Επικαιρότητα
Τέλος εποχής για τους Ρότσιλντ στην Αυστρία

Τέλος εποχής για την οικογένεια Ρότσιλντ στην Αυστρία, που άρχισε τις δραστηριότητες της στη Βιέννη το... 1815. H ιστορία των 204 ετών της ισχυρής οικογένειας στην χώρα είχε μεγάλες επιτυχίες, αλλά και απογοητεύσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg οι Ρότσιλιντ συμφώνησαν να πουλήσουν δύο trust, στα οποία ανήκουν 7.000 εκτάρια δασικής έκτασης. 

 

 
Σαλβίνι για ΔΝΤ: Λάθος προβλέψεις, λίγες επιτυχίες, πολλές καταστροφές

Στα βέλη του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έστρεψε ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, με αφορμή την αναθεώρηση προς τα κάτω των εκτιμήσεων του ΔΝΤ για την ιταλική οικονομία.

Το ΔΝΤ υποβάθμισε την εκτίμησή του για την ιταλική ανάπτυξη στο 0,6%, από 1% προ τριμήνου.

 
Οι «Πρέσπες» κατέδειξαν το αβυσσαλέο χάσμα λαού-κυβέρνησης

Από την πρώτη στιγμή, που έγινε γνωστό το περιεχόμενο της Συνθήκης των Πρεσπών, άνοιξε ένα αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα στο λαό και την Κυβέρνηση. Στη συντριπτική πλειονότητά τους, οι Έλληνες βροντοφώναξαν την αντίθεσή τους στο αντεθνικό περιεχόμενο της συμφωνίας, κάνοντας χρήση του μοναδικού μέσου που είχε αφεθεί στη διάθεσή τους: των συλλαλητηρίων. Αντιθέτως, η κυβέρνηση, με τα πολυάριθμα μέσα που έλεγχε, εμφάνιζε ως δεδομένη τη δήθεν εθνική ωφελιμότητα αυτής της συνθήκης.

 
Ανοιχτή επιστολή Μίκη προς βουλευτές και διαδηλωτές για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Aνοιχτή επιστολή με την οποία απευθύνεται σε όσους θα διαδηλώσουν αύριο στο Σύνταγμα και σε όσους θα ψηφίσουν στη Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, δημοσιοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ολόκληρη η επιστολή του μεγάλου συνθέτη έχει ως εξής: 

 

 
Η ΕΕ ως νεοαποικιοκρατικό μοντέλο
Στο παλαιό σύστημα του αποικισμού, η μητρόπολη καταλάμβανε διάφορες χώρες και στη συνέχεια εκμεταλλευόταν τους πόρους, καθώς επίσης το εργατικό τους δυναμικό, για να εμπλουτίσει τον πυρήνα – ενώ όταν το μοντέλο αυτό κατέρρευσε, ως απάντηση οι μεγάλες δυνάμεις επιδίωξαν τον οικονομικό έλεγχο και όχι τον πολιτικό με στρατιωτικά μέσα.

 

 
Σελίδα 4 από 1017