Επικαιρότητα
Νέα παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Νέα παράταση μέχρι τέλος Ιανουαρίου στην προθεσμία για την πληρωμή τωντελών κυκλοφορίας οχημάτων, που έληγε σήμερα, δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική υπουργική απόφαση πρόκειται να υπογραφεί από την υφυπουργό Οικονομικών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα.

Προϋπόθεση είναι η πληρωμή των τελών να γίνει στις εφορίες.

 
"Κίτρινα Γιλέκα" και στη Βρετανία

Το κίνημα κατά της λιτότητας People's Assembly καλεί σε «πανεθνική διαδήλωση» το Σάββατο στο Λονδίνο, προτρέποντας τους συμμετέχοντες να φορέσουν «κίτρινα γιλέκα», το σύμβολο των κινητοποιήσεων που συγκλονίζουν τη Γαλλία εδώ και δύο μήνες.

Η βρετανική οργάνωση, που θεωρείται αριστερά προσκείμενη, απευθύνει επίσης κάλεσμα για συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας την επόμενη εβδομάδα. Ζητάει τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, προκειμένου να βγει από τη μέση το Συντηρητικό Κόμμα, που κυβερνά τη χώρα από το 2010.

 
Μέμος Μπεγνής: «…μόνο με την ενότητα θα υπάρξει πρόοδος και ευημερία»

«Απογοήτευση μόνο. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα αλλά ούτε και η ζωή που ονειρεύτηκα. Ανίκανοι άνθρωποι, πολλά ψέματα, πλύση εγκεφάλου και οικονομική τρομοκρατία. Είμαι πολύ αισιόδοξος άνθρωπος γενικά... Πιστεύω, μεταφυσικά, ότι αυτό πρέπει να γίνει. Για ν’ ανθίσει μετά και να βγει απ’ όλο αυτό το σκοτάδι».

 

«Εύχομαι, κάποια στιγμή, όλοι οι άνθρωποι να αντιμετωπίζουν τους άλλους ανθρώπους ως ένα. Όλοι μια ολότητα. Μια γροθιά. Γιατί όλοι είμαστε φτιαγμένοι απ’ την ίδια πάστα αλλά συνάμα πολύ χαζοί, γιατί δεν καταλαβαίνουμε ότι μόνο με την ενότητα θα υπάρξει πρόοδος και ευημερία. Ρατσισμοί, πόλεμοι και διαφορετικότητες, ανήκουν σε άγουρες και οπισθοδρομικές κοινωνίες που δεν έχουν θέση στο σήμερα και την εξέλιξη. Εύχομαι, λοιπόν, κάποια στιγμή να γίνουμε και εμείς μια κοινωνία αγάπης, αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης».

 
Η επίσκεψη " της καγκελαρίου μας"

Είναι πράγματι εντυπωσιακή η έλλειψη αντίδρασης των Ελλήνων, όσον αφορά την απώλεια της εθνικής τους κυριαρχίας – καθώς επίσης την «επιθετική εξαγορά» της
χώρας τους από τη Γερμανία, με τη βοήθεια των «κατοχικών» κυβερνήσεων που τοποθετεί διαδοχικά.

 
Oι γερμανικές επανορθώσεις και η επίσκεψη Μέρκελ

Ένα 24ωρο πριν από την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, το Εθνικό Συμβούλιο για τις Γερμανικές Οφειλές εξέδωσε ειδική ανακοίνωση υπενθυμίζοντας πως η Γερμανία είναι υποχρεωμένη να καταβάλει για λόγους νομικούς, ηθικούς και ιστορικούς αποζημιώσεις στην Ελλάδα για τις καταστροφές που προκάλεσε το Γ' Ράιχ στη χώρα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.


Ήδη η ελληνική διπλωματία έχει έρθει σε επαφές με τις Αρχές της Πολωνίας, προκειμένου να συνδυαστούν οι ενέργειες των δύο χωρών, αφού Αθήνα και Βαρσοβία έχουν θέσει επί τάπητος το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και στις δύο χώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, o Aλέξης Τσίπρας φέρεται να είναι αποφασισμένος να φέρει το θέμα στη Βουλή με νόμο, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων αυτών μέσω των διεθνών δικαστηρίων. 

 
Σελίδα 8 από 1017