Να μπει τέλος της κηδεμονίας από τις Βρυξέλλες.

Λίγο πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, διευρύνει τις πρόσφατα διατυπωθείσες απαιτήσεις του για επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητώντας, με δηλώσεις του, ένα τέλος της κηδεμονίας από τις Βρυξέλλες.

Στις σημερινές δηλώσεις του ο καγκελάριος ασκεί κριτική στον "παραλογισμό οδηγιών" και στην "κηδεμονία" από τις Βρυξέλλες, ζητώντας από την ΕΕ "αντί να απαιτεί συνεχώς χρήματα, να σταματήσει να προδιαγράφει στους ανθρώπους πώς πρέπει να ζουν".

 

Συγκεκριμένα ο ίδιος ζητά την διαγραφή 1.000 οδηγιών και κανονισμών, που όμως δεν κατονομάζει, όπως επίσης την επιστροφή αυτών των αρμοδιοτήτων στις χώρες-μέλη, επισημαίνοντας ότι "οι άνθρωποι ζητούν από την ΕΕ απαντήσεις σε μεγάλα ζητήματα όπως η ασφάλεια, η προστασία των εξωτερικών συνόρων ή η κλιματική αλλαγή". Προσθέτει δε, ότι "κανένας άνθρωπος δεν χρειάζεται τις οδηγίες της ΕΕ, ως προς το σνίτσελ ή τις πατάτες".

Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, το "εγχείρημα ελευθερίας Ευρώπη" γίνεται ολοένα και περισσότερο "στενός κορσές γραφειοκρατίας" για τους πολίτες, και έως τώρα δεν έχει ξεκινήσει κάποια πρωτοβουλία για να σταματήσει "ο παραλογισμός των οδηγιών" και να τεθούν κρίσιμα ερωτήματα.

"Εάν θέλουμε να ενθουσιάσουμε εκ νέου τους ανθρώπους για την Ευρώπη, πρέπει να σταματήσουμε την κηδεμονία από τις Βρυξέλλες", τονίζει χαρακτηριστικά ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος μόλις πριν από μερικές ημέρες είχε ζητήσει μία επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς, όπως επισήμαινε, ενόψη των νέων προσκλήσεων απαιτείται μία επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας.