Επικαιρότητα
Γιατί οι δανειστές δεν ακούμπησαν το πελατειακό κράτος

Δεκαετίες τώρα είναι ο καλύτερος πελάτης τους

 

Kι όμως στο σχεδόν υπαρξιακό ερώτημα: Γιατί 7 χρόνια τώρα οι δανειστές, δηλαδή η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, δεν ακούμπησαν το εγχώριο πελατειακό κράτος και τα όργανα της επιβολής του, όπως είναι οι δημόσιοι οργανισμοί και η δικαιοσύνη, υπάρχει απάντηση.

Και η απάντηση δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι το ελληνικό πελατειακό κράτος ήταν εκείνο που έδινε τις συμβάσεις στην Siemens και στις υπόλοιπες γερμανικές πολυεθνικές που αλωνίζουν στην τριτοκοσμική Ελλάδα. Το ελληνικό πελατειακό κράτος είναι αυτό που αγόραζε στην διάρκεια της μεταπολίτευσης τα πανάκριβα οπλικά συστήματα από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία.

Για ποιο λόγο λοιπόν οι δανειστές να ακουμπήσουν την αγελάδα που τους τρέφει;

 
Ο κακός δαίμονας της Ελλάδας

Μπορεί ο κ. Σόιμπλε να ήταν ο νούμερο ένα εχθρός της Ελλάδας, αλλά όχι ο κακός της δαίμονας – ο οποίος ήταν και είναι η πολιτική της ηγεσία, η οποία βέβαια συμπεριλαμβάνει την πλειοψηφία των κομμάτων της Βουλής.

.

«Είχα συζητήσει με τον κ. Βενιζέλο, λέγοντάς του ότι, θα ήταν καλύτερο ένα διάλειμμα από την Ευρωζώνη. Είχα πει πως η εφαρμογή τόσο σημαντικών μεταρρυθμίσεων δεν θα ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. Εγώ δεν θα μπορούσα να τις εφαρμόσω στην Γερμανία….

 

 
APPLEBY, NEO ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

O εφιάλτης των «Panama Papers» «ξυπνά» για τους πλούσιους και ισχυρούς του πλανήτη που «ξεκουράζουν» τα χρήματά τους σε υπεράκτιους, εξωτικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, μετά το «χακάρισμα» των πληροφοριακών συστημάτων της γιγαντιαίας εταιρίας παροχής νομικών υπεράκτιων «συμβουλών», «Appleby», που εδρεύει στις Βερμούδες νήσους.

 
Ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός για μια μεγάλη απάτη της Deutsche Bank

Η Deutsche Bank έχει ήδη καταβάλει 2,5 δισ. σε πρόστιμα προκειμένου να κλείσουν έρευνες σε Βρετανία και ΗΠΑ

Το ποσό των 220 εκατομμυρίων δολαρίων δέχτηκε να καταβάλει η Deutsche Bank για να «τακτοποιηθεί» εξωδικαστικά η συμμετοχή της στη συνωμοσία χειραγώγησης επιτοκίων, μεταξύ άλλων και του Libor, δηλαδή του επιτοκίου της διατραπεζικής αγοράς του Λονδίνου πάνω στο οποίο βασίζεται μια παγκόσμια αγορά χρηματοπιστωτικών συμβολαίων και χρέους (πιστωτικών καρτών, υποθηκών, φοιτητικών δανείων κ.λπ.), μεγέθους 350 τρισεκατομμυρίων δολαρίων!

 
Στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού και οι ελεύθεροι επαγγελματίες για τις οφειλές προς το Δημόσιο

Για ρύθμιση των οφειλών τους προς το Δημόσιο (εφορία και ταμεία)

Στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού θα υποβάλουν αίτηση και οι ελεύθεροι επαγγελματίες για ρύθμιση των οφειλών τους προς το Δημόσιο (εφορία και ταμεία) και μόνον για αυτές αφού η συγκεκριμένη κατηγορία δεν μπορεί να ενταχθεί στον εξωδικαστικό για τα τραπεζικά δάνεια, σύμφωνα με την πρόταση που θα συζητηθεί με τους θεσμούς.

  

 
Σελίδα 9 από 895