Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους

Βρίσκεται στη χώρα μας ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Σταϊνμάγερ, τον οποίο και εμείς ως πολίτες μπορέσαμε να τον ακούσουμε με την ολιγόλεπτη ομιλία του τόσο με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας αξιότιμο κ. Προκόπη Παυλόπουλο όσο και με τον πρωθυπουργό μας κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Σάντα, μέλος της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, και απ’ αφορμή την ομιλία του κ. Σταϊνμάγερ θα ήθελα να πω τα εξής:

 
Παυλόπουλος σε Σταϊνμάιερ: Νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες οι γερμανικές αποζημιώσεις

Νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος τις απαιτήσεις της Ελλάδας, που αφορούν το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις της εποχής της κατοχής, κατά την προσφώνησή του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ και της συζύγου του, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος διευκρίνισε ότι τις απαιτήσεις αυτές δεν τις διεκδικούμε μονομερώς και αυθαιρέτως, αλλά αντιθέτως, τις εντάσσουμε στο πλαίσιο του κοινού μας διεθνούς και ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού και πρόσθεσε ότι με βάση τους κανόνες αυτού του πολιτισμού και, οπωσδήποτε, σε αρμόδιο δικαιοδοτικό forum καθένας θα υποστηρίξει τις θέσεις του.

 
Χιόνης: «Ανάσα μόνο με καταγγελτική επαναδιαπραγμάτευση»

«Μόνο με καταγγελτική επαναδιαπραγμάτευση μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα» επιμένει ο καθηγητής Οικονομικών, Διονύσης Χιόνης, θεωρώντας ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη σε νέα αδιέξοδα, όπως άλλωστε συμβαίνει αυτές τις μέρες με τις τραπεζικές μετοχές.

Σε πρόσφατη ομιλία του ο καθηγητής επεσήμανε ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει δημοσιονομικό πρόγραμμα διάρκειας 50 ετών, όπως αυτό που επιβλήθηκε από τους δανειστές στην Ελλάδα διαπιστώνοντας «πασιφανή σκοπιμότητα» από την πλευρά των δανειστών.

 

 
Ελλάδα - Πολωνία: Κοινή διεκδίκηση επανορθώσεων

Το ζήτημα της διεκδίκησης γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων επιβαρύνει εδώ και δεκαετίες τις ελληνογερμανικές σχέσεις. Οι Γερμανοί είχαν υποβάλει την Ελλάδα και τους πολίτες της σε απερίγραπτο μαρτύριο κατά τη διάρκεια της Κατοχής. 

 Το ζήτημα της διεκδίκησης γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων επιβαρύνει εδώ και δεκαετίες τις ελληνογερμανικές σχέσεις

 Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι κατακτητές απομύζησαν τη χώρα οικονομικά και κατέστρεψαν τις υποδομές της. Επιπλέον, οι ναζί απέσπασαν αναγκαστικό δάνειο από την Τράπεζα της Ελλάδος, το οποίο υπολογίζεται με σημερινά δεδομένα σε περίπου 10 δις ευρώ. Αυτό παραμένει μέχρι και σήμερα ανεξόφλητο.

 

 
Μήπως χρειάζεται ολική διαγραφή χρεών καί επανεκκίνηση;

Θα προσπαθήσω να κάνω μια μακροοικονομική ανάλυση και πρόβλεψη για την χώρα μας, χωρίς να είμαι οικονομολόγος, αλλά ως ενεργό μέλος της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας.

Έχουμε χωριστεί πλέον σε δύο κατηγορίες, αυτοί που ζουν με επιδόματα και αυτοί που παράγουν τα επιδόματα.

Και οι δύο κατηγορίες με κοινή βάση τις 120 δόσεις.

Όλα με 120 δόσεις, παντού.

 
Σελίδα 9 από 1046