Για «ολοκαύτωμα» από διάλυση της ευρωζώνης προειδοποιεί ο Σουλτς

Για «ολοκαύτωμα» από διάλυση της ευρωζώνης προειδοποιεί ο Σουλτς

Είναι σκόπιμο να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα, προκειμένου, να σταματήσουμε την κερδοσκοπία σε βάρος του ευρώ, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

Της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ υπεραμύνεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, εν όψει της αυριανής επίσκεψής του στην Αθήνα, ενώ προειδοποιεί ότι η διάλυση της Ευρωζώνης θα προκαλούσε «ολοκαύτωμα».

«Μια διάλυση της Ευρωζώνης θα μπορούσε να προκαλέσει ολοκαύτωμα, για αυτό είναι σκόπιμο να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα, προκειμένου, επιπλέον, να σταματήσουμε την κερδοσκοπία σε βάρος του ευρώ», αναφέρει ο κ. Σουλτς σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild. Τονίζει ακόμη ότι κατά την ομιλία του στην Βουλή των Ελλήνων, την Τρίτη το βράδυ, θα πει στους Έλληνες βουλευτές ότι τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι Γερμανοί στέκονται αλληλέγγυοι, αλλά την ίδια στιγμή περιμένουν και ότι οι Ελλάδα θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της.

 


 

Ερωτηθείς σχετικά με σχόλια που ακούγονται στην Ελλάδα κατά της Γερμανίας ο κ. Σουλτς τονίζει ότι «οι ευθείες αντιπαραθέσεις τις οποίες βιώνουμε εδώ και λίγους μήνες κάνουν ζημιά σε όλους μας». Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει «αναφορές περί ναζισμού» σημειώνει ότι είναι «το ίδιο απαράδεκτες όπως οι συκοφαντικές και απαξιωτικές δηλώσεις για την Ελλάδα και τους Έλληνες στην Γερμανία».

Σε ό,τι αφορά την απώλεια εθνικής κυριαρχίας μέσω ελέγχου του προϋπολογισμού, ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις σχετικώς με το κατά πόσο «οι Έλληνες θα παρακινηθούν να συμμετάσχουν εποικοδομητικά στην λύση των οικονομικών δημοσιονομικών και διαρθρωτικών προβλημάτων τους, εάν δημιουργούμε την εντύπωση ότι θέλουμε να τους πάρουμε την κυριαρχία». Εκφράζει ακόμη την αντίθεσή του στην εξοντωτική λιτότητα και επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελπίδα. «Γι’ αυτό χρειάζεται ρεαλιστική οικονομική προοπτική και η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για να προωθήσει την ανάπτυξη στην Ελλάδα», υπογραμμίζει.

Πέρα από την ομιλία του την Τρίτη το βράδυ στην Βουλή των Ελλήνων, ο κ. Σουλτς θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Πηγή:voria.gr