Επικαιρότητα
Παράταση υποβολής της δήλωσης απόδοσης παρακρατούμενου φόρου στο εισόδημα από αμοιβές πληρωμάτων των εμπορικών πλοίων

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Β 1623 οι αρχικές δηλώσεις απόδοσης παρακρατούμενου φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν. 4172/2013 στο εισόδημα από τις αμοιβές πληρωμάτων των εμπορικών πλοίων για τον μήνα Φεβρουάριο 2019, καθώς και οι τροποποιητικές δηλώσεις αυτών για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2019, υποβάλλονται ανά πλοίο και με αναλυτικές εγγραφές εμπροθέσμως μέχρι και την 15 Μαΐου 2019.

 
Ευρωεκλογές: Η ευκαιρία των πολιτών να «πυροβολήσουν» το ευρωιερατείο

Όπως όλα δείχνουν, στις επικείμενες ευρωεκλογές αναμένονται ευρείας έκτασης ανατροπές στον συσχετισμό δυνάμεων. Το εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται να αποτυπώσει την οργή των περιθωριοποιημένων πολιτών, και των δεινών που υπέστησαν στη διάρκεια της μακρόχρονης παγκοσμιοποίησης, αλλά και της ακραίας μορφής νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής.

Οι σχετικές δημοσκοπήσεις διαπιστώνουν ότι σημαντικό ποσοστό των Ευρωπαίων πολιτών, στρέφεται εναντίον των παραδοσιακών πολιτικών κομμάτων, κατηγορώντας τα ότι αθέτησαν το σύνολο των αρχικών τους υποσχέσεων και ότι στη θέση τους κατασκεύασαν ένα τεράστιο και βαρετό γραφειοκρατικό οικοδόμημα, ανίκανο να εξασφαλίσει το κοινό καλό.

 
Ανέτοιμη η πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Άγνωστη ημερομηνία ενεργοποίησης έχει το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου θα «τρέχει» όλη η διαδικασία υπαγωγής στο νέο καθεστώς, έπρεπε, βάσει νόμου να τεθεί σε ισχύ από τις 30/4/2019. 

 
ΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ρύθμισης των 120 δόσεων για ασφαλιστικά και εφορία.

Με έμφαση στο κοινωνικό πρόσημο της οικονομικής πολιτικής που σχεδιάζει η κυβέρνηση, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση στα Ιωάννινα, σημείωσε ότι η ρύθμιση οφειλών των 120 δόσεων αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τη Δευτέρα, ενώ παρέπεμψε σε ανακοινώσεις, που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα για την οριστικοποίηση της δέσμης των θετικών μέτρων, που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο το τελευταίο διάστημα. 

 
Η άλλη όψη των χρημάτων

Οι τοκογλύφοι που έχουν καταφέρει να κυριαρχήσουν στον πλανήτη, δεν είναι καθόλου πρόθυμοι να χάσουν τα τεράστια προνόμια που τους προσφέρει ο έλεγχος του συστήματος του χρέους, επιτρέποντας την επικράτηση της «Νέας Νομισματικής Θεωρίας» (ΜΜΤ) 

.

 

«Ο νούμερο ένα εχθρός της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων είναι οι τοκογλύφοι – ενώ η μοναδική προστασία απέναντι τους είναι η γνώση της πραγματικής λειτουργίας του χρήματος».

 
Σελίδα 4 από 1039