Επικαιρότητα
Ελλάδα - Πολωνία: Κοινή διεκδίκηση επανορθώσεων

Το ζήτημα της διεκδίκησης γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων επιβαρύνει εδώ και δεκαετίες τις ελληνογερμανικές σχέσεις. Οι Γερμανοί είχαν υποβάλει την Ελλάδα και τους πολίτες της σε απερίγραπτο μαρτύριο κατά τη διάρκεια της Κατοχής. 

 Το ζήτημα της διεκδίκησης γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων επιβαρύνει εδώ και δεκαετίες τις ελληνογερμανικές σχέσεις

 Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι κατακτητές απομύζησαν τη χώρα οικονομικά και κατέστρεψαν τις υποδομές της. Επιπλέον, οι ναζί απέσπασαν αναγκαστικό δάνειο από την Τράπεζα της Ελλάδος, το οποίο υπολογίζεται με σημερινά δεδομένα σε περίπου 10 δις ευρώ. Αυτό παραμένει μέχρι και σήμερα ανεξόφλητο.

 

 
Μήπως χρειάζεται ολική διαγραφή χρεών καί επανεκκίνηση;

Θα προσπαθήσω να κάνω μια μακροοικονομική ανάλυση και πρόβλεψη για την χώρα μας, χωρίς να είμαι οικονομολόγος, αλλά ως ενεργό μέλος της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας.

Έχουμε χωριστεί πλέον σε δύο κατηγορίες, αυτοί που ζουν με επιδόματα και αυτοί που παράγουν τα επιδόματα.

Και οι δύο κατηγορίες με κοινή βάση τις 120 δόσεις.

Όλα με 120 δόσεις, παντού.

 
Η Ελλάδα έγινε εργαστηριακό πείραμα για να εξακριβωθεί μια θεωρία …

Του LARRY ELLIOTT* 
Η συνταγή που προτάθηκε το 2009, όταν άρχισε η κρίση της παγκόσμιας οικονομίας ήταν απλή. Ο μόνος τρόπος για την αποκατάσταση της υγείας ήταν μια θεραπεία μεγάλων περικοπών. Παρά τις διιστάμενες απόψεις των εμπειρογνωμόνων, η συνταγή εφαρμόστηκε με ελάχιστες παραλλαγές από χώρα σε χώρα και ήταν μείωση των ελλειμμάτων. 

Η λιτότητα έπνιξε την ανάπτυξη και για την τιθάσευση των ελλειμμάτων απαιτήθηκε χρόνος περισσότερος του αναμενόμενου. Οι ψηφοφόροι που αρχικά είχαν πειστεί, τελικά απηύδησαν από την λιτότητα όταν οι επιπτώσεις της έγιναν αισθητές και μάλιστα στον τομέα της υγείας. 

 
Με… δεκάδα νομοσχεδίων επιχειρεί αλλαγή κλίματος η κυβέρνηση

Μετασχηματισμοί και συγχωνεύσεις εταιρειών, αλλαγές στην εποπτεία και δράσεις για τις «κόκκινες επιχειρήσεις» προωθούνται προς ψήφιση. Παιδεία, υγεία, συντάξεις και κοινωνικό μέρισμα συμπληρώνουν το πακέτο.

Με ένα πακέτο δέκα νομοσχεδίων η κυβέρνηση ξεκινά τη φθινοπωρινή αντεπίθεση στη Βουλή, με στόχο να στείλει μήνυμα αλλαγής σελίδας. Τα νομοσχέδια θα έρχονται σε... δόσεις, ενώ σε μια σειρά θετικών ρυθμίσεων η κυβερνητική πλειοψηφία θα ζητά ονομαστικές ψηφοφορίες για να «στριμώξει» την αντιπολίτευση.

 
Σαλβίνι: Η Ιταλία δεν θα έχει την ίδια μοίρα με την Ελλάδα

Η Ιταλία δεν θα έχει την ίδια μοίρα με την Ελλάδα, δήλωσε ο αρχηγός της Λέγκας και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa.

Νωρίτερα εντός της ημέρας, σε άλλες δηλώσεις του, ο κ. Σαλβίνι σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ και εξέφρασε την ελπίδα οι οίκοι αξιολόγησης να είναι δίκαιοι στην αναθεώρηση της «βαθμολογίας» τους για το αξιόχρεο της χώρας. 

 

 
Σελίδα 9 από 999