Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Πρωτογενές πλεόνασμα για να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 15 Οκτώβριος 2011 16:56

Πρωτογενές πλεόνασμα για να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις

 

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ανεξάρτητα από το τελικό ποσοστό του «κουρέματος» που θα συμφωνηθεί στους κόλπους της Ευρωζώνης, θεωρείται βέβαιο πως η... συνολική λύση που προωθείται για την Ελλάδα έχει ως βασική της αρχή πως «οι εταίροι αναλαμβάνουν την εξυπηρέτηση του χρέους και η ελληνική κυβέρνηση την αντιμετώπιση του ελλείμματος».

 

Στη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος από τον Ιανουάριο του 2012 στοχεύει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αποφύγει ένα... ατύχημα εντός του επόμενου χρόνου.

 
Tο τέλος επιτηδεύματος, ως έκτακτος φόρος, δεν εκπίπτει φορολογικά
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 15 Οκτώβριος 2011 16:53

Tο τέλος επιτηδεύματος, ως έκτακτος φόρος, δεν εκπίπτει φορολογικά

Το Υπ. Οικονομικών με την τροπολογία που κατατέθηκε στην βουλή για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης διευκρινίζει ότι το τέλος επιτηδεύματος, ως έκτακτος φόρος, δεν εκπίπτει από το συνολικό εισόδημα ή από το φόρο της κλίμακας του άρθρου 9 του ΚΦΕ των φυσικών προσώπων που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα και επίσης δεν εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων του άρθρου 101 και της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ.


Το κείμενο της τροπολογίας:
9. Το τέλος επιτηδεύματος του παρόντος άρθρου δεν αφαιρείται από το συνολικό εισόδημα ή από το φόρο της κλίμακας του άρθρου 9 του ΚΦΕ των φυσικών προσώπων που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα και δεν εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα των νομικών προσώπων του άρθρου 101 και της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ.

Πηγή:taxheaven

 

 
Αναβάλετε η κατοχύρωση του επαγγέλματος του Οικονομολόγου ;
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2011 08:05

Ανακοίνωση από την ΑΚΙΟΕ - Αναβάλετε η κατοχύρωση του επαγγέλματος του Οικονομολόγου ;

Αναβάλετε η κατοχύρωση του επαγγέλματος  του Οικονομολόγου ;

Συνάδελφοι

Όπως ήδη γνωρίζετε από την 2/3/2011, με την  ψήφιση του Ν. 3919/2011, που αφορά στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων  δίνεται η δυνατότητα στον οποιοσδήποτε, ανεξάρτητα επίπεδου σπουδών, να ιδρύει εταιρεία και να ασκεί οποιοδήποτε επάγγελμα επιθυμεί. Παράλληλα ο νόμος προβλέπει ότι από την ψήφιση  του και εντός τεσσάρων μηνών θα υπήρχε η δυνατότητα με την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων να εξαιρεθούν επαγγέλματα από την απελευθέρωση.

 
«Κίνημα» κατά Γαλλίας - Γερμανίας
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2011 05:51

«Κίνημα» κατά Γαλλίας - Γερμανίας

 

 «Κίνημα» κατά του γαλλο-γερμανικού διευθυντηρίου και της τάσης του να προαποφασίζει για όλα τα σημαντικά θέματα στην Ευρωζώνη και στη συνέχεια να? ανακοινώνει τις αποφάσεις του στους υπόλοιπους εταίρους και τα θεσμικά όργανα, φέρνοντάς τους προ τετελεσμένων, φαίνεται να αναπτύσσεται στους κόλπους της Ε.Ε. Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ είχαν οκτώ τετ-α-τετ τους τελευταίους είκοσι μήνες, με πιο πρόσφατο αυτό της περασμένης Κυριακής, όπου προανήγγειλαν το συνεκτικό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

 
Από τους μισθούς και συντάξεις θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2011 05:50

Από τους μισθούς και συντάξεις θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά

 Με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή, η είσπραξη της έκτακτης εισφοράς από το 2012 θα γίνεται σταδιακά, μέσω της παρακράτησης φόρου, όπως δήλωσε την Πέμπτη στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.

«Τώρα αυτό θα εισπράττεται σταδιακά μέσα από την παρακράτηση του φόρου. Και αυτό, όμως, δεν συνιστά καμία περαιτέρω επιβάρυνση, είναι τα ποσά τα οποία έχουν ψηφισθεί και ισχύουν, απλώς είναι η τεχνική μέθοδος της μηνιαίας καταβολής του ποσού», είπε ο κ. Βενιζέλος.

 
Σελίδα 1034 από 1092