Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
ΕΞΑΛΛΗ ΦΟΡΟΛΟΥΜΕΝΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΔΟΥ

Με τραύμα στο μάτι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων υπάλληλος της τοπικής ΔΟΥ μετά από επεισόδιο που δημιούργησε φορολογούμενη εντός των γραφείων στην οδό Τζανακάκη.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, το μεσημέρι εισήλθε στα γραφεία μία γυναίκα η οποία έχει φορολογικές εκκρεμότητες οι οποίες οδήγησαν σε κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού της.

 

 
Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ.

Για μία από τις τρεις πράξεις με τις οποίες κατηγορούνταν καταδικάστηκε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο. Για ποιες πράξεις απαλλάχθηκε.

 

 
Aπάτη... γερμανικού τύπου με χρηματοδότηση από την Ε.Ε.

Η Volkswagen με «δόλιο» τρόπο και απάτη εξασφάλισε δάνειο 400 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να κατασκευάσει αυτήν ακριβώς την μηχανή που ήταν στην καρδιά του σκανδάλου με τους ρύπους, γνωστό ως Dieselgate, αναφέρουν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), που είχαν ξεκινήσει την σχετική έρευνα το 2015.

Οι διαπιστώσεις αυτές αποτελούν ένα ακόμα πλήγμα στην αξιοπιστία του γερμανικού κολοσσού μετά τις αποκαλύψεις του Dieselgate αλλά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την δημιουργία καρτέλ μεταξύ των πέντε μεγάλων παικτών στην αγορά αυτοκινήτου για να χειραγωγήσουν τον ανταγωνισμό. 

 
Απολογισμός σε «Μαύρο και σε κόκκινο»

«Η αξιοπιστία κατακτάται όταν το ΑΕΠ εγκαθίσταται σε θετικούς ρυθμούς,με την πρόταξη της  δημοσιονομικής εξυγίανσης το ΑΕΠ κλoνίζεται και μαζί του κάθε αξιοπιστία.»

 Δεν συγχωρούνται οι περικοπές δημοσίων δαπανών ενόσω η οικονο-

μία βυθίζεται σε ύφεση.

Δεν συγχωρείται η πρόταξη του προβλήματος της ανταγωνιστικότητας την στιγμία η οικονομία καταρρέει.

Δεν συγχωρούνται οι περικοπές εισοδημάτων τη στιγμή που εξασθενεί η ζήτηση.

Δεν συγχωρείται η πρόταξη της εξυγίανσης την στιγμή που η οικονομία

αδρανεί και καταποντίζεται.

Δεν συγχωρούνται οι πολιτικές που συρρικνώνουν το εθνικό εισόδημα σε συνθήκες υπερχρεωμένης οικονομίας.

Αντίθετα σε συνθήκες ύφεσης επιβάλλονται επεκτατικές πολιτικές,ώστε μα μειώνεται και να πληθωρίζεται το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ

Όλα τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην χώρα μας ήσαν λάθος και σε λάθος στιγμή

 

 
Ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει τα sms με τον Τσίπρα

για την πρόταση Σόιμπλε για προσωρινό Grexit

Νέα αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη και συγκεκριμένα τα sms που αντάλλασσε με τον Αλέξη Τσίπρα πριν από το Eurogroup της 11ης Μαΐου έρχονται στο φως, μέσω δημοσιεύματος του Πρώτου Θέματος.

Μάλιστα ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτει πως μια εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και εκείνος τον ρώτησε αν έχει Plan X. Του απάντησε «Θες να σου κάνω μια παρουσίαση;». Του απάντησε καταφατικά, δεν έγινε ποτέ ωστόσο παρουσίαση αλλά το σχέδιο του το έδωσε. Μάλιστα ο πρώην υπουργός Οικονομικών του είπε χαρακτηριστικά «Διάβασε και κλάψε«.

 
Σελίδα 10 από 922