Επικαιρότητα
Νέα παράταση για τη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

Παρατείνεται εκ νέου η προθεσμία για τη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού. Συγκεκριμένα η ΑΑΔΕ, ανακοίνωσε ότι οι υπόχρεοι μπορούν να δηλώνουν τον λογαριασμό μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για δεύτερη παράταση, καθώς είχε δοθεί ξανά μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Η συγκεκριμένη υποχρέωση αφορά στους επαγγελματίες οι οποίες πρέπει να αποδέχονται συναλλαγές μέσω POS και πρέπει να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ τον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό τους μέσω του οποίου πραγματοποιούνται οι συναλλαγές τους.

 
Γερμανική βιομηχανία και κινεζική απειλή

Oι γερμανικές εταιρείες έχουν επενδύσει πολλά στο άνοιγμα τους στην Κίνα. Το κινεζικό οικονομικό θαύμα έχει δώσει εκρηκτική ώθηση στη γερμανική εξαγωγική μηχανή, φουσκώνοντας τα κέρδη και οδηγώντας στην πλήρη απασχόληση. Ξαφνικά, ωστόσο, η γερμανική βιομηχανία έχει αρχίσει να φοβάται ότι πλέον ανήκει στους χαμένους του κινεζικού στοιχήματος και όχι μόνο λόγω της απότομης επιβράδυνσης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

 
Οι άστοχες προβλέψεις του Νταβός

Η ελίτ του Νταβός είναι απογοητευμένη. Τα υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών, οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί, που περιδιαβαίνουν το ελβετικό κέντρο χειμερινού τουρισμού, διέθεσαν πολύ από τον χρόνο τους να συζητούν και να δυσφορούν για την επιβράδυνση της οικονομίας, τους εξαγριωμένους πολίτες και τον ρόλο των τεχνολογικών κολοσσών. Η βαριά ατμόσφαιρα έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την άστοχη αισιοδοξία τους του παρελθόντος έτους.

 

 
Οι ΗΠΑ εξέλεξαν πρόεδρο τον Τραμπ επειδή χρεοκοπούν

Κανείς πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει συναντήσει τόσες αντιδράσεις πριν και μετά την εκλογή του, όσο ο Ντόναλντ Τραμπ. Πού οφείλεται αυτό; Στο ότι είναι ένας αντισυμβατικός πρόεδρος, όντας μεγαλοεπιχειρηματίας, ή στο ότι όλα αυτά είναι σημάδια μιας βαθειάς κρίσης που σοβεί στο υπόβαθρο; Ισχύουν και τα δύο, κυρίως όμως ισχύει το δεύτερο. Για να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό, θα πρέπει να δούμε τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο.

 
Οι «γύπες» δεν πλήρωσαν τα πρόστιμα.

Τα δέκα εκατ. ευρώ πλησιάζουν τα ανείσπρακτα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στα χρόνια των μνημονίων στα «γεράκια» και στους ξένους επενδυτές που κερδοσκόπησαν σε βάρος των μετόχων στο ελληνικό χρηματιστήριο αλλά δεν έχει εισπραχθεί ούτε σεντ!

Ο λόγος; Δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη η απόφαση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που θα καθορίζει τις μεθόδους και τους τρόπους είσπραξης των προστίμων, τη στιγμή που εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο έχει αποσταλεί σχέδιο απόφασης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ)! Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο από το υπουργείο Οικονομικών όσο και από την ΕΚ, κάθε χρόνο αυξάνεται το ύψος των προστίμων κατά ένα με δύο εκατ. ευρώ επειδή ακόμη και τώρα έρχονται στο φως υποθέσεις χειραγώγησης των ελληνικών μετοχών και ειδικά των τραπεζών.

 
Σελίδα 2 από 1017