Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Δανία, το βασίλειο της διαφθοράς

Παρά την πληθώρα σκανδάλων, ξεπλύματος μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγής και υπεξαιρέσεων, έχει συγκαταλεχθεί στα κράτη με τη λιγότερη διαφθορά στον πλανήτη, μετά τη Ν. Ζηλανδία – από τη Διεθνή Διαφάνεια που εδρεύει στο Βερολίνο, με μέλη της τους μεγαλύτερους διαφθορείς παγκοσμίως, όπως η Siemens.

.

Ο βασικότερος λόγος, για τον οποίο οι Έλληνες θεωρούν πως είναι θύτες της χώρας τους, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για δυστυχή θύματα, είναι η άγνοια του τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, σε συνδυασμό με τους μύθους που κυκλοφορούν – όπως στο παράδειγμα της Γερμανίας, όπου δεν κατανοούν πως το οικονομικό θαύμα που πέτυχε μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο κάθε άλλο παρά θαύμα ήταν.

 

 
Ας ασχοληθεί με το φορολογικό παράδεισο του Λουξεμβούργου.

Στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος δήλωσε ότι «η Ιταλία δεν κρατάει τον λόγο της», απάντησε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι.

«Ο Γιούνκερ ας ασχοληθεί με τον φορολογικό παράδεισο, το Λουξεμβούργο, και ας σταματήσει να καθυβρίζει τους Ιταλούς και την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνησή τους», τόνισε ο γραμματέας της Λέγκα.

 
Κυριαρχούν η παγκοσμιοποίηση, ή τα έθνη, στην Ευρώπη που έρχεται;

Μεγάλη ανακατωσούρα στην Ευρώπη τελευταία.

Οι λεγόμενες «ακροδεξιές» δυνάμεις στην Ευρώπη ενισχύονται με γοργούς ρυθμούς και κάποια κόμματα είτε συγκυβερνούν, είτε είναι στο κατώφλι της εξουσίας.

Σύντομα,η «εθνικιστική ακροδεξιά» της Ευρώπης, θα λέγεται «εθνικόαναθεωρητική δεξιά» και στις ευρωεκλογές του Μαίου προβλέπεται σαρωτική άνοδος του ENF, των εθνικό-πατριωτικών κομμάτων.

 
Απόφαση ΣτΕ για επιχειρήσεις: Παραγραφή ΦΠΑ λόγω... πενταετίας

Ταφόπλακα σε χιλιάδες υποθέσεις επιβολής ΦΠΑ από το Δημόσιο σε επιχειρήσεις βάζει νέα απόφαση του ΣτΕ. Μετά τις πρόσφατες αποφάσεις που κλείνουν οριστικά υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος, όπως για παράδειγμα πολλές υποθέσεις της λίστας Λασκάρντ, λόγω της παρέλευσης του 5ετούς ορίου παραγραφής, ξεκαθαρίζεται πλέον ότι ισχύει η 5ετής παραγραφή και για τις υποθέσεις του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες επιχειρήσεις στις οποίες διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν αποδώσει ΦΠΑ γλιτώνουν οριστικά από τα σχετικά πρόστιμα και τους φόρους λόγω παραγραφής.

 
Γιγαντιαίο σκάνδαλο φοροδιαφυγής ύψους 55 δισ. ευρώ ταράζει την Γερμανία

Η απάτη αφορά εκατοντάδες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται τράπεζες και χρηματιστές.Πανευρωπαϊκών διαστάσεων και κόστους τουλάχιστον 55 δισεκατομμυρίων ευρώ κρατικών πόρων φαίνεται τελικά ότι είναι το σκάνδαλο φοροδιαφυγής «cum-ex», σύμφωνα με το αποτέλεσμα έρευνας την οποία παρουσιάζουν ευρωπαϊκά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και η εφημερίδα «Die Ζeit».

Η έρευνα των γερμανικών αρχών αφορούσε εκατοντάδες υποθέσεις φοροαπάτης, όπου τράπεζες και χρηματιστές αντάλλασσαν μετοχές με (cum) και χωρίς (ex) δικαιώματα μερισμάτων, με σκοπό την απόκρυψη της ταυτότητας των πραγματικών ιδιοκτητών, αλλά και την πρόσβαση και των δύο πλευρών στη διεκδίκηση επιστροφής φόρων οι οποίοι όμως είχαν καταβληθεί μόνο μία φορά.

 
Σελίδα 7 από 1046