Ως πότε θα μας εκβιάζει ο Σόιμπλε;

Ο γνωστός εκβιασμός από το γνωστό Σόιμπλε. «Αν θέλετε ευρώ θα υποφέρετε, θα είναι η οικονομία σας και το κράτος σας στη διάθεσή μας (κανόνες τους ονομάζει)». Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτόν τον άθλιο εκβιασμό από την Μέρκελ και τον Σόιμπλε; Διότι είναι άθλιο να εκβιάζει τη χώρα μας με το εθνικό της νόμισμα. Είναι η συμπεριφορά των Γερμανών που έχουν κατακλέψει την Ελλάδα και θέλουν να την αρμέγουν και τις επόμενες δεκαετίες, που οδηγεί όλο και περισσότερους Έλληνες να σκέφτονται την έξοδο από το ευρώ.

Ο Σόιμπλε έδειξε για μία ακόμα φορά ότι μισεί την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Το ότι δεν γουστάρει τον Τσίπρα είναι γνωστό γιατί είναι ο μόνος που του… αντιμίλησε. Και επειδή έχει καταλάβει πόσο τρωγόμαστε μεταξύ μας, κάνει και την πλάκα του λέγοντας ότι ο Τσίπρας φορολογεί τους φτωχούς και όχι τους εφοπλιστές. Να μην ξεχνάμε ότι θέλει να διαλυθεί και ο ελληνικός εμπορικός στόλος, γιατί οι Γερμανοί απέτυχαν να φτιάξουν δικό τους μεγάλο στόλο. Το ότι δεν γουστάρει την Ελλάδα γίνεται όλο και πιο γνωστό, ακόμα και για τους… οπαδούς του στη χώρα μας... Οι άνθρωποι είναι τοκογλύφοι, εκβιαστές. Θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ. Και ίσως δεν είναι θέμα μόνο των πολιτικών δυνάμεων και όσων σκούζουν στα κανάλια «μένουμε Ευρώπη». Ίσως να πρέπει να το σκεφτούμε δίπλα το τι πρέπει να κάνουμε ως κοινωνία. Έχει κόστος, αλλά και έτσι έχει κόστος για τις επόμενες δεκαετίες.

Ο γερμανικός εκβιασμός πρέπει να απαντηθεί κάποια στιγμή με την ενιαία στάση όλων. Πρέπει να αποφασίσουμε ότι μόνο αν απαντήσουμε με κοινή φωνή, ότι δεν δεχόμαστε άλλους εκβιασμούς μπορεί κάτι να γίνει. Την ώρα μάλιστα που και οι άλλοι Ευρωπαίοι δεν στηρίζουν τον εκβιασμό του εναντίον μας. Ο εκβιασμός του Σόιμπλε άλλωστε αφορά και αυτούς, τους Ιταλούς και τους Γάλλους και πολλούς ακόμα λαούς, που τώρα κοιτάνε τους Γερμανούς σαν σκυλάκια.

«Κ»

Γιώργος Α. Κουρής

Kontranews.gr