Επικαιρότητα
Μητσοτάκης: Σύντομα θα εξαγγείλει τολμηρή ρύθμιση για τα χρέη

Τις δεσμεύσεις της ΝΔ για την δραστική μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, και την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους των επιχειρήσεων, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνάντηση που είχε στα γραφεία της ΝΔ, με 42 προέδρους επιμελητηρίων της χώρας.

 
«Μάστιγα» οι πιστωτικές κάρτες... εξωτερικού

Οι εταιρείες που... πουλάνε ως υπηρεσία την παραβίαση του νόμου

Την ώρα που η υπερβολική φορολόγηση μαστίζει την ελληνική οικονομία και έχει εξαντλήσει συνταξιούχους, μισθωτούς και τις ελληνικές επιχειρήσεις, την ώρα που η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής  και εξασφάλιση εσόδων από τις διάφορες λίστες αν και έγιναν σημαία της κυβέρνησης απέτυχαν παταγωδώς, αυτήν ακριβώς την ώρα ανοίγουν και νέοι δρόμοι για φοροδιαφυγή και εξαγωγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, παρακάμπτοντας τα capital controls.

 Ο λόγος για διεθνείς εταιρείες πληρωμών που με έδρα το εξωτερικό, εκδίδουν κάρτες και ανοίγουν λογαριασμό στον ενδιαφερόμενο πελάτη τους, και του δίνουν τη δυνατότητα μέσω εφαρμογής,να κάνει εισπράξεις κατευθείαν σε λογαριασμό του εξωτερικού και να κινεί τα χρήματά του ανεμπόδιστα από τα capital controls. Και βέβαια οι λογαριασμοί αυτοί είναι ακατάσχετοι για όσους χρωστάνε σε ταμεία και εφορία.

 

 
Έρχεται πρωτόκολλο επισκέψεων φορολογουμένων που προσέρχονται στις εφορίες

Γιατί πήγε ο φορολογούμενος που ελέγχεται στην εφορία, ποιον είδε, τι είπε και αυτό να το ξέρει και ο προϊστάμενος και η ΑΑΔΕ.

Θέμα χρόνου είναι η εφαρμογή συστήματος τήρησης πρωτοκόλλου των επισκέψεων των φορολογουμένων που ελέγχονται στις εφορίες, όπως αποκάλυψε μιλώντας απόψε στη Βουλή ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής. Το σύστημα που θα εφαρμοστεί εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στη διαφάνεια και στην εξυπηρέτηση των πολιτών. "Σε λίγες ημέρες θα δοθούν από την πλευρά μας οδηγίες για τις επισκέψεις φορολογουμένων ελεγχομένων στις εφορίες. Θέλουμε να τηρείται πάντα ένα πρακτικό, ένα πρωτόκολλο να γνωρίζουμε γιατί πήγε ένας φορολογούμενος που ελέγχεται στην εφορία, ποιον είδε, τι είπε και αυτό να το ξέρει και ο προϊστάμενος", είπε ο κ. Πιτσιλής.

  

 
Έρχεται ρύθμιση σε 120 δόσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους;

Προ των πυλών βρίσκεται πιθανότατα νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία, έως και σε 120 δόσεις, για 2,9 εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους, που «γονατίζουν» από ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 2,5 δισ. ευρώ. 

Η ρύθμιση,θα είναι έτοιμη έως ώστε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ανάπτυξης ελληνικής ιδιοκτησίας που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους δανειστές, το οποίο θα αποτελέσει τη «γέφυρα» για την οικονομία στη μεταμνημονιακή περίοδο. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, θα ενταχθεί στον άξονα της κοινωνικής πολιτικής, ωστόσο θα περιλαμβάνει αυστηρά περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια. 


 
Η σύγκριση της Πορτογαλίας με την Ελλάδα
Πάντοτε υπάρχουν λύσεις, ακόμη και όταν οι προηγούμενοι έχουν αφήσει καμένη γη – ενώ τεκμηριώνεται πως οι ευθύνες της τραγωδίας που βιώνουμε σήμερα ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στις κυβερνήσεις μας, οι οποίες δεν είχαν καν το θάρρος να «σκίσουν τα μνημόνια», όπως η πορτογαλική το 2015.  

.

«Mε κριτήριο την Πορτογαλία είναι εύκολο να κρίνει κανείς τις εγκληματικές ενέργειες όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, ειδικά μετά το 2015 – όπου εκλέχθηκαν οι νέες ηγεσίες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Πορτογαλία.

Θα μπορέσει έτσι να αξιολογήσει τόσο αυτά που οι κυβερνήσεις μας δρομολόγησαν ή/και τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύθηκαν, όσο και το πώς πρέπει να ενεργήσουμε στο μέλλον – παύοντας να κατηγορεί ατεκμηρίωτα τους πάντες και τα πάντα, καθώς επίσης συνειδητοποιώντας πως πάντοτε υπάρχουν λύσεις, ακόμη και όταν οι προηγούμενοι έχουν αφήσει καμένη γη».

 
Σελίδα 4 από 963