ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Κοινοποίηση:

  1. 1.Υφυπουργό Υπ.Οικ. κα. Αικατερίνη Στέργιου Παπανάτσιου
  2. 2.Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή
  3. 3.Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

       
Θέμα: Μεταφορά καταληκτικής ημερομηνίας Ν. 4446/2016 και ημερομηνίας αναφοράς της  οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών φυσικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

 

 

 

            Έχουμε υποβάλει αίτημα την 25-9-2017 σχετικά με την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή δηλώσεων στα πλαίσια του Ν 4446/2016. Αρχικά δόθηκε παράταση ενός μηνός (καταληκτική ημερομηνία 31/10/2017) αλλά αυτή ουσιαστικά περιορίστηκε στην πράξη σε παράταση 20 ημερών επειδή το ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύθηκε η απόφαση εκδόθηκε την 11/10/2017. Στη συνέχεια δόθηκε νέα παράταση μέχρι 15/11/2017 αλλά και αυτή ουσιαστικά στην πράξη ήταν μόνο πέντε εργάσιμων ημερών.

 

            Θεωρούμε ότι ο χρόνος δεν είναι επαρκής προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η υποβολή όλων των δηλώσεων που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου αυτού. Πιστεύουμε ότι είναι επιβεβλημένη η εκ νέου παράταση έως την 31/12/2017, ενέργεια που αφενός δε δημιουργεί δημοσιονομικό κόστος και αφετέρου θα αυξήσει τα έσοδα του κράτους.

            Τέλος, επισημαίνουμε και πάλι ότι οι συνάδελφοι Λογιστές επιθυμούν να υπάρχει καλύτερος προγραμματισμός στις καταληκτικές ημερομηνίες των υποχρεώσεων των φορολογουμένων, ώστε να μην προκύπτει διαρκώς η ανάγκη να ζητούνται παρατάσεις.

 

 

           

           Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                     Η Γενική Γραμματέας        

           Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                                    ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ  ΜΑΡΙΑ