Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Αυτά είναι τα τέσσερα βασικά θέματα του EuroWorking Group

Μια πρώτη συζήτηση για τη στρατηγική ανάπτυξης που θα ακολουθήσει η Ελλάδα μετά την έξοδο από το μνημόνιο θα διεξαχθεί στο EuroWorking Group(EWG), που συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι επικεφαλής των θεσμών έχουν ήδη στα χέρια τους το προσχέδιο της στρατηγικής για την ανάπτυξη της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο άτυπο Eurogroup της 27ης Απριλίου στη Σόφια.

 
Έως τις 30 Απριλίου η πρώτη δήλωση για το τέλος πλαστικών σακουλών

Με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή («Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2015/2366/ΕΕ για τις υπηρεσίες πληρωμών και άλλες διατάξεις» ) διευκρινίζεται ότι ο έλεγχος της ορθής απόδοσης του περιβαλλοντικού τέλους των πλαστικών σακουλών μεταφοράς διενεργείται αποκλειστικά από τη Φορολογική Διοίκηση και καθορίζεται η προθεσμία για την δήλωση απόδοσης του τέλους αυτού.

Συγκεκριμένα, η δήλωση για το τέλος της πλαστικής σακούλας θα υποβάλλεται κάθε τρίμηνο, έως την τελευταία ημέρα του μήνα που ακολουθεί την περίοδο στην οποία αφορά. Η δήλωση θα υποβληθεί για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2018.

 
Προστασία από τα τεκμήρια για φορολογούμενους με χαμηλά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση

Προστασία από τα τεκμήρια θα έχουν και για τα εισοδήματα του 2017, που θα δηλωθούν φέτος, φορολογούμενοι με χαμηλά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση, όπως άνεργοι, φοιτητές, νοικοκυρές κ.ά.

Η σχετική ρύθμιση που ίσχυε για τα εισοδήματα του 2016, επεκτείνεται και για τα εισοδήματα του 2017 με διάταξη στο νομοσχέδιο «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2015/2366/ΕΕ για τις υπηρεσίες πληρωμών και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών. 


 
Η Ανάσταση του Έθνους δεν θα προέλθει αποκλειστικά από το παραμύθι της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

Οι εθνικές απειλές έχουν αυξηθεί και από τα Βαλκάνια και κυρίως από τους επικίνδυνους, ισχυρούς και θρασείς Τούρκους, που δεν σκαμπάζουν από ευρωπαϊκή ένωση και ευρωπαικούς θεσμούς, ούτε βέβαια τους φοβούνται και τους σέβονται, καθώς μόνο οι αφελείς και οι αδαείς δεν έχουν καταλάβει πλέον, ότι τα συμφέροντα της ΕΕ συμπίπτουν μόνο με τα Γερμανικά.


Τα 15 δις τον χρόνο, που δίνουμε σε 
τόκους στους Γερμανούς, αποδείχτηκε ότι δεν μας εξασφαλίζουν καμία προστασία.
Θα πρέπει να δώσουμε πάλι μερικά δις για εξοπλισμούς για να προστατεύσουμε την πατρίδα μας και να αναζητήσουμε πιο δυνατούς συμμάχους για προστασία.
Το πασιφιστικό παραμύθι των φιλελεύθερων έλαβε τέλος, ότι τάχα μου η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα μας προστατεύει και η οικονομική ανάπτυξη και η μείωση του χρέους, θα εξασφαλίζει τα σύνορα μας.

 
Καμιά χώρα στον κόσμο δεν μπορεί να επιβιώσει

με τις εξοντωτικές αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα

Πολύ συζήτηση γίνεται τελευταία για πιθανή ελέφρυνση τους χρέους μέσα από διαδικασίες επιμήκυνσης, μείωσης των επιτοκίων και σύνδεσή του με την ανάπτυξη. Τέτοιες ρυθμίσεις, αν ποτέ γίνουν, θα μοιάζουν με χορήγηση ασπιρίνης σε βαρειά ασθενούντα. Η μόνη λύση για την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα, είναι το γενναίο κούρεμα του χρέους σε επίπεδα της τάξης του 70% όπως έγινε και με τα τεράστια αιματοβαμένα χρέη της Γερμανίας και η σύνδεση του υπολοίπου 30% με την ανάπτυξη.

 

 
Σελίδα 3 από 984