Σωστά, δεν είναι κατάσχεση. Είναι ληστεία

Είναι απίστευτοι. Την ώρα που έχουν δεσμεύσει 1,7 εκατομμύρια τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη προς την Εφορία και συνεχίζουν ακάθεκτοι προσπαθούν να μας βγάλουν τρελούς ότι δεν πρόκειται για κατασχέσεις, αλλά για... αφαίρεση χρημάτων!

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι θιασώτες αυτής της καινοφανούς θεωρίας, για να αποδείξουν τι άραγε; 

Οτι δεν τρέχει τίποτα που η Εφορία αδειάζει εκατομμύρια τραπεζικούς λογαριασμούς αν τύχει και μπει κάνα ευρώ στους δικαιούχους οφειλέτες; 

 

Είναι ληστεία.
Το κράτος, ενώ είναι πλήρως αποτυχημένο με ό,τι καταπιάνεται, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και στον μόνο τομέα όπου τα πάει περίφημα είναι η καταδυνάστευση των αδύναμων και ανήμπορων πολιτών. Οι δυνατοί, οι πλούσιοι, αυτοί που έχουν τις άκρες και τα λαμόγια έχουν τους τρόπους και τα μέσα να τη βολεύουν μια χαρά. Αλίμονο στον μισθωτό, στον συνταξιούχο, στον επαγγελματία και τον μικροεπιχειρηματία που θα βρεθούν στην ανάγκη και θα μπλέξουν με εφορίες, Ταμεία και τράπεζες.

Είναι δεμένοι χειροπόδαρα και δεν μπορούν να ξεφύγουν στο παραμικρό. Και αυτό γιατί όταν είναι όλοι υποχρεωμένοι να πληρώνονται για οιαδήποτε δραστηριότητα μέσω τραπέζης είναι δύσκολο να γλιτώσουν από τα δίχτυα του κράτους. Απαξ χρωστάς, στην καλύτερη περίπτωση αν σου αφήσουν το λεγόμενο ακατάσχετο ποσό, αν βέβαια έχεις κάνει τις σχετικές ενέργειες για να ζήσεις στοιχειωδώς. Οταν όμως σου χρωστάει το κράτος, εσύ, ο πολίτης, δεν έχεις το δικαίωμα και δεν μπορείς να του κάνεις αυτά που σου κάνει το ίδιο στην αντίθετη περίπτωση.

Πέραν όμως όλων αυτών, των κατάφωρων παραβιάσεων της αξιοπρέπειας και της προσβολής της προσωπικότητας των πολιτών, που είναι έρμαια στις αποφάσεις και τις εγκυκλίους της εκτελεστικής εξουσίας, το όλο θέμα με τις λεγόμενες κατασχέσεις λογαριασμών ίσως από μόνο του να μην ήταν τόσο μεγάλο αν σε αυτό δεν προστίθεντο και όλα τα άλλα παρελκόμενα της πολύχρονης κρίσης.

Οπως η αναγκαστική περικοπή των εισοδημάτων της συντριπτικής πλειονότητας των εργαζομένων και των συνταξιούχων έως και 60% στα χρόνια των μνημονίων.

Ή η απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και η θεσμοθέτηση των ελαστικών μορφών εργασίας με μισθούς από 100 έως 360 ευρώ.
Ή η επιβολή εκατοντάδων χιλιάδων πλειστηριασμών σπιτιών από τράπεζες και Εφορία.

Οταν, λοιπόν, στην πράξη και ανεξάρτητα από δημοσκοπήσεις και έρευνες, σχεδόν 8 στους 10 Ελληνες ζουν πλέον κάτω από τα όρια της φτώχειας και, το κυριότερο, δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να βελτιωθεί η οικονομική τους θέση στο ορατό μέλλον, αντίθετα είναι πολύ πιθανόν να χειροτερέψουν τα πράγματα έτι περισσότερο, ε, τότε μάλλον μιλάμε για έναν υποθηκευμένο και κατασχεμένο λαό.

Protothema.gr