Επικαιρότητα
Συμφωνία για διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

Συμφωνία των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων επετεύχθη χθες στη Βουλή στη βάση του σχετικού πορίσματος της διακομματικής επιτροπής της Βουλής. Διάσταση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επίδοση ή όχι ρηματικής διακοίνωσης προς το Βερολίνο.

Παρά το οξυμένο προεκλογικό κλίμα και τις επιμέρους αντεγκλήσεις τα κόμματα κατόρθωσαν χθες να συμφωνήσουν για το θέμα στο πλαίσιο μιας μαραθώνιας συνεδρίασης την οποία τίμησαν με την παρουσία τους οι πολιτικοί αρχηγοί.

 

 
300 δισεκατομμύρια ευρώ απαιτεί η Ελλάδα από τους Γερμανούς

Ρηματική Διακοίνωση από το ελληνικό ΥΠΕΞ στο Βερολίνο

Για πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο

ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ χρέος που φτάνει σχεδόν τα 300 δις ευρώ, είναι ζωντανό και νομικώς διεκδικήσιμο! Ιστορική απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα σε ρηματική διακοίνωση προς την Γερμανία, για την διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων.

Μπορεί στα χρόνια των μνημονίων, ο κύριος Σόιμπλε να απαιτούσε βάρβαρους όρους αποπληρωμής του ελληνικού χρέους προς τους δανειστές, όμως τώρα, οι Γερμανοί καλούνται να απαντήσουν για το χρέος της ντροπής.

 

 
Παραμένει πέμπτη πιο δυστυχής οικονομία στον κόσμο η Ελλάδα

Μπορεί να βγήκαμε από τα μνημόνια, να κάναμε επιτυχή έξοδο στις αγορές και να παρουσιάζουμε ισχυρότερους σε σχέση με τις άλλες οικονομίες της Ευρωζώνης ρυθμούς ανάπτυξης και να βλέπουμε τα ομόλογά μας στις κορυφαίες προτιμήσεις των επενδυτών, αλλά αυτό δεν αλλάζει πολλά για τα δεδομένα της ανεργίας και το αίσθημα της οικονομικής ασφάλειας. Έτσι και φέτος η Ελλάδα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της κατάταξης με τις πιο «δυστυχείς» οικονομίες, που δημοσιεύει το Bloomberg. 

 
Πάνω από 50000 ευρώ υφίσταται υποχρέωση υπογραφής των δηλώσεων από λογιστή φοροτεχνικό

Α.1123/2019
Τροποποίηση της ΠΟΛ.1008/2011 (Β' 136) απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών αναφορικά με τον καθορισμό ορίων ακαθαρίστων εσόδων επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών που τηρούν βιβλία Β' κατηγορίας του Κ.Β.Σ., πάνω από τα οποία υφίσταται υποχρέωση υπογραφής των δηλώσεων από λογιστή φοροτεχνικό με βάση τις διατάξεις του άρθρου 38 του ν.2873/2000

 
"Kόφτης" για τις 120 δόσεις ρύθμισης στο Δημόσιο

«Κόφτη» για εισοδήματα άνω των 10.000 ευρώ θα περιλαμβάνει η ρύθμιση των 120 δόσεων στο Δημόσιο, η οποία αναμένεται να θεσμοθετηθεί πριν από το Πάσχα.

Με τα νέα δεδομένα στη ρύθμιση θα λαμβάνονται υπ' όψιν μόνο εισοδηματικά κριτήρια κι όχι περιουσιακά, ενώ με τη χρήση αλγορίθμου θα επιβάλλεται ο «κόφτης» για εισοδήματα που υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ.

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 1 από 1033