Συλλογικότητες λένε «όχι» στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Σε πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης καλούν σήμερα το μεσημέρι (2 μ.μ.) ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων και Πρωτοβουλιών ενάντια στους πλειστηριασμούς, το κίνημα «Δικαίωμα στη Ζωή» και η ΑΔΕΔΥ, καθώς σύντομα πρόκειται να αποτελέσουν πραγματικότητα.

Στη σημερινή συγκέντρωση αναμένεται να βρεθούν συλλογικότητες και πρωτοβουλίες ενάντια στους πλειστηριασμούς από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Αγρίνιο, τα Γιάννενα, τη Λαμία, την Πέλλα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, την Πρέβεζα, το Ναύπλιο και την Πάτρα.

 

Οι συλλογικότητες ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, προκειμένου να του εκθέσουν τα αιτήματα του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, μεταξύ των οποίων είναι να μην πραγματοποιούνται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και να υπάρξει μέριμνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στις 5 το απόγευμα στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις του κινήματος.

«Η κυβέρνηση με τη στήριξη των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων εισάγει νέα ήθη κι έθιμα, όπως το σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που έχει ήδη θεσμοθετηθεί και προγραμματίζεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει τα νομαρχιακά τμήματα, τις ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία σε έμπρακτη στήριξη της αντίστασης και σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στα ειρηνοδικεία της χώρας για να αποτραπούν οι πλειστηριασμοί σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ που στηρίζει την κινητοποίηση.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Κοντονής σε συνεννόηση με τη Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων όλης της χώρας τόνισε την Τρίτη ότι θα επανεξεταστεί στις αρχές Δεκεμβρίου από την κυβέρνηση το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας όσων έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη.