Επικαιρότητα
Η θλιβερή ελληνική τραγωδία

Οι ευθύνες μίας κυβέρνησης όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις είναι μεν μεγάλες, αλλά εκείνες των Πολιτών είναι πολύ μεγαλύτερες – αφού ουσιαστικά αυτοί αποφασίζουν σε τελική ανάλυση, είτε με την ενεργητική στάση τους (διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις, εξεγέρσεις), είτε με την παθητική (συλλογική αποχαύνωση και αδιαφορία).

 
Πώς οι πολυεθνικές λαδώνουν νόμιμα τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Πριν λίγες ώρες η Transparency International EU δημοσίευσε την έκθεση της σχετικά με τα ποσά που κερδίζουν οι «ταλαίπωροι» ευρωβουλευτές μας. Εκτός του βασικού μισθού τους, που ανέρχεται στα 13.000 ευρωπουλάκια (10.000-12.000 καθαρά),συμπληρώνουν το μισθό τους και από άλλες πηγές (εταιρείες, λόμπι, παρεμβάσεις στο ευρωκοινοβούλιο..κλπ.).

Πρώτος στη λίστα ο Ιταλός Ranato Soru, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής του ομίλου Tiscali με εισόδημα μεταξύ 1.547.500 και 1.565.035 εκατ. ευρώ, δεύτερος ο Λιθουανός συντηρητικός Antanas Guoga (τουλάχιστον 1,35 εκατ. ευρώ, ως παίκτης πόκερ και επιχειρηματίας), τρίτος ο πολύ γνωστός αρχηγός των Φιλελευθέρων στο Κοινοβούλιο, το αγαπημένο παιδί των φιλελέ, ο Βέλγος Guy Verhofstadt, με τουλάχιστον 920.614 έως 1,42 εκατ. ευρώ, ως διευθυντής της βελγικής εταιρείας διαχείρισης Sofina και μια σειράς άλλων…κλπ. κλπ.

Στην 15η θέση βλέπουμε κάποιον Kostas Chrysogonos με εισόδημα από 240.096-660.000 χιλ. ευρώ. Σε αντίθεση με τους κανόνες του αμερικανικού Κογκρέσου, τίποτα δεν εμποδίζει τους ευρωβουλευτές να στρογγυλέψουν το μηνιάτικο τους αρκεί να το δηλώνουν. Και μαντέψτε τι; Ακόμη και αν δεν το δηλώσουν ή το δηλώσουν λάθος, δεν επιβάλλεται καμία ποινή.

 

 
Ως τις 26 Ιουλίου οι τροποποιητικές δηλώσεις των συνταξιούχων.

Προθεσμία ως τις 26 Ιουλίου, η παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, έχουν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου προκειμένου να προβούν χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις σε τροποποιητική δήλωση, όπως υπενθυμίζει η ΑΑΔΕ. Πρόκειται για χιλιάδες φορολογούμενους – συνταξιούχους που αν και είχαν σπεύσει να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση εγκαίρως, τελικώς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε κάνει λάθος στις βεβαιώσεις αποδοχών τους με αποτέλεσμα τώρα να πρέπει να προβούν σε τροποποίηση τους.

 
Η τρόικα απαιτεί πλειστηριασμούς και πρώτης κατοικίας

Η πρώτη κατοικία μπαίνει στον χορό των πλειστηριασμών και από τον Σεπτέμβριο αναμένονται οι πρώτες πράξεις εκπλειστηρίασης από την πλευρά των τραπεζών κατόπιν του τελεσίγραφου για την άμεση μείωση των «κόκκινων» δανείων που έχει δώσει στις διοικήσεις η επόπτης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, που δεν είναι άλλη από την επικεφαλής του εποπτικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του SSM, Ντανιέλ Νουί. 

 
Kατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών,το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οφειλέτες προκειμένου να μην βρεθούν προ εκπλήξεως

Με τα ηλεκτρονικά συστήματα που έχει πλέον στη διάθεσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η κατάσχεση γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες 

Αντιμέτωποι με τη μέγγενη των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, όπως τις κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις βρίσκονται χιλιάδες φορολογούμενοι επειδή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν φορολογικές οφειλές.

Με τα ηλεκτρονικά συστήματα που έχει πλέον στη διάθεσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η κατάσχεση γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες για χιλιάδες φορολογούμενους ταυτόχρονα.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ΑΑΔΕ καταφέρνει κάθε μήνα να κάνει έως και 17000 δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών ταυτόχρονα.

 

 
Σελίδα 2 από 962