Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Oι γερμανικές επανορθώσεις και η επίσκεψη Μέρκελ

Ένα 24ωρο πριν από την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, το Εθνικό Συμβούλιο για τις Γερμανικές Οφειλές εξέδωσε ειδική ανακοίνωση υπενθυμίζοντας πως η Γερμανία είναι υποχρεωμένη να καταβάλει για λόγους νομικούς, ηθικούς και ιστορικούς αποζημιώσεις στην Ελλάδα για τις καταστροφές που προκάλεσε το Γ' Ράιχ στη χώρα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.


Ήδη η ελληνική διπλωματία έχει έρθει σε επαφές με τις Αρχές της Πολωνίας, προκειμένου να συνδυαστούν οι ενέργειες των δύο χωρών, αφού Αθήνα και Βαρσοβία έχουν θέσει επί τάπητος το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και στις δύο χώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, o Aλέξης Τσίπρας φέρεται να είναι αποφασισμένος να φέρει το θέμα στη Βουλή με νόμο, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων αυτών μέσω των διεθνών δικαστηρίων. 

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ  ΣΟΛΝΘ

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης, διοργανώνει τη Δευτέρα 4-2-2019,

Σεμινάριο με θέμα: «Όλες οι αλλαγές που επιφέρει ο Ν. 4548/2018, με εφαρμογή από την 1/1/2019», 

 

  • Οι αλλαγές του Νόμου 2190 περί Α.Ε.

(Νόμος 4548/2018)

  • Οι σημαντικότερες αλλαγές στο Νόμο περί Ε.Π.Ε.

(Νόμος 4541/2018)

 

   Κλειστό τμήμα έως 20 ατόμων

Τόπος υλοποίησης: Αίθουσες ΣΟΛΝΘ, Ορφανίδου 1, 8ος ορ.

Εισηγητής: Ερκέκογλου Ελευθέριος, Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 4-2-2019

Ώρες διεξαγωγής: 17.30-21.30

 
ΕΛΛΑΔΑ , 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η κατάρρευση της παραγωγής μας οδήγησε σε εξάρτηση από τους ξένους. Η εξάρτηση οδήγησε στην υποταγή σε αυτούς. Η υποταγή σε αυτούς θα οδηγήσει σταδιακά στην υποδούλωση, ενώ η υποδούλωση στον αφανισμό.

 
Προαπαιτούμενο της ανάπτυξης οι ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις

Το 2019 που ανατέλλει πρέπει να είναι η χρονιά που θα αρχίσει η ανάκαμψη της οικονομίας. Όμως η ανάκαμψη και στη συνέχεια η ανάπτυξη απαιτεί τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος έτσι ώστε να καταστεί εφικτή και η προσέλκυση νέων και αποδοτικών επενδύσεων στη χώρα, συνεπώς απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό.

 

 
To Πείραμα Συνεχίζεται...

Φαίνεται ότι οι πειραματισμοί με την ελληνική περίπτωση δεν έχουν τελειωμό. Παρόλο που μετά από εκατό και πλέον μήνες το κεντρικό δίδαγμα είναι ότι τα πειράματα στην οικονομία κοστίζουν ακριβά φαίνεται να μην έχει γίνει αντιληπτό.  Έτσι συνεχίζουμε να πειραματιζόμαστε τόσο εμείς όσο και οι ευρωπαίοι εταίροι με την ελληνική οικονομία. Αυτή την φορά το βασικό πείραμα  σχετίζεται με την έξοδο στις αγορές και την δυνατότητα της Ελλάδος να δανείζετε με ένα λογικό επιτόκιο όσο καθώς και με την ικανότητα της οικονομίας να παράγει υψηλά δημοσιονομικά πλεονάσματα μέχρι το 2060. Και στα δύο θέματα συνεχίζεται  η πολιτική της υιοθέτησης ανέφικτων και εξωπραγματικών στόχων κυρίως όμως πειραματισμών. Και το χειρότερο είναι ότι αυτή  η υπερβατική οικονομική πολιτική   εκλαμβάνεται ως κάτι φυσιολογικό.  Και στα δύο κεντρικά θέματα της ελληνικής οικονομίας, δημοσιονομικός στόχος και χρέος υπάρχει μια άτυπη συμφωνία αποδοχής του  υπερφυσικό. Όπως και στην αρχή των μνημονίων  έτσι και τώρα κατασκευάζουμε ένα αφήγημα που σχετίζεται περισσότερο με τις ευχές μας και τις προσδοκίες μας.

 

 
Σελίδα 9 από 1065