Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Κλειδώνει» κούρεμα του χρέους 35% - 50%
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2011 12:53

Κλειδώνει» κούρεμα του χρέους 35% - 50%

 

Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα συσχετισμούς δυνάμεων μέσα στην Ευρωζώνη και τις έντονες διαπραγματεύσεις που διεξάγονται, η αύξηση του ποσοστού απομείωσης του ελληνικού χρέους, πέραν της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, είναι σίγουρη. Το ποσοστό που θα αποφασιστεί, είναι άγνωστο... Το μπρα ντε φερ μεταξύ Μέρκελ-Σαρκοζί κλιμακώνεται και μαζί μ' αυτό και οι αντοχές των αγορών...

 Κερδίζει έδαφος το σενάριο για την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών με haircut του ελληνικού χρέους 35-50% και επιμήκυνση των λήξεων σε 30 έτη, ενώ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχουν μπει και ομόλογα λήξεων πέραν του 2020, σύμφωνα με πηγές της αγοράς. Ενεργά παραμένουν όλα τα σενάρια, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το οποίο επικαλείται Ευρωπαίους αξιωματούχους, «οι ζημίες των ιδιωτών επενδυτών στο ελληνικό χρέος είναι πιθανόν να κυμανθούν από 30 ... 50% και όχι 21% που είχε συμφωνηθεί στη συμφωνία των Βρυξελλών, στις 21 Ιουλίου». Οικονομικοί και τραπεζικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο ένα πρόγραμμα με «κούρεμα» άνω του 35-40% να προσελκύσει εθελοντική συμμετοχή, ιδιαίτερα όταν η διάρκεια του «κουρεμένου» ομολόγου που έχει προκύψει από την ανταλλαγή, είναι 30 έτη.

 
Aμεση δράση για τελική λύση στις 23 Οκτωβρίου
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2011 12:49

Aμεση δράση για τελική λύση στις 23 Οκτωβρίου             

 

EΠIΣΠEYΣH των κοινοτικών δράσεων, με προτεραιότητα την επίλυση του ελληνικού προβλήματος, ζητούν οι Βρυξέλλες από τους Ευρωπαίους ηγέτες μέσω ενός χάρτη πορείας που παρουσίασε χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο. Ο εν λόγω χάρτης έχει 5 βασικές πτυχές: Την αποφασιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ελλάδας, τη θωράκιση της ευρωζώνης έναντι της κρίσης, τη συντονισμένη προσέγγιση για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών, την επίσπευση πολιτικών για την ενίσχυση της ανάπτυξης και την οικοδόμηση ολοκληρωμένης οικονομικής διακυβέρνησης για το μέλλον.

 
Τεχνική εμπλοκή στην περαίωση
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2011 12:47

Τεχνική εμπλοκή στην περαίωση

 

Μετ' εμποδίων η περαίωση καθώς δύο εβδομάδες πριν από τη λήξη της προθεσμίας αρκετές εφορίες δηλώνουν ότι δεν έχουν λάβει διευκρινιστική εγκύκλιο από το υπουργείο Οικονομικών είτε ότι δεν έχει ακόμη ανοίξει η σχετική εφαρμογή στο Taxis.

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», αν και το έγγραφο της σχετικής εγκυκλίου προς τις εφορίες έχει εκδοθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου με την ένδειξη μάλιστα «εξαιρετικά επείγον», η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή για την περαίωση ακόμη δεν έχει ανέβει στο Taxis, σύμφωνα με όσα αναφέρουν προϊστάμενοι εφοριών αλλά και φοροτεχνικοί.

