Επικαιρότητα
Δημοσίευση ν. 3979/2011 («Για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις», ΦΕΚ Α΄ 138). Οικονομικά θέματα των Δήμων

A.Π.: Oίκ. 31340/4.7.2011

Δημοσίευση ν. 3979/2011 («Για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις», ΦΕΚ Α΄ 138). Οικονομικά θέματα των Δήμων

Αθήνα 4 Ioυλίου 2011
A.Π. : Oίκ. 31340

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ/ΚΩΝ ΟΤΑ
ΤΜΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 27         
Ταχ. Κώδικας: 101 83  Αθήνα                
Πληροφορίες: Θ. Τριανταφύλλου
Τηλέφωνα: 213-1364703 begin_of_the_skype_highlighting              213-1364703      end_of_the_skype_highlighting
Fax: 210-3744003                                                                    

 
ΘΕΜΑ: Δημοσίευση ν. 3979/2011 («Για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις», ΦΕΚ Α΄ 138). Οικονομικά θέματα των Δήμων.

 
Δείχνει να αλλάζει στάση η ΕΕ με τα ευρωομόλογα

Δείχνει να αλλάζει στάση η ΕΕ με τα ευρωομόλογα

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει, το κατά πόσον είναι εφικτή η έκδοση ευρωομολόγων, μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος, Όλι Ρεν, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όλοι ανησυχούμε έντονα για τα επείγοντα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση, υποστήριξε ο επίτροπος, τονίζοντας όμως ότι τα ευρωομόλογα θα πρέπει να είναι ένα κομμάτι του συνόλου του πακέτου της οικονομικής διακυβέρνησης.

 
Καλοκαιρινή «βροχή» νομοσχεδίων

Καλοκαιρινή «βροχή»
νομοσχεδίων
 

 Θερινός νομοθετικός οργασμός

Σε αγώνα δρόμου επίσπευσης των μεταρρυθμίσεων επιδίδεται η κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρώσει εντός των ασφυκτικών προθεσμιών τις μνημονιακές δεσμεύσεις και να κινητοποιήσει άμεσα το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.

Στην πλατεία Συντάγματος σήμανε χθες συναγερμός με τη διυπουργική επιτροπή να οργανώνει τον συντονισμό των κυβερνητικών δράσεων για τις εξαιρετικά κρίσιμες παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας, στις ΔΕΚΟ, το ασφαλιστικό, την ενέργεια και την υγεία.

Σε αγώνα δρόμου επίσπευσης των μεταρρυθμίσεων επιδίδεται η κυβέρνηση, στοχεύοντας αφενός να ολοκληρώσει εντός των ασφυκτικών προθεσμιών τις δεσμεύσεις του μεσοπρόθεσμου πλαισίου, αφετέρου να κινητοποιήσει άμεσα το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων έτσι ώστε, κάνοντας το φθινόπωρο «ταμείο», να διαπιστώσει τα ακριβή περιθώρια των δημοσιονομικών της ελιγμών. Αρωγό στην όλη προσπάθεια θα έχει την τεχνική βοήθεια των δανειστών μας για την περιστολή της φοροδιαφυγής και την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

 
Οι Ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να μεταναστεύουν στην Βουλγαρία….

Οι Ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να μεταναστεύουν στην Βουλγαρία….

Πάνω από 800 μετακόμισαν το πρώτο εξάμηνο του 2011

Με επιπλέον «δυναμικό» 800 εταιρειών ελληνικών συμφερόντων, το οποίο αναζητούσε, κατά κύριο λόγο, διέξοδο από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ενισχύθηκε η βουλγαρική αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2011, όπως μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων «Sofia News Agency», επικαλούμενο ρεπορτάζ του βουλγαρικού ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού bTV.

 
Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία. Διαφωνώ.

Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία. Διαφωνώ.

 Εδώ και τριάντα χρόνια είναι η ... εργασία.

 Ο νέος δε φοβάται την αναδουλίά. φοβάται τη δουλειά.

 Μια οικογενειακή αντίληψη, ότι δουλεία είναι ότι δεν λερώνει, επεκτάθηκε και στο νεοσουσουδιστικό σχολείο με ευθύνη των κομμάτων, που για λόγους ψηφοθηρίας απεδύθησαν σε μια χυδαία πολιτική παιδοκολακείας. η οποία μετά τη δικτατορία εξέθρεψε και διαμόρφωσε δύο γενιές «κουλοχέρηδων», .παιδιών δηλαδή που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια ταυς -πέρα από τη μούντζα- για καμμιά εργασία από αυτές που ονομάζονται χειρονακτικές, επειδή -τάχα- είναι ταπεινωτικές. Κι ας βρίσκεσαι μέσα στη λέξη «χειρώναξ». σαν δεύτερο συνθετικό το «άναξ» που κάνει τον δουλευτή, τον ανακτά χειρών, βασιλιά στο χώρο του, βασιλιά στο σπιτικό του. νοικοκύρη δηλαδή, λέξη άλλοτε ιερή που ποδοπατήθηκε κι αυτή μες στην ασυναρτησία μιας ποντικής που έδειχνε αριστερά και πήγαινε δεξιά και τούμπαλιν. Γι ' αυτό τουμπάραμε...

 
Σελίδα 920 από 923