Επικαιρότητα
Οι Ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να μεταναστεύουν στην Βουλγαρία….

Οι Ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να μεταναστεύουν στην Βουλγαρία….

Πάνω από 800 μετακόμισαν το πρώτο εξάμηνο του 2011

Με επιπλέον «δυναμικό» 800 εταιρειών ελληνικών συμφερόντων, το οποίο αναζητούσε, κατά κύριο λόγο, διέξοδο από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ενισχύθηκε η βουλγαρική αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2011, όπως μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων «Sofia News Agency», επικαλούμενο ρεπορτάζ του βουλγαρικού ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού bTV.

 
Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία. Διαφωνώ.

Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία. Διαφωνώ.

 Εδώ και τριάντα χρόνια είναι η ... εργασία.

 Ο νέος δε φοβάται την αναδουλίά. φοβάται τη δουλειά.

 Μια οικογενειακή αντίληψη, ότι δουλεία είναι ότι δεν λερώνει, επεκτάθηκε και στο νεοσουσουδιστικό σχολείο με ευθύνη των κομμάτων, που για λόγους ψηφοθηρίας απεδύθησαν σε μια χυδαία πολιτική παιδοκολακείας. η οποία μετά τη δικτατορία εξέθρεψε και διαμόρφωσε δύο γενιές «κουλοχέρηδων», .παιδιών δηλαδή που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια ταυς -πέρα από τη μούντζα- για καμμιά εργασία από αυτές που ονομάζονται χειρονακτικές, επειδή -τάχα- είναι ταπεινωτικές. Κι ας βρίσκεσαι μέσα στη λέξη «χειρώναξ». σαν δεύτερο συνθετικό το «άναξ» που κάνει τον δουλευτή, τον ανακτά χειρών, βασιλιά στο χώρο του, βασιλιά στο σπιτικό του. νοικοκύρη δηλαδή, λέξη άλλοτε ιερή που ποδοπατήθηκε κι αυτή μες στην ασυναρτησία μιας ποντικής που έδειχνε αριστερά και πήγαινε δεξιά και τούμπαλιν. Γι ' αυτό τουμπάραμε...

 
Nέα μέτρα και επιχείρηση για πάταξης της φοροδιαφυγής

Nέα μέτρα και επιχείρηση για πάταξης της φοροδιαφυγής

 

Σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την καλύτερη είσπραξη των φόρων θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα από το υπουργείο Οικονομικών

 

Ο περιορισμός της φοροδιαφυγής και η ανασυγκρότηση και καλύτερη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού αποτελούν βασικές προτεραιότητες του Υ.Ο, και την επόμενη εβδομάδα θα δώσει στη δημοσιότητα σχέδιο πάταξης της φοροδιαφυγής και βελτίωσης είσπραξης των φόρων.

 
Οι φορολογικοί συντελεστές σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι φορολογικοί συντελεστές σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αρκετός λόγος γίνεται τελευταία για τους άδικους και επαχθείς φορολογικούς συντελεστές στην Ελλάδα οι οποίοι λειτουργούν σε βάρος της ανάπτυξης της οικονομίας.

Αν εξετάσουμε τη σχέση ανάμεσα στη φορολογία και την ανάπτυξη με τη χρήση μακροοικονομικών μοντέλων θα δούμε ότι τα δύο αυτά στοιχεία είναι άρρητα συνδεδεμένα, αλλά όχι άμεσα. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών – με την προϋπόθεση ότι οι κρατικές δαπάνες δεν επηρεάζονται αρνητικά, δηλαδή ότι το κράτος διατηρεί τη δυνατότητά του να ξοδεύει – οδηγεί στην αύξηση της κατανάλωση, η οποία με τη σειρά της τονώνει την οικονομία και ενισχύει σχεδόν όλους τους αναπτυξιακούς δείκτες. Στην περίπτωση της Ελλάδας βέβαια, όπου οι κρατικές δαπάνες έχουν μειωθεί δραματικά, τα μοντέλα αυτά δεν έχουν άμεση εφαρμογή.

 
Το μεγαλύτερο σοκ που υπέστη η ελληνική οικονομία

Το μεγαλύτερο σοκ που υπέστη η ελληνική οικονομία

Αφαίμαξη 75 δισ. ευρώ δέχθηκε η οικονομία και κατ' επέκταση οι έλληνες πολίτες μέσα σε μόλις δύο χρόνια

Έπεται συνέχεια, χωρίς καν να διασφαλίζεται ότι οι θυσίες που γίνονται θα έχουν αποτέλεσμα. Τα νέα μέτρα που ψήφισε η Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα ικανοποίησαν τους δανειστές. Δεν συνέβη το ίδιο όμως και με όσους, πολιτικούς, οικονομολόγους και απλούς πολίτες, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την αδυναμία της ελληνικής οικονομίας και της κρατικής μηχανής να αντεπεξέλθει.

 
Σελίδα 991 από 994