Απαλλάσσονται του ΦΠΑ τα κινητά τηλεφώνα , οι κονσόλες για παιχνίδια, ταμπλετών κλπ

Δεν γνωρίζω ποιος πρότεινε  αυτήν  την ρύθμιση, την  θεωρούμε όμως προκλητική να απαλλάσσονται  του ΦΠΑ τα  κινητά τηλεφώνα , οι  κονσόλες  για παιχνίδια, ταμπλετών ηλεκτρονικών υπολογιστών και φορητών υπολογιστών.

Ο φόρος θα καταβάλλεται από τον αγοραστή των αγαθών, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός έχει δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών. Οι ιδιώτες θα πληρώνουν ΦΠΑ.

Ο επιχειρηματίας στα βιβλία του ΦΠΑ  θα κάνει χρεοπίστωση  του ΦΠΑ όπως στις ενδοκοινοτικές και δεν θα αποδίδει ΦΠΑ για την αγορά αυτή.

Ευλογία για τους πωλητές αυτών των συσκευών και πρόκληση για μια κοινωνία που βουλιάζει.

 

 

Δεν μπορείς να επιβάλεις ΦΠΑ στα βιβλία  στο φαγητό στο ρεύμα και σε τόσα άλλα αναγκαία αγαθά και να απαλλάσσεις τους πωλητής των προϊόντων αυτών.

Σωστά διώκετε αυτός που δεν αποδίδει ΦΠΑ , αποτελεί πρόκληση όμως να απαλλάσσετε κατηγορία αγαθών που σε τελική ανάλυση δεν είναι αναγκαία για την διαβίωση την υγεία και την μόρφωση. Είμαστε  σίγουροι ότι ενοχλούμε  με την αντίδραση μας αυτή όμως δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπούμε έναντι αυτών που κάνουν αγώνα για επιβίωση. Έναντι αυτών  είναι άνεργοι ,έναντι των νέων που ψάχνουν εργασία.

Σε μια χώρα όπου οι πολίτες έχουν καταδικαστεί στην αιώνια φτώχια και τον εξευτελισμό είναι λάθος να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις.  

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