Επικαιρότητα
Πως θα απαλλαγείτε από το χαράτσι μέσω ΔΕΗ – Πρώτα η πληρωμή μετά η απαλλαγή

Πως θα απαλλαγείτε από το χαράτσι μέσω ΔΕΗ – Πρώτα η πληρωμή μετά η απαλλαγή

 

 - 40 μέρες προθεσμία και μετά κόβουν το ρεύμα

- Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται

- Που πρέπει να υποβάλετε τα δικαιολογητικά και πότε

 

 
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Με 246,75 ευρώ η εξαγορά χρόνου

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Με 246,75 ευρώ η εξαγορά χρόνου

 

Με την καταβολή εισφοράς τουλάχιστον 256,75 ευρώ το μήνα (η σημερινή εισφορά του κλάδου σύνταξης της 5ης ασφαλιστικής κατηγορίας του ΟΑΕΕ) ή ανώτερης, εφόσον το ζητήσει ο ασφαλισμένος...

...μπορούν να εξαγοράζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες το χρόνο αποδεδειγμένης άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας «πριν από την εγγραφή τους στα μητρώα των πρώην ταμείων ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ» για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί εισφορές. Σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε χθες ο διοικητής του ΟΑΕΕ Γερ. Βουδούρης, η ισχύς της συγκεκριμένης διάταξης ισχύει αναδρομικά από την 1/1/2011 και αφορά όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τις αυξημένες προϋποθέσεις (αυξημένα όρια ηλικίας και έτη ασφάλισης) του νέου ασφαλιστικού νόμου.

 
Ο Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξη σε δελτίο ειδήσεων

Ο Γιάννης Βαρουφάκης

σε συνέντευξη σε δελτίο ειδήσεων

 

 

 

Για το «μεγάλο δράμα που εκτυλίσσεται στην ΕΕ» μίλησε ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών εξήγησε ότι αρχής γενομένης με την κατάρρευση της DEXIA, καταρρέει το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης, γεγονός που θα προκαλέσει αναταραχή και παγκοσμίως.

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ Λ-Φ Β'ΤΑΞΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΟΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ
ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ Β΄ ΤΑΞΗΣ 

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας ανακοινώνει τη διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων για την απόκτηση αδείας ασκήσεως επαγγέλματος Λογιστή Φοροτεχνικού Β΄ τάξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2515/1997 και του Π.Δ. 340/1998, όπως ισχύουν. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις 26 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Σάββατο στην Αθήνα και· σε άλλες ·πόλεις· της περιφέρειας μετά από σχετική ανακοίνωση.

1. Δικαίωμα συμμετοχής στα επιμορφωτικά σεμινάρια έχουν:

  1. τα μέλη του ΟΕΕ, που έχουν άδεια ασκήσεως οικονομολογικού επαγγέλματος και ασκούν επί διετία το επάγγελμα του Λογιστή Φοροτεχνικού Γ΄ τάξης,
  2. οι πτυχιούχοι του Τμήματος Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των ΤΕΙ, που ασκούν επί τετραετία το επάγγελμα του Λογιστή Φοροτεχνικού Γ΄ τάξης,
  3. οι πτυχιούχοι των Τμημάτων Εμπορίας και Διαφήμισης, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών, Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής, και Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής  της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των ΤΕΙ, οι οποίοι ασκούν επί  πενταετία το επάγγελμα του Λογιστή Φοροτεχνικού Γ΄ τάξης.
 
Τράπεζες και πτώχευση

Τράπεζες και πτώχευση

 

 Στις 20 Οκτωβρίου (ημέρα Πέ­μπτη) ανακοινώθηκε ότι θα παραδοθεί η έκθεση των ελε­γκτών της τρόικας επί της πο­ρείας της ελληνικής οικονομίας και στις 23 Οκτωβρίου (ημέρα Κυριακή) οι ηγέτες της ευρωζώνης θα αποφα­σίσουν για την «τελική λύση» στο ελ­ληνικό πρόβλημα. Σημειώστε τις ημέ­ρες, και προπαντός την Κυριακή, που θα συνεδριάσει το Eurogroup. Οι ερ­γάσιμες ημέρες της εβδομάδας έχουν γίνει πια πάρα πολύ επικίνδυνες για να συνεδριάζουν και να παίρνουν αποφά­σεις τα όργανα της ευρωζώνης. Σε λί­γο θα συνεδριάζουν δίχως να το ανα­κοινώνουν και σε μέρη τελείως άγνω­στα, μην τυχόν και οι αγορές τους πά­ρουν μυρωδιά.

 
Σελίδα 991 από 1044