 
Εθνική λύση ή διάλυση
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2011 10:49

Εθνική λύση ή διάλυση


Δεν μπορεί να εξαρτάται από την προσέλκυση ξένου κεφαλαίου και το άνοιγμα των αγορών της


Βρισκόμαστε εν μέσω θύελ­λας στις διεθνείς αγορές κε­φαλαίου και κυρίως στις χρη­ματιστικές αγορές, όπου η κίνηση των χρηματιστηρίων σημειώνει διαρκώς αρνητικά ρεκόρ πιάνοντας πά­το. Τόσο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ όσο και στην Ασία, όπου μέχρι πρόσφατα στηρίζονταν όλες οι ελπίδες «ανάκαμ­ψης» της παγκόσμιας οικονομίας.
Οι χρηματαγορές έχουν αισίως φτά­σει πολύ κοντά στο επίπεδο του φθινο­πώρου του 2008, όταν είχε ξεσπάσει το μεγάλο κραχ μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers. Από τις 26 Ιου­λίου έως σήμερα τα χρηματιστήρια έχουν χάσει πάνω από 9 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης, κυρίως από τις τρα­πεζικές μετοχές της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Μόνο μια εβδομάδα νέων αρνητι­κών ρεκόρ χωρίζει τις διεθνείς αγορές χρήματος από ένα νέο μεγάλο κραχ. Κι αυτή τη φορά όλα δείχνουν ότι θα είναι πολύ χειρότερο από το προηγούμενο.
«Να φοβάστε!»
Το «Economist» (1.10) εκδηλώνει τον διάχυτο πανικό λέγοντας: «Να φοβά­στε! Η παγκόσμια οικονομία θα συνε­χίσει να κατευθύνεται προς μια μαύρη τρύπα, εκτός κι αν οι πολιτικοί ενεργή­σουν πιο τολμηρά». Πρόκειται για την πιο μακάβρια αποκαθήλωση της ελεύ­θερης αγοράς και της θεολογικής λογι­κής που τη θέλει να λειτουργεί πάντα ορθολογικά. Αρκεί να μην παρεμβαί­νουν το κράτος και οι πολιτικοί.

 
Υποβολή της Προσωρινής Δήλωσης Απόδοσης της προκαταβολής φόρου της υπολογιζόμενης επί των δικηγορικών αμοιβών για παραστάσεις
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2011 10:44

ΠΟΛ.1210/6.10.2011
Υποβολή της Προσωρινής Δήλωσης Απόδοσης της προκαταβολής φόρου της υπολογιζόμενης επί των δικηγορικών αμοιβών για παραστάσεις ενώπιον των δικαστηρίων, της παρακράτησης φόρου επί οποιουδήποτε ποσού καταβάλλεται ως μέρισμα σε δικηγόρους καθώς και της απόδοσης του προκαταβλητέου φόρου επί των δικηγορικών αμοιβών των συναρτώμενων από το αποτέλεσμα των δικηγορικών υπηρεσιών ή της δίκης, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας ή στη Δ.Ο.Υ., κατά περίπτωση

Αθήνα,  6 Οκτωβρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ   
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
ΤΜΗΜΑ A'
Ταχ. Δ/νση :Καρ. Σερβίας 10
Ταχ. Κώδικας: 10184 ΑΘΗΝΑ   
Πληροφορίες: Γ. Βαρνάκου
Τηλέφωνο :210-3375314
FAX :210-3375001
2. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (Γ.Γ.Π.Σ.)
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΕΠΥΟ
Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ (Δ30)
ΤΜΗΜΑ Β'

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

ΠΟΛ 1210

ΘΕΜΑ: Υποβολή της Προσωρινής Δήλωσης Απόδοσης της προκαταβολής φόρου της υπολογιζόμενης επί των δικηγορικών αμοιβών για παραστάσεις ενώπιον των δικαστηρίων, της παρακράτησης φόρου επί οποιουδήποτε ποσού καταβάλλεται ως μέρισμα σε δικηγόρους καθώς και της απόδοσης του προκαταβλητέου φόρου επί των δικηγορικών αμοιβών των συναρτώμενων από το αποτέλεσμα των δικηγορικών υπηρεσιών ή της δίκης, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας ή στη Δ.Ο.Υ., κατά περίπτωση.


Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

 
Σελίδα 1035 από 1092