Το πάθημα του Σαμαρά να γίνει μάθημα για την κατάσχεση λογαριασμών

ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙ κανείς τον Αντώνη Σαμαρά για το ποιο γεγονός προκάλεσε το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος στην κυβέρνησή του και στη ΝΔ θα πάρει ξεκάθαρη απάντηση.

ΕΠΤΑ ποσοστιαίες μονάδες έχασε η ΝΔ από τις ταρζανιές του τεχνοκράτη Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος, ως προϊστάμενος της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, σάρωσε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών που είχαν χρέη στο δημόσιο.

ΕΡΓΑΤΕΣ, άνεργοι, ηλικιωμένοι, συνταξιούχοι βρέθηκαν με άδειους τραπεζικούς λογαριασμούς, γιατί με την εγκύκλιο που είχε εκδώσει ο τότε προϊστάμενος της Γενικής Γραμματείας Εσόδων κατάσχονταν οι καταθέσεις για να πληρωθούν τα χρέη που είχαν στο δημόσιο και τα ταμεία.

ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ για μια αψυχολόγητη ενέργεια που έφερε ψίχουλα στα δημόσια ταμεία, αλλά προκάλεσε τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα και βεβαίως διέρρηξε τις σχέσεις της κοινωνίας με την τότε κυβέρνηση Σαμαρά.

 

ΕΙΝΑΙ καλό στο Μαξίμου να σκεφθούν το πάθημα του Σαμαρά, γιατί κινδυνεύουν να πάθουν και αυτοί το ίδιο!

ΟΤΑΝ κάθε μέρα κατάσχονται χίλιοι λογαριασμοί, τότε η κοινωνία καταστρέφεται, η εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα χάνεται, οι ίδιες οι τράπεζες εγκλωβίζονται σε έναν φαύλο κύκλο κάνοντας τον φοροεισπράκτορα, ένα παράλληλο σύστημα τοκογλυφίας αναπτύσσεται και βέβαια το πολιτικό κόστος αυτής της χαοτικής κατάστασης το εισπράττει η κυβέρνηση.

ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ του Σαμαρά να γίνει μάθημα για τον Αλέξη, ο οποίος το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να σταματήσει αυτή την αθλιότητα με τις μαζικές κατασχέσεις λογαριασμών που έχει επιβάλλει η τρόικα. Γιατί αν δεσμεύσουν δύο εκατομμύρια λογαριασμούς πολιτών – ήδη έχουμε φθάσει στο ένα εκατομμύριο – τότε δεν χρειάζεται ούτε ανασχηματισμός ούτε επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ με την κοινωνία και την οικονομία θα έχει χαθεί, γιατί ο μισός πληθυσμός της χώρας θα είναι αποκλεισμένος από το τραπεζικό σύστημα με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι καθημερινά εξελίσσονται χιλιάδες δράματα εξ αιτίας των κατασχεμένων λογαριασμών.

ΑΥΤΗ η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες, πριν είναι αργά...

«Κ»

Kontranews.gr