Επικαιρότητα
Θα χρειασθούν σίγουρα ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες.

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση όπως κινούνται τα πράγματα, και επανέλαβε την πρότασή του για ίδρυση «κακής τράπεζας» όπου θα μεταφερθούν τα «κόκκινα» δάνεια με εγγυοδοσία του Δημοσίου.

Ανέφερε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες το Δημόσιο και οι τράπεζες θυμίζουν δύο κουρασμένους κολυμβητές που βουλιάζουν μαζί πιάνοντας ο ένας τον άλλον.

 

 
Eπιδότηση έως 12.000 ευρώ για να ξανανοίξει η επιχείρηση.

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης του ΟΑΕΔ για 5000 επαγγελματίες που έκλεισαν  μετά την 1/1/2012

 

 
ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η διεθνής οικονομία είναι αντιμέτωπη με ένα τριπλό πρόβλημα, το οποίο αργά ή γρήγορα θα δημιουργήσει συνθήκες παγκοσμίου κραχ, από κάποιον μαύρο κύκνο που θα εμφανισθεί εκεί που δεν τον περιμένουμε – ενώ η χώρα μας είναι περισσότερο ανοχύρωτη και απροστάτευτη από ποτέ.

 
Στο Άαχεν το Βερολίνο μπλόκαρε τον εκδημοκρατισμό της ευρωζώνης

Η Γερμανία και οι χώρες που την ακολουθούν, καλυπτόμενες πίσω από δήθεν διαφορετικές οικονομικές αντιλήψεις, αποτρέπουν «οποιαδήποτε πραγματική πρόοδο με όρους μακροοικονομικής σταθεροποίησης, θεωρώντας ότι αυτού του είδους τα μέτρα μειώνουν την αίσθηση εθνικής ευθύνης και υποσκάπτουν την αρχή της μη διάσωσης (bail-out). Συνεπώς, είναι πολύ πιθανό οποιαδήποτε τυχόν προοδευτική μεταρρύθμιση να συνοδεύεται από αυστηρή αιρεσιμότητα και σημαντικούς περιορισμούς και προϋποθέσεις ως προς την ασκούμενη δημοσιονομική και οικονομική πολιτική, καθιστώντας την με αυτόν τον τρόπο αναποτελεσματική. Με αυτήν την έννοια, η τρέχουσα συζήτηση για τη δημοσιονομική μεταρρύθμιση δεν αναμένεται να έχει σημαντικό αποτέλεσμα».

 

 
Το θαύμα της Πορτογαλίας

Εάν δεν συμβεί στην Ελλάδα κάτι ανάλογο, εάν δεν ενωθούν δηλαδή όλα τα μη ακραία κόμματα που είναι αντίθετα στην πολιτική των υποκλίσεων, της υποτέλειας και των μνημονίων, εφαρμόζοντας ένα ακριβώς αντίθετο οικονομικό πρόγραμμα, δεν υπάρχει καμία προοπτική εξόδου από την κρίση – ενώ η πατρίδα μας θα κινδυνεύσει άδικα αλλά πολύ σοβαρά να χαθεί σταδιακά ως Έθνος.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 1 από 1017