Επικαιρότητα
Παρέμβαση εισαγγελέα για την κομπίνα του αιώνα με τα POS

Έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για το σκάνδαλο real estate στο οποίο φέρεται να πρωταγωνιστεί ο αντιπρόεδρος της Jumbo Ευάγγελος Παπαευαγγέλου.

Με την παραγγελία της η κ. Δημητρίου ζητεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς να ερευνήσουν τις πωλήσεις ακινήτων στις οποίες φαίνεται ότι επιδίδεται ο αντιπρόεδρος της Jumbo σε Κινέζους επενδυτές προκειμένου να αποκτήσουν τη χρυσή βίζα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Κινεζικών αρχών που διενήργησαν ελέγχους μετά τα capital controls που επιβλήθηκαν, ο κ. Παπαευαγγέλου, προχώρησε σε μία εντελώς παράνομη πρακτική για να ξεπεράσει τους κεφαλαιακούς ελέγχους, συστήνοντας προσωπική εταιρεία που έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της χρήσης POS.

 
Οφειλέτες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης...εξ αιτίας της ΑΑΔΕ

 «Μας ειδοποιούν από τα νοσοκομεία ότι παρέλαβαν ασθενή, ο οποίος πήγε στο ATM για να κάνει ανάληψη χρημάτων και βρήκε άδειο τον λογαριασμό του. Είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε συχνά».

Με αυτόν τον γλαφυρό τρόπο περιέγραψε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης τις επιπτώσεις στους πολίτες από τις κατασχέσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών για οφειλές προς το Δημόσιο. Κατασχέσεις οι οποίες τα τελευταία χρόνια μαζί με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν αυξηθεί σημαντικά, ενώ την ίδια ώρα διαπιστώνεται σωρεία στρεβλώσεων, απόρροια της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Ακριβώς αυτές τις στρεβλώσεις και αδικίες στην εφαρμογή της νομοθεσίας περί κατασχέσεων στις οποίες προβαίνουν το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία στις τραπεζικές καταθέσεις φυσικών και νομικών προσώπων εντόπισε και αναλύει ο Συνήγορος του Πολίτη σε σχετική ειδική έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε χθες σε ειδική ημερίδα. Οι κυριότερες από αυτές είναι οι ακόλουθες:

 
Η απάτη του ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ

Έχει συντελεστεί μια απίστευτη απάτη στην κοινωνική ασφάλιση της μεσαίας τάξης, των ελεύθερων επαγγελματιών.

Αναφέρομαι στην μετάβαση του ΤΕΒΕ στον ΟΑΕΕ.

Δεν θα σας ζαλίσω αναφέροντας τεχνοκρατικές λεπτομέρειες, αλλά γνωρίζοντας αυτές θα σας γράψω το ζουμί, γνωρίζοντας αναλογιστικά και ως ελεύθερος επαγγελματίας.

  

 
Επίδομα θέρμανσης: Τι αλλάζει και σε ποιους θα δοθεί

Αυξημένα ποσά (από 20% έως 60%) θα προβλέπονται στη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή. Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2019 η καταβολή στους δικαιούχους

 
Ο ρατσισμός των ελίτ

Είμαστε αντιμέτωποι με έναν «πολιτικό ρατσισμό», ο οποίος επικρατεί κυρίως στην Ευρώπη, καθώς επίσης με έναν «οικονομικό ρατσισμό» στις Η.Π.Α. – όπου οι ομοιότητες με το 1928, με την εποχή δηλαδή πριν από την κατάρρευση του συστήματος, είναι τρομακτικές. Ειδικότερα, στην Ευρώπη, ιδίως στην Ελλάδα, οι ιδιοκτήτες των περισσοτέρων περιουσιακών στοιχείων είναι ορισμένοι διεφθαρμένοι «πολιτικοί ολιγάρχες» – καθώς επίσης οι «διαπλεκόμενοι» μαζί τους «κρατικοδίαιτοι» επιχειρηματίες, οι οποίοι τους στηρίζουν στηριζόμενοι.

Αρκεί να μελετήσει κανείς προσεκτικά τα περιουσιακά στοιχεία αρκετών πολιτικών, μοιρασμένα συνήθως στο συγγενικό τους περιβάλλον, για να κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος – πόσο μάλλον όταν ακόμη και ένας ανόητος καταλαβαίνει ότι, περιουσίες αυτού του ύψους δεν μπορεί να έχουν δημιουργηθεί από τους μισθούς τους.

 

 
Σελίδα 3 από 999