Τα συνολικά χρέη προς το ιταλικό δημόσιο (πολιτών και επιχειρήσεων) στην Ιταλία αγγίζουν τα 817 δισεκατομμύρια ευρώ

Σε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών των πολιτών, για ληξιπρόθεσμες οφειλές, θα μπορεί να προχωρεί η ιταλική υπηρεσία φοροεισπράξεων από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας.

Η κύρια διαφορά με το παρελθόν είναι ότι για την κατάσχεση σε περίπτωση οφειλών προς το δημόσιο δεν θα είναι αναγκαία, πλέον, δικαστική άδεια.

Σύμφωνα με στοιχεία του περασμένου Απριλίου, 21 εκατομμύρια Ιταλοί είναι οφειλέτες του δημοσίου, αλλά το 73% δεν χρωστάει πάνω από πέντε χιλιάδες ευρώ.

Συνολικά, τα χρέη προς το ιταλικό δημόσιο (πολιτών και επιχειρήσεων) αγγίζουν τα 817 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά περίπου το 50% του όλου αυτού ποσού θεωρείται αδύνατον να μπορέσει να εισπραχθεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ίδιων των στελεχών του ιταλικού υπουργείου οικονομικών.

Οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές θα λαμβάνουν γραπτή ειδοποίηση, εξήντα ημέρες πριν την δέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού τους.

Θα μπορούν να ζητήσουν άμεσα την πληρωμή τού ποσού που χρωστούν σε δόσεις, και αφού το αίτημα γίνει δεκτό και πρώτα καταβάλλουν την πρώτη δόση της οφειλής τους, θα είναι δυνατόν, επίσης, να ζητήσουν την αναστολή της απόφασης τραπεζικής κατάσχεσης.

Efsyn.gr