Επικαιρότητα
Στην δημοσιότητα δόθηκε ο τρόπος υπολογισμού και όλες οι λεπτομέρειες

Στην δημοσιότητα δόθηκε ο τρόπος υπολογισμού και όλες οι λεπτομέρειες για την επιβολή ειδικού τέλους στα ακίνητα - Αναλυτικοί πίνακες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Νίκης 5-7

10180 Αθήνα

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

TΗΛ.: 210-3332551/2

FAX: 210-3332559

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2011

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Όπως είναι γνωστό, προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι με την εφαρμογή των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 και την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011, η Κυβέρνηση επέλεξε ως μέτρο άμεσης απόδοσης που υποκαθιστά τις μειωμένες αποδόσεις άλλων μέτρων χωρίς να αυξάνει την επιβάρυνση της οικονομίας, την επιβολή ειδικού τέλους στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα με οικιακή ή εμπορική χρήση.

Κριτήρια για την επιλογή του μέτρου αυτού ήταν τα εξής:

 
Το Νοέμβριο εκτιμάται να ανακοινωθεί η απόφαση της Χάγης για το Δίστομο

Το Νοέμβριο εκτιμάται να ανακοινωθεί η απόφαση της Χάγης για το Δίστομο

«Άνοιξε» σήμερα στη Χάγη η δίκη για την απόφαση αποζημιώσεων υπέρ του Διστόμου, με την παρουσίαση των γερμανικών θέσεων.Η ακροαματική διαδικασία -που αφορά άμεσα τα θύματα της σφαγής στο Δίστομο, στις 10 Ιουνίου του 1944- συνεχίζεται αύριο, Τρίτη με τις θέσεις της ιταλικής πλευράς, ενώ την Τετάρτη θα παρέμβει το ελληνικό Δημόσιο.

Η δίκη ολοκληρώνεται την Παρασκευή και εκτιμάται ότι η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης θα ανακοινωθεί το Νοέμβριο.

 
Ειδικό τέλος σε όλα τα ακίνητα ανεξαρτήτου παλαιότητας

Ειδικό τέλος σε όλα τα ακίνητα ανεξαρτήτου παλαιότητας

 

 

 

Στην ανακοίνωση του εύρους των τιμών ζώνης ανά τετραγωνικό μέτρο που θα αντιστοιχεί σε κάθε κλιμάκιο για το νέο τέλος ακινήτων, αναμένεται να προβεί την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον υπολογισμό του τέλους - το οποίο θα πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ - δεν θα λαμβάνεται υπόψη η παλαιότητα του ακίνητου, ενώ από την καταβολή του εξαιρούνται οι κοινόχρηστοι χώροι.

 
Oι ΗΠΑ παρεμβαίνουν για άλλη μια φορά υπέρ της Ελλάδας

Oι ΗΠΑ παρεμβαίνουν για άλλη μια φορά υπέρ της Ελλάδας

 Ανακοινώθηκε επισήμως ότι οι ΗΠΑ όχι απλώς παρεμβαίνουν στο ευρωπαϊκό οικονομικό ζήτημα, αλλά στέλνουν και τον υπουργό των Οικονομικών τους Τίμοθι Γκάιτνερ για να

επιληφθεί προσωπικά του θέματος,συμμετέχοντας στις εργασίες της άτυπης συνόδου του Ecofin την Παρασκευή στην Πολωνία. Θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της EE που θα συμβεί κάτι τέτοιο, ίσως επειδή πρώτη φορά μια κρίση έχει φτάσει σε τέτοια καμπή.

 
Υπηρεσία εκτύπωσης ειδοποιητηρίων πληρωμής και επιστροφής φόρου

Υπηρεσία εκτύπωσης ειδοποιητηρίων πληρωμής και επιστροφής φόρου

 Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει ότι από τις 12/9/2011τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία, στο περιβάλλον του νέου TAXISnet, η Υπηρεσία Ειδοποιήσεων Πληρωμών ή Επιστροφών Φόρου.
Με την εφαρμογή αυτή ο χρήστης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ έχει τη δυνατότητα να προβάλει στην οθόνη του υπολογιστή του και να εκτυπώσει τις ειδοποιήσεις που λαμβάνει για την πληρωμή ή την επιστροφή φόρου. Αναλυτικά, υποστηρίζονται τα παρακάτω ειδοποιητήρια.

 
Σελίδα 892 από 923