Καθαρή λύση ή ρήξη

ΓΙΑ μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι  περιμένει από το Eurogroup της 15ης Ιουνίου ή από τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα αργότερα, καθαρές λύσεις.

ΚΑΜΙΑ απόφαση που δεν θα δρομολογεί λύση στο δημόσιο χρέος, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η χώρα στις αγορές, δεν πρόκειται να γίνει δεκτή. Στην κατεύθυνση αυτή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει πάρει αυστηρές οδηγίες, τις οποίες θα ακολουθήσει κατά γράμμα στην κρίσιμη σύνοδο του Eurogroup.

 

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ κατά την οποία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τορπιλίσει για μια ακόμα φορά την επίλυση του προβλήματος, τότε το λόγο έχουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ, δεν χειραγωγείται και κυρίως δεν απειλείται γιατί έχει το δίκιο με το μέρος του. Αν η Σύνοδος Κορυφής δεν λύσει το πρόβλημα του ελληνικού δημόσιου χρέους, τότε η Ελλάδα θα μπλοκάρει κάθε απόφαση με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Εξ’ άλλου στη Σύνοδο Κορυφής η Άνγκελα Μέρκελ θα πάει με κατεβασμένα αυτιά, μετά το ράπισμα που δέχτηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ που το Βερολίνο είχε εξασφαλίσει ιδιότυπη ασυλία από τις ΗΠΑ και συγκέντρωνε πλεονάσματα, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί! Όπως τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα η τζάμπα προστασία από τα στρατεύματα των αμερικανών και του ΝΑΤΟ.

ΑΝ η Άνγκελα Μέρκελ επιθυμεί, όπως η ίδια δηλώνει, να στηριχτεί στις ευρωπαϊκές δυνάμεις, τότε δεν έχει παρά να λύσει το ζήτημα του ελληνικού δημόσιου χρέους που κρατάει αιχμάλωτο έναν ολόκληρο λαό και στραγγαλίζει τη χώρα.

ΕΠΤΑ χρόνια εφιαλτικών μνημονίων, που ισοπέδωσαν την οικονομία και εξαθλίωσαν το λαό είναι πολλά για τιμωρία. Ακόμα και οι Γερμανοί που αιματοκύλησαν ολόκληρο τον κόσμο, μετά το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, δεν υποβλήθηκαν σε τέτοιου είδους τιμωρία.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ οι σύμμαχοι, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, που συγκαταλέγεται στους μεγάλους νικητές του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, χάρισαν στη Σύνοδο του Λονδίνου το δυσβάσταχτο χρέος της Γερμανίας.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ οι Γερμανοί δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν να κάνουν με μια χώρα που θυσίασε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στη μάχη κατά του ναζισμού.

ΒΕΒΑΙΑ υπάρχει το ενδεχόμενο να τιμωρούν την Ελλάδα γι’ αυτό ακριβώς το λόγο! Γιατί δεν υποτάχτηκε ποτέ στα ναζιστικά στρατεύματα που παίρνουν τώρα την εκδίκησή τους μέσω της οικονομικής μας υποδούλωσης.

«Κ»

Αρθρογράφος

Γιώργος Α. Κουρής

Kontranews.gr