Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού και οι ελεύθεροι επαγγελματίες για τις οφειλές προς το Δημόσιο

Για ρύθμιση των οφειλών τους προς το Δημόσιο (εφορία και ταμεία)

Στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού θα υποβάλουν αίτηση και οι ελεύθεροι επαγγελματίες για ρύθμιση των οφειλών τους προς το Δημόσιο (εφορία και ταμεία) και μόνον για αυτές αφού η συγκεκριμένη κατηγορία δεν μπορεί να ενταχθεί στον εξωδικαστικό για τα τραπεζικά δάνεια, σύμφωνα με την πρόταση που θα συζητηθεί με τους θεσμούς.

  

 
Ο Σόιμπλε φεύγοντας είπε ξανά τη μεγάλη αλήθεια που όμως οι Ελληνες δεν καταλαβαίνουν

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρχεται μετά από μια κυρίαρχη παρουσία στα ευρωπαϊκά πολιτικά και οικονομικά δρώμενα. Στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έχει καταστεί ιδιαιτέρως αντιπαθής. Ωστόσο επανέλαβε στις "Ιστορίες" του ΣΚΑΙ και τον Αλέξη Παπαχελά ότι οι δανειστές έδωσαν τα χρήματα, το πως θα ξεπληρωθούν, το αποφάσιζε η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση.

 

 
Η Ελλάδα χρειάζεται πιο μακροχρόνιες προθεσμίες για να μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της.

Νομίζουμε πως η επέκταση των ωριμάνσεων αρκεί, όμως θα πρέπει να είναι ουσιαστική. Όχι όμως 100 χρόνια. Η διάρκεια είναι αυτό που συζητείται τώρα, δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα «Der Standard» ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα της «Καθημερινής», του «Βήματος» και άλλων μέσων, ο κ. Τόμσεν υπογράμμισε ο κ. Τόμσεν, «δεν ζητάμε ένα κούρεμα το οποίο θα εξαλείψει τις υποχρεώσεις της Αθήνας. Αυτό που ζητάμε είναι να της δοθεί λίγος χώρος για να ανασάνει και να μπορέσει να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να ανακάμψει. Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, έκανε απίστευτες περικοπές. Τώρα η χώρα χρειάζεται μεγαλύτερες προθεσμίες για να εξοφλήσει τα χρέη της και μια περίοδο στην οποία επωφελείται από την αναβολή πληρωμής».

 

 
Παιχνίδι με τη «φωτιά» για κυβέρνηση και τραπεζίτες η «σπίθα» των πλειστηριασμών

Επικίνδυνο παιχνίδι έχει ξεκινήσει το Δημόσιο και οι τραπεζίτες με την ανοχή –αν όχι την παρότρυνση- της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο θέμα των πλειστηριασμών. Προφανώς κάτι δεν έχουν μετρήσει καλά.

 Κάτι δεν έχουν μετρήσει καλά ή ίσως είναι «μεθυσμένοι» από την ευκολία με την οποία περνούν το ένα σφαγιαστικό μέτρο μετά το άλλο, χωρίς ουσιαστικά αντίδραση από τον λαό.

 Επιχειρούν με άγαρμπο τρόπο την... έφοδο για την κατάληψη και του τελευταίου «ανάκτορου» που έχει στην κατοχή του ο Έλληνας πολίτης.

 

 
ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η θερμή κοινή εμφάνιση Τσίπρα – Τραμπ στον Λευκό Οίκο πυροδότησε ποταμούς κριτικής προς τον ‘Ελληνα πρωθυπουργό τόσο εκ δεξιών όσο και εξ αριστερών.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σ’ αυτή την κριτική υπενθυμίζοντας το θεσμικά και πολιτικά αυτονόητο: «Στις διεθνείς σχέσεις της χώρας, και ακόμα περισσότερο σε μια επίσκεψη στις ΗΠΑ, κάθε Ελληνας πρωθυπουργός εκπροσωπεί τη χώρα του. Την Ελλάδα. Την πατρίδα. ‘Οχι το κόμμα ή την παράταξή του», είπε ο πρωθυπουργός στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Πέραν των προφανών και αυτονόητων όμως, το παρασκήνιο του ταξιδιού στην Ουάσιγκτον, καθώς και συγκεκριμένες δεσμεύσεις και κινήσεις της κυβέρνησης Τραμπ - κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα του χρέους –ίσως είναι το «κλειδί» για το θετικό κλίμα που αποτυπώθηκε σε κάμερες και δηλώσεις στον Λευκό Οίκο.

 

 
Σελίδα 10 από 940