Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Πόσες εταιρίες πληρώνουν τους περισσότερους φόρους.

Μόλις 11.440 επιχειρήσεις σε σύνολο 251.417 εταιρειών –περίπου το 4,55% του συνόλου- πληρώνουν τουλάχιστον το 80% των συνολικών φόρων

Υπερσυγκέντρωση κερδών και φόρων χαρακτηρίζει το ελληνικό επιχειρείν. Με καθυστέρηση ετών, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία για τις φορολογικές δηλώσεις των νομικών προσώπων. Και από αυτά προκύπτει ότι οι 8 στις 10 εταιρείες, είτε εμφανίζουν ζημιές επί σειρά ετών, είτε εμφανίζονται να επιβιώνουν με κέρδη της τάξεως των 1000 ευρώ μηνιαίως.

 Από τα στατιστικά στοιχεία προκύπτει η ακόλουθη εικόνα:

 

 
Η ιταλική Λέγκα δεν θέλει τον Βάιντμαν επόμενο πρόεδρο της ΕΚΤ: "Θα οδηγούσε σε αποσύνθεση την Ε.Ε."

Κορυφαίο στέλεχος της Λέγκας, του ακροδεξιού κόμματος που αποτελεί ήσσονα εταίρο της κυβέρνησης συμμαχίας της Ιταλίας, εξέφρασε την Πέμπτη την αντίθεση της Ρώμης στο ενδεχόμενο ο Γενς Βάιντμαν να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), προειδοποιώντας πως ο διορισμός του επικεφαλής της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ), στον θώκο θα οδηγούσε στη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 
Οι παρεμβάσεις ενόψει ΔΕΘ στο επίκεντρο του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ενόψει της ΔΕΘ και συγκεκριμένα οι πολιτικές παρεμβάσεις του φθινοπώρου, που θα σηματοδοτούν την έξοδο από τα μνημόνια και την αντιστροφή της πορείας της λιτότητας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της ατζέντας της σημερινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 10:30 στα γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση θα συζητηθούν η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την κατάργηση της μείωσης σε συντάξεις και αφορολόγητο το 2019 και το 2020, το πού θα κατευθυνθούν οι μόνιμες φοροελαφρύνσεις στον προϋπολογισμό του 2019 και το κοινωνικό μέρισμα του 2019, καθώς και η αύξηση του κατώτατου μισθού.

 
Καταληκτική προθεσμία υποβολής δηλώσεων φόρου μερισμάτων 15% για το φορολογικό έτος 2017

Παραθέτουμε έναν βοηθητικό πίνακα που αφορά στις προθεσμίες απόδοσης του παρακρατούμενου φόρου μερισμάτων, βασισμένο αφενός μεν, στο συνδυασμό των σχετικών διατάξεων του νέου Κ.Φ.Ε., αφετέρου δε, στα αναφερόμενα στις αποφάσεις ΠΟΛ.1042/26.1.2015 και ΠΟΛ.1011/2.1.2014. Υπενθυμίζουμε ότι, ο φόρος αυτός παρακρατείται και αποδίδεται μόνο στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν συντρέχει απαλλαγή παρακράτησης κατ' εφαρμογή του άρθρου 63 του ν. 4172/2013 -όπως ισχύει- και αφορούν στα μερίσματα των εταιρειών που ανήκουν σε ομίλους (βλ. σχετική απόφαση ΠΟΛ.1039/26.1.2015).
 

 
Οι 4 μεγάλοι της... φοροαποφυγής.

Παρά τα συνεχόμενα σκάνδαλα φοροαποφυγής των μεγάλων επιχειρήσεων που αποκαλύφθηκαν τα τελευταία χρόνια, τα μέτρα που υιοθέτησαν οι χώρες και ειδικά η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν ήταν αρκετά για να σταματήσουν την κλοπή.

Φορολογικά έσοδα εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ εξακολουθούν να χάνονται κάθε χρόνο και καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη διαδραματίζουν οι KPMG, PwC, Deloitte, EY, οι 4 μεγαλύτερες εταιρείες ορκωτών λογιστών του κόσμου.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 1 από 1009