Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Από την 1η Οκτωβρίου 2011 ενεργοποιείται η διαδικασία υποβολής επενδυτικών σχεδίων
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2011 10:55

Από την 1η Οκτωβρίου 2011 ενεργοποιείται η διαδικασία υποβολής επενδυτικών σχεδίων για τη 2η φάση του νέου επενδυτικού νόμου.

Οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να υποβάλουν τα επενδυτικά τους σχέδια στα γενικά καθεστώτα του Επενδυτικού Νόμου (Γενική Επιχειρηματικότητα, Περιφερειακή Συνοχή, Τεχνολογική Ανάπτυξη) μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2011 ώστε να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα επενδυτικά κίνητρα, όπως οι επιχορηγήσεις κεφαλαίου, οι φοροαπαλλαγές, η επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) και η ευνοϊκή τραπεζική δανειοδότηση μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας του Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Υπενθυμίζεται ότι, για τη γενική κατηγορία των μεγάλων επενδυτικών σχεδίων (άνω των 50εκ.), προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής προτάσεων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Επισημαίνεται ότι οι συνολικά διαθέσιμοι πόροι της κρατικής ενίσχυσης για τη 2η φάση του Επενδυτικού Νόμου ανέρχονται συνολικά σε 3,27 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 2,37 δισ. ευρώ υπό τη μορφή φοροαπαλλαγών και 900 εκ ευρώ υπό τη μορφή επιχορηγήσεων κεφαλαίου και χρηματοδοτικής μίσθωσης.

 
Γιούνκερ: Μιλάμε για μεγαλύτερο «κούρεμα»
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2011 10:54

Γιούνκερ: Μιλάμε για μεγαλύτερο «κούρεμα»

 

«Θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπεί η χρεοκοπία χώρας μέλους της Ευρωζώνης», δήλωσε ο πρόεδρος τους Eurogroup και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε εκπομπή της αυστριακής κρατικής τηλεόρασης ORF, όπως μετέδωσε και το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

 
ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2011 10:51

ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Μονόδρομος η επανακεφαλαιοποίηση με τη συνδρομή του Δημοσίου.

Στα ύψη οι ζημιές από τα ομόλογα,αντιδρούν οι τραπεζίτες.

Μέτωπο διάσωσης συγκροτείται στην ΕΕ

 

Ένα βήμα πριν από την κρατικοποίησιί τους βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες, ενώ, όπως

όλα δείχνουν, έχει δρομολογηθεί,παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις των τραπεζιυων, και το ενσχυμένο haorcut του Ελληνικού δημόσιου χρέ­ους, το οποίο τοποθετείται οτο 50% έως 55%. Λν και. ως την ύστατη ώρα. αναζη­τούνται λύσεις που να συν­δυάζουν τη διατήρηση, έστω

 
«Έξυπνο κούρεμα» 50% στο ελληνικό χρέος προτείνει ο Gerhard Schroeder
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2011 11:03

«Έξυπνο κούρεμα» 50% στο ελληνικό χρέος προτείνει ο Gerhard Schroeder

 

Ένα «έξυπνο» κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%, με τρόπο που δεν θα προκαλέσει μακροπρόθεσμη ζημιά στο τραπεζικό σύστημα και θα αποτρέψει μια αλυσιδωτή αντίδραση στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, προτείνει ο Γερμανός πρώην καγκελάριος Gerhard Schroeder, στο πλαίσιο του σχεδίου του για τη διάσωση του ευρώ.

Ο Schroeder αναλύει το σχέδιό του, στο οποίο έχει δώσει την κωδική ονομασία «Agenda 2012», με άρθρο του στους σημερινούς Financial Times Deutschland.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2011 09:19
 
Υποβολή από τα πιστωτικά ιδρύματα στοιχείων για τις συναλλαγές τους στη διατραπεζική αγορά
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2011 07:13

ΠΔ/ΤΕ 2644/6.9.2011
Υποβολή από τα πιστωτικά ιδρύματα στοιχείων για τις συναλλαγές τους στη διατραπεζική αγορά

Πράξη Διοικητή αριθμ. 2644/6.9.2011

Υποβολή από τα πιστωτικά ιδρύματα στοιχείων για τις συναλλαγές τους στη διατραπεζική αγορά.


Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αφού έλαβε υπόψη:

α) τα άρθρα 2, 55Α και 55Γ του έχοντος ισχύ νόμου (ν. 3424/1927, ΦΕΚ Α΄ 298) Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος,

β) τα άρθρα 3 και 5 του Πρωτοκόλλου για το Καταστατικό του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το οποίο προσαρτάται στη Συνθήκη περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (Ε.Ε. C. 191/29.7.1992), καθώς και τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 2533/1998 του Συμβουλίου της 23ης Νοεμβρίου 1998 (Ε.Ε. L318/1998), σχετικά με τη συλλογή στατιστικών πληροφοριών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως ισχύει,

 
Σελίδα 1036 από 1092