Επικαιρότητα
Κλονίζεται η γερμανική ηγεμονία

Η κατάρρευση των συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης ανάμεσα στους Χριστιανοδημοκράτες-Χριστιανοκοινωνιστές, τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους είναι πρωτοφανής για το σύγχρονο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας.

Η πολιτική κρίση είναι ιδιαίτερα σοβαρή και προκαλεί ανησυχία σε όλη την Ευρώπη. Η γερμανική οικονομία είναι η ατμομηχανή της ευρωζώνης, ενώ η ηγεσία του γραφειοκρατικού μηχανισμού των Βρυξελλών επιθυμεί να βαδίσει γοργά προς τη θεσμοθέτηση νέων εξουσιών στην οικονομική ένωση.

 

 
ΚΡΑΤΗ ΜΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΡΘ.65 Ν 4172/2013

ΠΟΛ.1173/2017
Καθορισμός των κρατών που έχουν προνομιακό φορολογικό καθεστώς με βάση τις διατάξεις των παραγράφων 6 και 7 του άρθρου 65 του ν.4172/2013 για τα φορολογικά έτη 2016 και 2017

Αριθμ. ΠΟΛ 1173/2017

(ΦΕΚ Β' 4049/20-11-2017)

ΠΟΛ.1173/10-11-2017

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

 

 
Τα κριτήρια για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος

Τα κριτήρια καταβολής του κοινωνικού μερίσματος είναι τα εξής:

 

 
Σε μακρά περίοδο ακυβερνησίας εισέρχεται η Γερμανία

Σε μια μακρά περίοδο ακυβερνησίας εισήλθε, από χθες, η Γερμανία, μετά την αποτυχία Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Πρασίνων (Die Gruenen) και Φιλελευθέρων (FDP) να συμφωνήσουν για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού «Τζαμάικα», σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ. Επτά εβδομάδες μετά τις βουλευτικές εκλογές και σχεδόν μετά από πέντε εβδομάδες σκληρών διαπραγματεύσεων, οι δυνητικοί κυβερνητικοί εταίροι δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε μια σειρά από βασικούς άξονες πολιτικής, προκειμένου να μπουν στην κανονική φάση των διαπραγματεύσεων.

 

 
Αυτοί είναι οι Έλληνες των Paradise Papers

Συνολικά 235 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος και 192 ελληνικές διευθύνσεις περιλαμβάνονται στις λίστες των Paradise Papers, που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Τα ονόματα που συνδέονται με offshore σε φορολογικούς παραδείσους αποκαλύπτονται από το Διεθνές Κονσόρτσιουμ Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), που ερευνά τα Paradise Papers, στη δημόσια λίστα των εκατοντάδων χιλιάδων offshore εταιρειών, η οποία συμπληρώνεται σταδιακά. 

 

 
Σελίδα 2 από 896