Επικαιρότητα
Καταργείται το αφορολόγητο, ένας συντελεστής φορολόγησης

Επαγγελματίες-εμποροβιοτέχνες: Καταργείται το αφορολόγητο, ένας συντελεστής φορολόγησης

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ για τους φορολογούμενους με εισοδήματα από ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες και την αυτοτελή φορολόγηση των καθαρών εισοδημάτων τους με συντελεστή 20%, όμοιο με αυτό που θα εφαρμόζεται για τις εταιρείες.

 

Νέο πακέτο φορο-μέτρων, το οποίο θα πλήξει κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων έρχεται με το φορολογικό, η κατάθεση του οποίου στη Βουλή αναμένεται πλέον στο τέλος του έτους, όπως προκύπτει από την έκθεση της Κομισιόν.

 
ΑΡΘΡΟ 37 ΚΑΙ ΑΡΘΡΟ 38 ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ

Επί του άρθρου 37: Ρυθμίσεις Συλλογικών Διαπραγματεύσεων 

Με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση τροποποιούνται επιμέρους διατάξεις του ν. 1876/1990 για την αποκέντρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με έμφαση στο επίπεδο της επιχείρησης. Για το σκοπό αυτό εισάγονται οι ακόλουθες ρυθμίσεις :

 
Bloomberg: Προς συγχώνευση EFSF και ESM, με «πυρομαχικά» 940 δισ. ευρώ

Bloomberg: Προς συγχώνευση EFSF και ESM, με «πυρομαχικά» 940 δισ. ευρώ

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναμένεται να διαθέσουν το ποσό των 940 δισ. ευρώ (1,3 τρις δολάρια) για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, σε μια προσπάθεια να «σπάσει» το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της Γερμανίας και της Γαλλίας και το οποίο αναγκάζει τους ηγέτες να βρεθούν σε δύο συνόδους σε διάστημα τεσσάρων ημερών.

 
Ανοίγει το μέτωπο των κατώτατων μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών

Ανοίγει το μέτωπο των κατώτατων μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών

Οι ανατροπές στον ιδιωτικό τομέα δεν θα σταματήσουν στο άρθρο 37. Επόμενος στόχος της τρόικας κατώτατοι μισθοί, Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και ασφαλιστικές εισφορές

 

 
ΘΕΜΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων προηγούμενων χρήσεων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δωδεκανήσου 7 / 2310-513875 / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. / www.solnth.gr

                                                                                            Θεσσαλονίκη, 20-10-2011

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

 ΘΕΜΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων προηγούμενων χρήσεων

 Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 
Σελίδα 908 από 963