Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Οι κρυφοί κωδικοί του Ε1

Ο Μάιος εδώ και 4 ημέρες έχει έρθει, ενώ παράλληλα η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων σιγά-σιγά μπαίνει σε μία σειρά. Αρχικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από τον νόμο είναι :

 

 
Τι δήλωσε γιά Ελλάδα και Μακεδονία, ο Κεντρώος ηγέτης που ξεσκέπασε την Παγκοσμιοποίηση στην Γαλλία.

Αν τα πειράματα της Παγκοσμιοποίησης  στην Ελλάδα, με την απίστευτη φτωχοποίηση και φοροληστεία, τα οποία στην Ευρώπη έχει πάρει εργολαβία με περηφάνεια η σαδιστική κυβέρνηση της Γερμανίας, πετύχουν, τότε στη συνέχεια θα αποτελέσουν πιλότο και για τους αλλους λαούς της Ευρώπης και παγκόσμια. Αν όμως υπάρξει γκρέμισμα των σχεδίων της παγκοσμιοποίησης,  στην Ελλάδα, αυτό θα διαλύσει την σφηγκοφωλιά της Νέας Τάξης πραγμάτων, θα αναβιώσει την ελπίδα στους λαούς της Ευρώπης και παγκόσμια. Γι αυτό, οι εξελίξεις στην Ελλάδα, που έχει εξελιχθεί σε χωρα- πειραματόζωο της Παγκοσμιοποίησης, έχουν συσπειρώσει όχι μονο το ενδιαφέρον, αλλά και τη συμπάθεια και την υποστήριξη προσωπικοτήτων όχι μόνο της τέχνης ή των επιστημών αλλά και της πολιτικής.

 
H Γερμανία εξοικονόμησε τόκους 280 δισ. ευρώ από τα ελληνικά μνημόνια και το QE

Από την αρχή της κρίσης, τα άσχημα νέα για την Ελλάδα ήταν καλά νέα για τη Γερμανία. Κάθε αρνητική αναφορά για τις οικονομικές εξελίξεις στην Αθήνα είχε ως αποτέλεσμα χαμηλότερα επιτόκια για τα γερμανικά κρατικά ομόλογα. Αντίθετα, τα επιτόκια των ομολόγων της Ελλάδας και άλλων χωρών σε κρίση αυξήθηκαν, αναφέρει ο Βλαντίμιρο Γκιάτσε, Γερμανός οικονομολόγος και μέλος του Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας Centro Europa Ricerche στη Ρώμη, σε άρθρο του στην εφημερίδα Junge Welt.

«Το αποτέλεσμα ήταν τόσο ευνοϊκό για το γερμανικό δημόσιο ταμείο, ώστε ακόμη και στην ενδεχόμενη περίπτωση μιας ολοκληρωτικής πτώχευσης της Ελλάδας, το καθαρό αποτέλεσμα για τη Γερμανία θα ήταν θετικό», προσθέτει ο Γερμανός οικονομολόγος, καταρρίπτοντας τον μύθο ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι δήθεν πληρώνουν την κρίση στον ευρωπαϊκό νότο.

 
Πιστός στη γραμμή Σόιμπλε ο Σολτς δηλαδή «Όλαφ Σόιμπλε»

Οι επικρίσεις για το σχέδιο του γερμανικού προϋπολογισμού για το 2018 αλλά και τις προβλέψεις μέχρι το 2022, που παρουσίασε στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, κυριαρχούν στο γερμανικό Τύπο.

Κοινή διαπίστωση των αναλυτών φαίνεται να είναι ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών θυμίζει τον παλιό, τον γνωστό για την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική που ασκούσε, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και συνεχίζει την «παράδοση» του.

 
Πώς στήθηκε η γιγαντιαία απάτη δήθεν διάσωσης της Ελλάδος από το χρέος

Που πήγαν αυτά τα επιπρόσθετα λεφτά και ο κόσμος, γενικά, ζει μέσα σε μια πρωτόγνωρη μιζέρια, ανασφάλεια και, αρκετοί χάνουν και τα σπίτια τους;

 Η Ελληνική οικονομική κρίση ξεκίνησε ως κρίση δημοσίου χρέους πριν από εννέα χρόνια και έφθασε στο αποκορύφωμά της τον Μάιο του 2010, με την υπογραφή του Α’ Μνημονίου. Έκτοτε, παρά τα αυστηρά και άκριτα μέτρα λιτότητας που επεβλήθησαν από την τρόικα – ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ- με τον ευφημισμό «μεταρρυθμίσεις» για να σωθεί η σπάταλη Ελλάδα από τη χρεοκοπία, ακριβώς το αντίθετο συνέβη. Η οικονομία κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, η ανεργία γιγαντώθηκε, η μετανάστευση των νέων θέριεψε και το δημόσιο χρέος εκτοξεύτηκε από 126 % (σε σχέση με το ΑΕΠ) το 2009, στο 188 % το 2017.

Το παράδοξο της ελληνικής οικονομίας

 

 

 
Σελίδα 7 από 992