Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
«Αποχωρούν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση»: Πάμε για εκλογές.

Ολοκληρώθηκε στις 11:15 η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Π. Καμμένος έκανε μια σύντομη δήλωση στους δημοσιογράφους στην οποία ευχαρίστησε τον πρωθυπουργός αναφέροντας ότι «αποχωρούν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση».

 
Η απάτη των μνημονίων
Υπάρχουν λύσεις για την Ελλάδα και μάλιστα αρκετές, αρκεί να θελήσει μία κυβέρνηση που δεν θα εκβιάζεται από τη Γερμανία να τις εφαρμόσει, σταματώντας αμέσως τα μνημόνια – είμαστε πάντως σίγουροι πως αργά ή γρήγορα θα συμβεί, αφού η πατρίδα μας ανέκαθεν ανασταινόταν από της στάχτες της.

 

 
Οι απάτες των Γερμανών που αγνούν Κοινοτικούς κανόνες όπως ο ‘MIP’

To 2011 η Ευρωπαϊκή Ένωση νομοθέτησε την ΜΙΡ (Macroeconomic Imbalance Procedure – Διαδικασία Εξομάλυνσης Μακροοικονομικών Ανισορροπιών), νομοθεσία στην οποία περιγράφονται οι μακροοικονομικές ανισορροπίες που δυνητικά απειλούν την συνοχή και την ίδια την υπόσταση της νομισματικής, τουλάχιστον, Ένωσης.

Τι προβλέπει η Ευρωπαική Νομοθεσία ‘Εξομάλυνσης Μακρο Ανισορροπιών’

 
Παυλόπουλος: Δικαστικώς ενεργές οι ελληνικές διεκδικήσεις

Ο Πρόεδρος έθεσε καθαρά το θέμα των αποζημιώσεων στη Μέρκελ, μιλώντας και για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο

Το μείζον ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο Προκόπης Παυλόπουλος στην Ανγκελα Μέρκελ, την ώρα μάλιστα που το Βερολίνο συνεχίζει εμμονικά να θεωρεί ότι δεν υφίσταται θέμα. 

Γι' αυτό άλλωστε ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε ευθέως ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις από τα εγκλήματα της ναζιστικής κατοχής είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες, προαναγγέλλοντας μπροστά στην καγκελάριο ότι, αν δεν υπάρξει διμερής συμφωνία, «οφείλουμε να λύσουμε το σχετικό ζήτημα στο αρμόδιο δικαιοδοτικό φόρουμ και στη βάση του κοινού μας διεθνούς και ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού».

Παράθυρο για Χάγη

Με άλλα λόγια, ο κ. Παυλόπουλος προανήγγειλε προσφυγή της ελληνικής πλευράς στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. 

 
Νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ατομικό εκκαθαριστικό σημείωμα για τα ζευγάρια, μετά τη δυνατότητα υποβολής ξεχωριστών φορολογικών δηλώσεων που έχουν από φέτος, αλλά και κίνητρα για την ενίσχυση των πληρωμών με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες προβλέπει φορολογικό νομοσχέδιο που έχουν ετοιμάσει υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Θα είναι το πρώτο με το οποίο θα κάνει «ποδαρικό» το 2019 και το πιο σημαντικό για τα νοικοκυριά είναι ότι δεν προβλέπει κανέναν νέο φόρο ή αύξηση στους ήδη υφιστάμενους. Γεγονός που σημαίνει ότι ο νέος χρόνος ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς.

Ιδιαίτερα δε αν ενσωματωθεί και η μείωση της φορολογίας στα μερίσματα, από το 15% που ισχύει σήμερα στο 10%, θα είναι το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο που κάνει ντεμπούτο με μειώσεις, διότι κάτι ανάλογο έχει να συμβεί από τα χρόνια της μεγάλης οικονομικής ευμάρειας…

Το νομοσχέδιο θα ενεργοποιεί την έκδοση του ατομικού εκκαθαριστικού σημειώματος. Αυτό θα είναι και το νέο στοιχείο των φορολογικών δηλώσεων του 2019 (οικονομικό έτος 2018), με στόχο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) η υποβολή να ξεκινήσει φέτος νωρίτερα.

 
Σελίδα 7 από 1065