Επικαιρότητα
Γερμανία: Σύσκεψη για «επίθεση» επενδύσεων στην Ελλάδα

Γερμανία: Σύσκεψη για «επίθεση» επενδύσεων στην Ελλάδα

Συνάντηση με τους προέδρους 20 επιχειρηματικών συνδέσμων θα έχει αύριο, Τετάρτη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, κ. Φίλιπ Ρέσλερ, με αντικείμενο τις δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, το οποίο αναμεταδίδει και η Deutsche Welle, στη διάρκεια της συνάντησης θα εξεταστεί υπό ποιες προϋποθέσεις γερμανικές επιχειρήσεις είναι διατεθειμένες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

 
"Η Ελλάδα θα έχει ορθοποδήσει μέχρι το 2014"

"Η Ελλάδα θα έχει ορθοποδήσει μέχρι το 2014"

Ανακουφισμένος μετά το θετικό αποτέλεσμα της χθεσινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν

Σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία ο Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν εξέφρασε την ελπίδα πως με την επιτευχθείσα στήριξή της, η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει από την κρίση και να ορθοποδήσει μέχρι το 2014.

 
Φορομπλόκο στο μαύρο χρήμα εξωτερικού

Φορομπλόκο στο μαύρο χρήμα εξωτερικού

Μελετάται φόρος έως και 15% στα κεφάλαια που βγήκαν κρυφά από τη χώρα

Φόρο από 10% έως 15% σε όσους έβγαλαν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό μελετά το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο άρχισε ήδη μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου να συγκεντρώνει τις σχετικές λίστες από τις τράπεζες.

«Ζητάμε στοιχεία από το πιστωτικό σύστημα για όσους έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού τις καταθέσεις τους από το 2009 και μετά», λέει στα «ΝΕΑ» κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου που αποκαλύπτει πως στο τραπέζι των συζητήσεων έχει τεθεί ακόμα και το ενδεχόμενο επιβολής φόρου έως και 15% επί των κεφαλαίων που αποσύρθηκαν.

 
Μπήκε τώρα πάτος στο βαρέλι του χρέους»

Μπήκε τώρα πάτος στο βαρέλι του χρέους»

 «Υπάρχει πανστρατιά, υπάρχει σκληρό ευρωπαϊκό μέτωπο υπέρ της Ελλάδας, υπέρ του ευρώ και των ελληνικών τραπεζών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

  «Μπήκε πάτος στο βαρέλι του ελληνικού χρέους, η κατάσταση στεγανοποιείται και σταθεροποιείται» δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας όμως πως η μεγάλη ανακούφιση που προκύπτει για την Ελλάδα από την ελάφρυνση των όρων αποπληρωμής του χρέους δεν πρέπει να σημάνει χαλάρωση. Υποστηρίζοντας παράλληλα πως «ο ιδιωτικός τομέας ψηφίζει Ελλάδα και μένει μέσα στο ελληνικό δημόσιο χρέος για άλλα 30 χρόνια» και κάνοντας λόγο για «πανστρατιά υπέρ της Ελλάδας και του ευρώ» που έχει ξεκινήσει απηύθυνε για ακόμη μια φορά έκκληση για συναίνεση στο εσωτερικό της χώρας. Παρουσιάζοντας χθες στην Αθήνα τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, ο υπουργός διευκρίνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 
Νέο πακέτο 158 δισ. ευρώ υπό δρακόντειο έλεγχο

Νέο πακέτο 158 δισ. ευρώ υπό δρακόντειο έλεγχο

Τι προβλέπει η συμφωνία για χρέος, επιτόκια και «ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ»

Την ένταξη της Ελλάδας στον νέο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. υπό εξαιρετικά αυστηρές προϋποθέσεις, την επιμήκυνση των υφιστάμενων δανείων που έχει πάρει η χώρα και ταυτόχρονα την εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα περιλαμβάνει το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας ύψους 158 δισ. ευρώ, που ανακοίνωσαν λίγο μετά τις 10 οι Ρομπάι, Μπαρόζο και Παπανδρέου. Σύμφωνα με την τελική απόφαση της Ε.Ε. 109 δισ. ευρώ θα είναι το νέο δάνειο από Ευρώπη και ΔΝΤ, 37 δισ. ευρώ η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και τα υπόλοιπα 12 δισ. θα προέλθουν από την επαναγορά ομολόγων. Στο «πακέτο» περιλαμβάνεται ακόμα και μείωση επιτοκίων στο 3,5% και για τις Ιρλανδία και Πορτογαλία.

 
Σελίδα 952 από 963