Επικαιρότητα
Παραμένουν σε «ομηρεία» όσοι ενταχθούν στις 120 δόσεις

Σε καθεστώς «ομηρείας» παραμένουν οι οφειλέτες του Δημοσίου ακόμη και αν ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Ακόμη και αν είναι συνεπείς με την αποπληρωμή των οφειλών τους, η ΑΑΔΕ συνεχίζει την δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και μπορεί ακόμη να αρνηθεί τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας.

Τις υποχρεώσεις όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση για τα χρέη προς την Εφορία μέχρι 120 δόσεις κωδικοποιεί νέα εγκύκλιος της ΑΑΔΕ (Ε.2109/2019), στην οποία καταγράφονται τα δικαιώματα που διατηρεί το Δημόσιο για όσους έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση.

 

 
Σύγκριση των προεκλογικών υποσχέσεων Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη,

βάσει των εξαγγελιών τους εν όψει της κάλπης και κατ' επέκταση της αυριανής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα για:

 
Από την 1η Ιουνίου μειώνονται τα ποσοστά εισφορών για την επικουρική σύνταξη όλων

( Άρθρο 97 ν.4387/2016 – Νόμος Κατρούγκαλου )

 ••  Για τους μισθωτούς του τ.ΙΚΑ : Από 3,5% μειώνεται σε 3,25% για τον εργαζόμενο και 3,25% για τον εργοδότη.

••  Τα ανωτέρω ισχύουν και για τους εργαζόμενους στον ΕΔΟΕΑΠ.

••  Για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, μειώνεται σε 6,5% ( ήταν 7% ) επί του κατώτατου βασικού μισθού και διαμορφώνεται στα 42,25 ευρώ / μήνα. ( 650 Χ 6.5% ).

••  Υπενθυμίζουμε ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να ζητήσουν, με αίτησή τους στο ΕΤΕΑΕΠ, το ποσοστό υπολογισμού να εφαρμόζεται σε μεγαλύτερο ποσό από τον βασικό μισθό.

•• Για τους έμμισθους δικηγόρους, μειώνεται σε 3,25% για τον ασφαλισμένο και  3,25% για τον εντολέα, επί του κατώτατου βασικού μισθού ( 650 Χ 3,25%) + ( 650 Χ 3,25% ).

••Από την 1η Ιουνίου 2022, τα ποσοστά θα μειωθούν ξανά ( για όλους ) και θα επανέλθουν στα ποσοστά που ίσχυαν πριν το ν.4387/2016.

 

 
Οι υποτελείς του συστήματος.

Όταν ένα κόμμα εμφανίζεται ισχυρό από τις δημοσκοπήσεις που πληρώνει το ίδιο ή/και οι υποστηρικτές του, τότε από αυτό και μόνο οι πιθανότητες του να εκλεγεί είναι πολύ μεγαλύτερες – ενώ προσελκύει περισσότερα στελέχη επειδή «μυρίζονται αίμα», με την έννοια πως οι προοπτικές εκλογής τους αυξάνονται εάν συμμετέχουν σε αυτό το κόμμα, ανεξάρτητα από την πολιτική τους ιδεολογία, εάν το κατηγορούσαν στο παρελθόν κοκ., αφού αυτό που τους ενδιαφέρει είναι μόνο ο μισθός και τα προνόμια του βουλευτή. Ως εκ τούτου, σε ένα τόσο διεφθαρμένο κοινωνικό περιβάλλον, οι δυνατότητες επιρροής των οικονομικά ισχυρών είναι εκ των πραγμάτων εξαιρετικά μεγάλες – ενώ των απλών Πολιτών περιορισμένες.

.

 
Πως η ευρωπαϊκή κρίση μπορεί να απεγκλωβίσει την Ελλάδα

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ήταν ένα σαφές μήνυμα των Ευρωπαίων ότι αμφισβητούν τη λεγόμενη φιλελεύθερη συναίνεση, την οποία εκπροσωπούν το πάλαι ποτέ κυρίαρχο πολιτικό δίπολο Χριστιανοδημοκρατία-Σοσιαλδημοκρατία. Το αμφισβήτησαν, στρεφόμενοι ή προς ποικίλα αντισυστημικά κόμματα (κυρίως της λεγόμενης Νέας Δεξιάς ή Ακροδεξιάς) ή προς τους ‘Πράσινους’.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 1 από 1044