Επικαιρότητα
Η Γερμανία “εκτελεί” λαούς μέσω της οικονομίας: Βαθιά κατάλοιπα φασιστικών αντιλήψεων…

Μέχρι πριν μερικά χρόνια οι ωμές παρεμβάσεις στα εσωτερικά κυρίαρχων κρατών ήταν σχεδόν αποκλειστικά συνυφασμένες με πρωτοβουλίες της αμερικανικής διπλωματίας. Παρεμβάσεις που μπορεί να ξεκινούσαν από ανοίκειες συστάσεις του τοπικού Αμερικανού «ανθύπατου» και να έφταναν σε …προσγειώσεις πυραύλων Κρούζ.

 

 
Γιατί η Γερμανία χρωστάει τουλάχιστον180 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Η συστηματική υπεκφυγή των υποχρεώσεων της Γερμανίας από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έναντι της Ελλάδας θα μπορούσαν να καταστούν διαρθρωτικό μειονέκτημα στην επικείμενη νέα απόπειρα ανοικοδόμησης του ευρωπαϊκού οράματος. Οι υποχρεώσεις της Γερμανίας δεν έχουν παραγραφεί, παρά τις δεκαετίες που έχουν παρέλθει όπως θα καταδείξουμε, καθώς η ίδια –κατά περίπτωση- πράττει. Η ίδια η Γερμανία τα τελευταία χρόνια προέβαλε αξιώσεις αποζημίωσης έναντι της Τσεχίας για τις περιουσίες των Σουδητών Γερμανών. Συνεπώς, τίποτε δεν έχει κλείσει. Οι ελληνικές απαιτήσεις είναι τουλάχιστον της τάξεως των 180 δισ. ευρώ.

 
Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους

Βρίσκεται στη χώρα μας ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Σταϊνμάγερ, τον οποίο και εμείς ως πολίτες μπορέσαμε να τον ακούσουμε με την ολιγόλεπτη ομιλία του τόσο με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας αξιότιμο κ. Προκόπη Παυλόπουλο όσο και με τον πρωθυπουργό μας κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Σάντα, μέλος της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, και απ’ αφορμή την ομιλία του κ. Σταϊνμάγερ θα ήθελα να πω τα εξής:

 
Παυλόπουλος σε Σταϊνμάιερ: Νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες οι γερμανικές αποζημιώσεις

Νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος τις απαιτήσεις της Ελλάδας, που αφορούν το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις της εποχής της κατοχής, κατά την προσφώνησή του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ και της συζύγου του, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος διευκρίνισε ότι τις απαιτήσεις αυτές δεν τις διεκδικούμε μονομερώς και αυθαιρέτως, αλλά αντιθέτως, τις εντάσσουμε στο πλαίσιο του κοινού μας διεθνούς και ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού και πρόσθεσε ότι με βάση τους κανόνες αυτού του πολιτισμού και, οπωσδήποτε, σε αρμόδιο δικαιοδοτικό forum καθένας θα υποστηρίξει τις θέσεις του.

 
Χιόνης: «Ανάσα μόνο με καταγγελτική επαναδιαπραγμάτευση»

«Μόνο με καταγγελτική επαναδιαπραγμάτευση μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα» επιμένει ο καθηγητής Οικονομικών, Διονύσης Χιόνης, θεωρώντας ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη σε νέα αδιέξοδα, όπως άλλωστε συμβαίνει αυτές τις μέρες με τις τραπεζικές μετοχές.

Σε πρόσφατη ομιλία του ο καθηγητής επεσήμανε ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει δημοσιονομικό πρόγραμμα διάρκειας 50 ετών, όπως αυτό που επιβλήθηκε από τους δανειστές στην Ελλάδα διαπιστώνοντας «πασιφανή σκοπιμότητα» από την πλευρά των δανειστών.

 

 
Σελίδα 8 από 999