 τελευταίων ετών αδυνατούν να κατανοήσουν, ότι δεν υπάρχει πια αλληλέγγυα Ευρώπη και εταίροι, αλλά ούτε και δανειστές, με την παραδοσιακή έννοια του όρου: Δηλαδή άτομα που να ενδιαφέρονται, απλώς, να εξασφαλίσουν τα χρήματά τους. Αντιθέτως, πρόκειται για μια, 100% πια, γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, της οποίας το πρώτιστο ενδιαφέρον είναι επεκτατικό, και δευτερευόντως μόνο η εξασφάλιση της επιστροφής του χρέους

 

 
«Xρυσοπληρωμμένος θίασος το Eurogroup με σκηνοθέτη τον Σόιμπλε»

«To Eurogroup κατάντησε μια ομάδα χρυσοπληρωμένων ερασιτεχνών ηθοποιών με σκηνοθέτη τον Βόλφανγκ Σόιμπλε», δήλωσε ο Φάμπιο Ντε Μάζι από το Die Linke αναφερόμενος στη συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα.

Μιλώντας στις Βρυξέλλες οικονομικός εμπειρογνώμονας και ευρωβουλευτής του αριστερού κόμματος επέκρινε τη γερμανική κυβέρνηση γιατί δεν θα κάνει ελαφρύνσεις του χρέους πριν τις εκλογές της, ώστε να μην πρέπει «ο κ. Σόιμπλε να παίξει το ρόλο του συνδίκου της πτώχευσης των δικών του υποτιθέμενων πακέτων διάσωσης».

 
Αλέξανδροs Κρητικός , Διευθυντής Ερευνών του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Βερολίνου.

 Ο Κρητικός παραθέτει τι είναι εκείνο που χρειάζεται η ελληνική οικονομία

. «Πρώτον, πολιτική σταθερότητα και καλύτερο επενδυτικό κλίμα…

Δεύτερον, μειώσεις των φόρων, οι επιβαρύνσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες έχουν φτάσει το 70%…

και Τρίτον, η Ελλάδα χρειάζεται κοινωνική βοήθεια που να αξίζει το όνομά της». 

 
Αβέβαιη η Γερμανία

Πρόσφατα ο Αμερικανός οικονομολόγος Μπάρυ Άικενγκρην διεπίστωνε ότι, περισσότερο από «μη-ισορροπημένη» , η γερμανική οικονομία είναι κυρίως «εκτροχιασμένη»,

περιστρέφεται στο κενό, με υψηλό βαθμό αβεβαιότητος σε όλα τα πεδία. Οι εντυπωσιακές εξωτερικές επιδόσεις της προϋποθέτουν αποδιάρθρωση του εσωτερικού οικονομικού και κοινωνικού βάθρου της, με συνέπεια η χώρα αυτή να περιέρχεται σε προβληματική και μη-διατηρήσιμη θέση.

Εάν η Γαλλία νοσεί λόγω των μεταρρυθμίσεων που καθυστερούν, η Γερμανία νοσεί ακόμη περισσότερο, λόγω της επίσπευσης αυτών των μεταρρυθμίσεων. Τρεις δείκτες καταγράφουν τη σημερινή «γερμανική παθογένεια»: α) το ύψος της φτώχειας, θλιβερός δείκτης οικονομικής και κοινωνικής αποδόμησης, β) ο χαμηλός σχηματισμός κεφαλαίου, δείκτης μειωμένης εμπιστοσύνης του επιχειρηματικού κόσμου, γ) η υψηλή εθνική αποταμίευση, δείκτης μειωμένης εμπιστοσύνης του κοινού.

 

 
Εν μέσω κριτικής ότι υπέκυψε στη Γερμανία το ΔΝΤ

Μέχρι τις 27 Ιουλίου η απόφαση για την Ελλάδα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρέκκλινε της βασικής του θέσης ότι η συμμετοχή του σε Προγράμματα καθοδηγείται από τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας που αιτείται βοήθειας, και χρησιμοποιώντας μία μέθοδο η οποία είναι ξεπερασμένη και δεν έχει χρησιμοποιηθεί για ανεπτυγμένη χώρα συμφώνησε να λάβει μέρος στο Ελληνικό Πρόγραμμα όχι όμως και χρηματοδοτικά. Έθεσε ως όρο τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους ώστε να επιβεβαιώνεται η βιωσιμότητά του.

 

 
Σελίδα 10 από 912