ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Κοινοποίηση:

  1. 1.Υφυπουργό Υπ.Οικ. κα. Αικατερίνη Παπανάτσιου
  2. 2.Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. κ. Γεώργιο Πιτσιλή
  3. 3.Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

       
Θέμα: Μεταφορά καταληκτικής ημερομηνίας και ημερομηνίας αναφοράς της  οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών φυσικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του Ν. 4446/2016 (άρθρο 57, παρ. 1)

 

Κύριε Υπουργέ,

 

 

 

            Οι φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει δήλωση ή έχουν υποβάλει ελλιπή ή ανακριβή δήλωση, μπορούν μέχρι και τις 31/5/2017 να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές, χρεωστικές ή μηδενικές δηλώσεις, ανεξαρτήτως αν προκύπτει φόρος για καταβολή, σύμφωνα με το άρθρο 57 της παραγράφου 1 του Ν. 4446/2016. Η ρύθμιση αφορά κάθε υποχρέωση από φόρο, τέλος ή εισφορά, καθώς και οποιαδήποτε δήλωση πληροφοριακού χαρακτήρα, υπό την προϋπόθεση ότι η προθεσμία για την υποβολή της αρχικής δήλωσης είχε λήξει μέχρι τις 30/9/2016.

 

Κύριε Υπουργέ, 

            Σας ενημερώνουμε ότι παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον τακτοποίησης και υποβολής των εν λόγω δηλώσεων από τους φορολογούμενους, αλλά θεωρούμε ότι ο χρόνος που δόθηκε είναι περιορισμένος. Με δεδομένο ότι στις δηλώσεις συμπεριλαμβάνονται  όλες  οι  φορολογικές  υποχρεώσεις (ΦΠΑ, εισόδημα, ΚΒΣ, κληρονομιές κλπ), όπως επίσης ότι σε αυτή τη χρονική περίοδο, τα λογιστήρια έχουν εξαιρετικό φόρτο εργασίας, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας.

            Ζητάμε να μεταφερθεί η καταληκτική ημερομηνία του παραπάνω άρθρου, τουλάχιστον έως τις 30/9/2017, προκειμένου να ωφεληθούν όσοι ενδιαφερόμενοι το επιθυμούν, ενώ ταυτόχρονα με αυτόν τον τρόπο, θα επιτευχθεί και η αύξηση των δημοσίων εσόδων.

 

 

           Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                     Η Γενική Γραμματέας        

           Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                                    ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ  ΜΑΡΙΑ