Επικαιρότητα
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ

«Δεν υπάρχει πιθανότητα να αποπληρωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας», τόνισε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας πως η χώρα έπρεπε να είναι προετοιμασμένη για τη δραχμή, προκειμένου να αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως καταστρεπτικό για την Ελλάδα δεν είναι η δραχμή αλλά τo brain drain, η ανεργία και η υπερφορολόγηση.

 
Τα μυστικά των ρυθμίσεων των 36 και των 120 δόσεων των επαγγελματιών όχι όμως των μισθωτών και συνταξιούχων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο εγχειρίδιο, ο κάθε οφειλέτης επιχειρηματίας που πληροί τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις μπορεί να υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση που τον ενδιαφέρει, μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.keyd.gov.gr
Οι απαντήσεις στις πιο σημαντικές ερωτήσεις έχουν αναλυτικά ως εξής:

 

 
Δεμένοι χειροπόδαρα

Η πικρή αλήθεια: Επειδή η Ελλάδα έκανε δεκάδες λάθη στη διαχείριση του προβλήματος της, με μεγαλύτερο το PSI, ενώ αποτέλεσε το πειραματόζωο της πρωσικής κυβέρνησης με στόχο την οικονομική κυριαρχία της Ευρώπης και τη λεηλασία των αδύναμων χωρών της περιφέρειας, ήταν φυσικό να βιώσει μία τόσο άγρια κρίση – όσο καμία άλλη χώρα στον πλανήτη μέχρι σήμερα εν καιρώ ειρήνης. Μετά από οκτώ χρόνια τώρα, τρία θηριώδη μνημόνια με αντίστοιχες δανειακές συμβάσεις, πολλά προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων και αμέτρητες μεταρρυθμίσεις, στις 20 Αυγούστου τελειώνει μία εποχή – επίσημα βέβαια, αφού πρακτικά δεν θα αλλάξει τίποτα για τους Έλληνες, όπως έχουν ήδη σχεδιάσει το Euro Group και η Κομισιόν, με την επιβολή ενός τεσσαρακονταετούς μνημονίου.

 
Εως 31/08 τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Η ΑΑΔΕ με ανακοίνωση που ανάρτησε πριν από λίγο στην ιστοσελίδα της καθιστά γνωστό ότι τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ θα είναι διαθέσιμα έως το τέλος του μήνα. Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που συνδέονται με τις μεταβολές ακινήτων, θα πάψουν να είναι διαθέσιμες μέχρι να αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια.

 

 
Η οκταετής οδύσσεια της Ελλάδας αποδεικνύει τα ελλείματα της ΕΕ

Με αφορμή την επικείμενη έξοδο της χώρας από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης και με αναφορές στις δηλώσεις του τότε Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου από το Καστελόριζο, όταν η κρίση ξεκινούσε και εκείνος έκανε λόγο για μια νέα Οδύσσεια, το βρετανικό περιοδικό Economist εκτιμά ότι θα ήταν ωραία να νομίζει κανείς ότι οι περιπέτειες της Ελλάδας θα έχουν παρόμοια κατάληξη με αυτή του Οδυσσέα.

 

 
Σελίδα 10 από 983