Αίτημα παράτασης υποβολής φορολογικών δηλώσεων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΓΑΜΒΕΤΤΑ 4 – ΑΘΗΝΑ-10678 –ΤΗΛ. 2103810122/6934460146

Α.Φ.Μ. 999184257 Δ.Ο.Υ. Α’ Αθηνών

E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   Web site : //www.pooe

          Αθήνα 24/7/2018                                                                

Προς :  Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Κοινοποίηση προς: Την Υφυπουργό Υπ.Οικ. κα. Αικατερίνη Παπανάτσιου

                                  Τον Διοικητή Α.Α.Δ.Ε. κ. Γεώργιο Πιτσιλή

Θέμα : Αίτημα παράτασης υποβολής φορολογικών δηλώσεων

 Κύριε Υπουργέ,

 

            Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδας, σαν υπεύθυνος φορέας και εν κατακλείδι συνεργάτης του Υπουργείου Οικονομικών, αιτούμεθα επίσημη και εγκαίρως γνωστοποιημένη παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2017. Θέλουμε να τονίσουμε ότι το αίτημα της παράτασης δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα των συναδέλφων μας που έχουν δώσει πραγματικά τον καλύτερό τους εαυτό στην προσπάθεια συλλογής εκ μέρους του Υπουργείου των νέων και πρωτόγνωρων πληροφοριών του εντύπου Ε3, την καθυστέρηση ανοίγματος του συστήματος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων σε σχέση με πέρσι (να θυμίσουμε ότι και εσείς στο πρώτο ανακοινωθέν δελτίο τύπου της 26/6/2018 παραδεχθήκατε τα παραπάνω), τις λάθος υποβολές βεβαιώσεων δημόσιων φορέων π.χ. Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που δημιούργησαν επιπλέον φόρτο εργασίας υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων, την πραγματική καθυστέρηση ανοίγματος του συστήματος υποβολής των φορολογικών κατά τρείς μήνες περίπου σύμφωνα με το ν.4172/2013, τις αλλαγές σε σχέση με τη δήλωση φιλοξενίας, τη δυσλειτουργία των συστημάτων και τόσα άλλα που εσείς γνωρίζετε καλύτερα από εμάς μέσω της καθημερινής επικοινωνίας των συναδέλφων με το help desk.

            Δεν επαιτούμε, ζητάμε τα αυτονόητα. Δεν μπορείτε να εφαρμόζετε τους νόμους μόνο κατά τα άρθρα τους που εσείς θεωρείτε ότι πρέπει να εφαρμόσετε. Πρέπει να εφαρμόζετε τους νόμους στο σύνολό τους. Ζητάμε Την πλήρη εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας και την επίσημη και έγκαιρη παράταση των φορολογικών δηλώσεων (φυσικών και νομικών προσώπων) μέχρι την συμπλήρωση των τεσσάρων μηνών από το άνοιγμα των συστημάτων υποβολής τους όπως νομοθετικά προβλέπεται. Αυτό μπορεί να μην συνάδει με τον προγραμματισμό των εργασιών σας, αλλά δεν σημαίνει ότι οι συνάδελφοι οικονομολόγοι - λογιστές πρέπει να φέρουν το βάρος της εκπρόθεσμης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των πελατών τους.

         

                                                               Με εκτίμηση,

 

        Ο Πρόεδρος                                                                             Ο   Γ. Γραμματέας

Κωστόπουλος Βασίλειος                                                                 Γκιόκας Νικόλαος