Επικαιρότητα
Συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών

Η συγκέντρωση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Αριστοτέλους.

Σε νέα συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών θα προχωρήσουν σήμερα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στη 1 στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Αριστοτέλους.

 
Εργοδοτική εισφορά ποσού είκοσι (20) Ευρώ ανά εργαζόμενο, για τον Ειδικό Λογαριασμό Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Π.Κ.)

Ε.Φ.Κ.Α. αριθμ. πρωτ.: Δ.ΕΙΣΦ.Μ./ 484/1051957/ 2018
Εργοδοτική εισφορά ποσού είκοσι (20) Ευρώ ανά εργαζόμενο, για τον Ειδικό Λογαριασμό Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Π.Κ.)

Αθήνα 04/09/2018
Αριθμ. Πρωτ.: Δ.ΕΙΣΦ.Μ./484/1051957

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Δ/νση : Σατωβριάνδου 18 10432, Αθήνα
Πληροφορίες : Ε. Βλαχογιάννη
Ε. Σκαρτσάρη
Τηλ. : 210 52 85 642-615-518-639
Φαξ : 210 52 36 558
E - Mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΕΞΑΙΡ. ΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ: «Εργοδοτική εισφορά ποσού είκοσι (20) Ευρώ ανά εργαζόμενο, για τον Ειδικό Λογαριασμό Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Π.Κ.)»

 
Ολόκληρο το δημόσιο χρέος των Ναζί, σε ποσοστό άνω του 600% του γερμανικού ΑΕΠ, παραγράφηκε.

Η γνωστή τραγική κατάληξη της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, την οποία οι δυνάμεις της Αντάντ μετά το 1918 επέβαλαν (μαζί με τους ταπεινωτικούς όρους των συνθηκών των Βερσαλλιών) στην ηττημένη Γερμανία, δίδαξε στην ανθρωπότητα πολλά πράγματα. Κυρίως, όμως, δίδαξε ότι η κοινωνία βιώνει την έξωθεν επιβολή όρων ως ταπείνωση και ότι η κοινωνική δυσφορία μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδία, όταν στην ταπείνωση προστίθεται και αναποτελεσματικότητα, που οδηγεί σε εξαθλίωση (π.χ. από τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης στο οικονομικό κραχ του 1929).

Με το ιστορικό αυτό δίδαγμα, άνετα μπορεί κανείς να κατανοήσει τη σημασία της οικονομικής τραγωδίας που επέφεραν στην πατρίδα μας τα Μνημόνια. Σε συνδυασμό με τη βαθιά ύφεση και ανεργία -την οποία ασφαλώς διευρύνει και επιτείνει- καθώς και την τιμωρητική διάθεση διαφόρων ανιστόρητων τεχνοκρατών ή πολιτικών παραγόντων εμπλεκομένων στην εφαρμογή του, ευεξήγητα βιώνεται ως τερατούργημα από την ελληνική κοινωνία.

 

 
Ο Βρώμικος ρόλος της Γερμανίας στον εξοπλισμό της ιμπεριαλιστικής Τουρκίας

Τους τελευταίους μήνες γίνεται εκτενής συζήτηση στα ΜΜΕ για την πώληση του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία προς την Τουρκία και τους κινδύνους που ενέχει η πώληση αυτή για την εθνική μας ασφάλεια. Παράλληλα, προβληματισμός υπάρχει και για την προγραμματισμένη πώληση πολεμικών αεροσκαφών τύπου F-35 από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία, πώληση που αν τελικά πραγματοποιηθεί (προς το παρόν το Αμερικανικό Κογκρέσο την έχει μπλοκάρει λόγω των επιδεινούμενων σχέσεων Ουάσιγκτον –Άγκυρας) θα συμβάλει και αυτή (όπως και η πώληση των S-400) στην ανατροπή του ισοζυγίου ισχύος μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας εις βάρος της χώρας μας.

 

 
Παραδοχή Ντάισελμπλουμ κατόπιν εορτής: Είχαμε υπερβολικές απαιτήσεις από τους Έλληνες

Οι χώρες της Ευρωζώνης είχαν υπερβολικές απαιτήσεις από τον ελληνικό λαό σε αντάλλαγμα για τα δάνεια διάσωσης, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη που έδωσε στην ολλανδική τηλεόραση.

«Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ζητήσαμε πολλά από τον ελληνικό λαό, πάρα πολλά», είπε, προσθέτοντας: «Οι μεταρρυθμίσεις είναι αρκετά δύσκολο να υλοποιηθούν σε μία κοινωνία με καλά λειτουργούσα δημόσια διοίκηση, αλλά αυτή δεν ήταν προφανώς η περίπτωση στην Ελλάδα».

 
Σελίδα 5 από 983