Επικαιρότητα
Επείγον αίτημα να συζητηθεί το σκάνδαλο με τα πειράματα στο Ευρωκοινοβούλιο

"Η Κομισιόν να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτές τις πρακτικές"

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς μετά από πρόταση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ζητά να συμπεριληφθεί εκτάκτως στην προσεχή Ολομέλεια 5 με 8 Φεβρουαρίου, το σκανδαλώδες ζήτημα που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο, μερίδα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας υπέβαλλε ανθρώπους και ζώα σε εργαστηριακά πειράματα εκπομπής καυσαερίων. Ο στόχος της πρότασης του Δημ. Παπαδημούλη να συζητηθεί το ζήτημα σε επίπεδο Ολομέλειας, είναι να κληθεί η Κομισιόν να τοποθετηθεί και να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στις πρακτικές αυτές.

 
Ο απρόβλεπτος θρίαμβος Ζέμαν στην Τσεχία, συγκλονίζει τις Βρυξέλλες

καί κλονίζει την παγκοσμιοποίηση

 

Οι επαναληπτικές προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν προχτές στην Τσεχία, που ειναι η πιο ανεπτυγμένη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, σε αντίθεση με τις προβλέψεις ‘ειδικών αναλυτών’  οδήγησαν σε απίστευτο θρίαμβο των αντισυστημικών δυνάμεων!

Τι πρόβλεπαν οι ‘ειδικοί’

Με  άρθρα τους σε Ευρωπαικές και Αμερικανικές εφημερίδες, πολλοί ειδικοί,  είχαν προεξοφλήσει την ήττα του αντισυστημικού προέδρου Ζεμαν. Οπως εξηγούσαν το ποσοστό 38% πού έλαβε ο Ζεμαν στον α γυρο, οφείλονταν σε καθαρά προσωπικές  ψήφους συμπάθειας, και στο β γυρο μετα βίας θα συγκέντρωνε κάτι πάνω απο 40%-44% σύμφωνα με τις αναλυσεις εκείνες. Οπως εξηγούσαν, η αντισυστημική του θέση, δεν συγκινούσε την μεγάλη πλειοψηφία των Τσέχων.

 

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΟΟΕΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

          ΓΑΜΒΕΤΤΑ 4 –10678 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ. 6934460146

          Α.Φ.Μ. 999184257 – Δ.Ο.Υ.  Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

          E-mail : pooeeelladas@gmail.com

          Web site:http:// www.pooeee.gr                                    

                                                                                               

                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

           Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος, την Πέμπτη 25-1-2018 και ώρα 17.00, είχε κοινή συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομικών κα Παπανάτσιου Αικατερίνη και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. κ. Πιτσιλή Γεώργιο.

          Η αντιπροσωπεία έθεσε προς συζήτηση και πρότεινε λύσεις για διάφορα προβλήματα που αφορούν τον κλάδο των λογιστών, τον ευρύτερο επιχειρηματικό κόσμο και τη γενικότερη οικονομία της χώρας.

Εν ολίγοις συζητήθηκαν τα εξής:

 
Θα υπάρξει "κούρεμα" του ελληνικού χρέους φέτος - Ο Σόιμπλε εξαπάτησε τους Γερμανούς

O Πρόεδρος του γερμανικού οικονομικού ιδρύματος DIW (Deutsches Institut fuer Wirtschaftsordnung), Μάρτσελ Φράτσερ, κατηγόρησε τον τέως υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για συνειδητή εξαπάτηση των ψηφοφόρων στο θέμα του κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Σε συνέντευξή του, ο Φράτσερ είπε ότι κατά τη γνώμη του υπήρξε πριν από τις γερμανικές εκλογές συμφωνία του Σόιμπλε και των άλλων πιστωτών να μη γίνεται αναφορά σε κούρεμα χρέους, επειδή αυτό θα είχε μεγάλο εκλογικό κόστος. Είναι σαφές, πρόσθεσε, ότι το 2018 θα υπάρξει κούρεμα του ελληνικού χρέους.

 
Περιοδικό Panorama: Αναγκαία η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Στην ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους και στην πρόοδο που έχει επιτελέσει η χώρα μας, αναφέρεται σε άρθρο του, το ιταλικό εβδομαδιαίο περιοδικό Panorama. Το άρθρο τιτλοφορείται «Ελλάδα: γιατί η ελάφρυνση του χρέους είναι αναγκαία» και στην ανάλυση τονίζεται ότι «μετά από χρόνια λιτότητας χρειάζεται λίγη ευελιξία, ώστε να βοηθηθεί, η Αθήνα, να σταθεί αυτόνομα στα πόδια της».

 
Σελίδα 9 από 923