Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Κάνει πίσω στη δημοσιοποίηση των μεγαλο-οφειλετών
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 17 Οκτώβριος 2011 12:50

Κάνει πίσω στη δημοσιοποίηση των μεγαλο-οφειλετών ·

 

Μόνο οι βουλευτές θα ενημερωθούν ποιοι χρωστούν στο Δημόσιο

Ένα βήμα πίσω έκανε ο υπουργός οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, αναφορικά με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των μεγαλοοφειλετών, καθώς παρόλο που η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του δίνει τη δυνατότητα να δημοσιοποιήσει τα ονόματα στην ιστοσελίδα του υπουργείου, ο ίδιος θα τα δώσει μόνο στους βουλευτές.

 
Παίρνουν επίδομα ανεργίας και έχουν καταθέσεις στην Ελβετία
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 17 Οκτώβριος 2011 12:49

Παίρνουν επίδομα ανεργίας και έχουν καταθέσεις στην Ελβετία

 Βρέθηκαν και υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών, που έχουν βγάλει χρήματα εκτός ΕλλάδαςΑκόμη και μακροχρόνια επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ βρίσκονται στη λίστα του υπουργείου οικονομικών με όσους πήραν τα χρήματά τους από την Ελλάδα το 2009. Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αποκαλύπτοντας πως στο συγκεκριμένο κατάλογο υπάρχουν τα ονόματα 20 φορολογουμένων, που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας !

 
Παραίτηση του γγ. Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλλη
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 17 Οκτώβριος 2011 12:41

ΥΠΟΙΚ: Παραίτηση του γγ. Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλλη

 


Την παραίτησή του, για προσωπικούς λόγους, υπέβαλε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδης Σπινέλλης.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, του ζητήθηκε να παραμείνει στη θέση του μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης του.


 

 
TI ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ EUREKA
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 17 Οκτώβριος 2011 12:39

TI ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ EUREKA

 Tο σχέδιο προβλέπει αρχικά τη μεταβίβαση όλης της αξιο­ποιήσιμης ακίνητης και κινητής (μετοχική συμμετοχή σε ε­πιχειρήσεις) περιουσίας του Δημοσίου σε 10 εταιρείες χαρτο­φυλακίου. Στη συνέχεια, δυο ανεξάρτητοι-αναγνωρισμένοι διε­θνείς οίκοι θα αποτιμήσουν την τρέχουσα αξία της περιουσίας που μεταβιβάστηκε στις 10 αυτές εταιρείες. Με βάση τον μέ­σο όρο των δυο αποτιμήσεων, οι 10 εταιρείες χαρτοφυλακίου θα πραγματοποιήσουν ομολογιακές εκδόσεις στο ύψος της πε­ριουσίας που κατέχει καθεμία, ενδεχομένως και με ένα μικρό discount περίπου 10%, για ακόμη μεγαλύτερη διασφάλιση των ομολογιούχων. Τα ομόλογα αυτά θα έχουν 15ετή διάρκεια και επιτόκιο γύρω στο 4%, με δυνατότητα το επιτόκιο να μην εί­ναι σταθερό, αλλά να προβλέπει κάποιο premium σε συνάρτηση με τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ.

Τα ομόλογα αυτά θα είναι μετατρέψιμα στη λήξη τους σε μετοχές, που σημαίνει ότι οι κάτοχοι τους γίνονται κύριοι της εταιρείας, άρα και των περιουσιακών της στοιχείων.

 
Ταχύτερους ρυθμούς στην επίλυση της κρίσης χρέους ζητά από την Ευρώπη η G20
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 15 Οκτώβριος 2011 16:58

Ταχύτερους ρυθμούς στην επίλυση της κρίσης χρέους ζητά από την Ευρώπη η G20

 

Στη μέγγενη των πιέσεων εξακολουθεί να βρίσκεται η Ευρωζώνη, προκειμένου να προχωρήσει με γοργότερους ρυθμούς στην επίλυση της κρίσης χρέους.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Ομπάμα, οι υπουργοί Οικονομικών της G20 από το Παρίσι κάλεσαν τους Ευρωπαίους ηγέτες να προχωρήσουν πιο δυναμικά εν όψει και της Συνόδου Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.

Στο προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος, το οποίο πρέπει να υπογραφεί από όλους τους συμμετέχοντες, σημειώνεται με ευθύτητα ότι οι υπουργοί Οικονομικών, αλλά και οι κεντρικοί τραπεζίτες «προσβλέπουν σε γρηγορότερους ρυθμούς, ώστε να μεγιστοποιηθεί ο ρόλος του EFSF και να μην εξαπλωθεί η κρίση».

 
Σελίδα 1033 από 1092