Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Ηλεκτρονικό «πόθεν έσχες» μαζί με τη φορολογική δήλωση
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2011 06:34

Ηλεκτρονικό «πόθεν έσχες» μαζί με τη φορολογική δήλωση

Θα περιγράφεται όλη η ακίνητη και κινητή περιουσία καθώς και θα δηλώνονται τα ποσά των καταθέσεων

 Hλεκτρονικό «πόθεν έσχες» σχεδιάζει να ρίξει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με το σχέδιο που εξετάζει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος κάθε φυσικό πρόσωπο, μαζί με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος θα πρέπει να υποβάλει ηλεκτρονικά και μία δήλωση «πόθεν έσχες» στην οποία θα περιγράφει αναλυτικά όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του και θα δηλώνει ακόμη και τα ποσά των καταθέσεων που έχει στις τράπεζες.

 
ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ "ΠΑΚΕΤΟ" ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΕΕ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2011 06:32

Τον Σεπτέμβριο το δεύτερο "πακέτο" στήριξης από ΕΕ

 

 

Η 5η ΔΟΣΗ αποδεσμεύθηκε, αλλά η διαμόρφωση ενός δεύτερου πακέτου βοήθειας αναμένεται από τον Σεπτέμβριο και μετά. Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης ενέκριναν το Σάββατο το βράδυ –μετά από τηλεδιάσκεψη πλέον των δύο ωρών– την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Το συνολικό ποσό της ανέρχεται σε 12 δισ. ευρώ , εκ των οποίων τα 8,7 δισ. ευρώ προέρχονται από την Ε.Ε. Οι υπουργοί έδωσαν τις απαραίτητες εγγυήσεις στο ΔΝΤ, το οποίο θα αποφασίσει και τυπικά για την καταβολή του μεριδίου του, ύψους 3,3 δισ. ευρώ, στις 8 Ιουλίου.

 
Πέρασε από τη Βουλή και ο εφαρμοστικός νόμος
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 01 Ιούλιος 2011 03:58

Πέρασε από τη Βουλή και ο εφαρμοστικός νόμος

Με 155 «ναι», 136 «όχι» και 5 «παρών» ψηφίστηκε από τη Βουλή και ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου . Θετική ψήφο από ΝΔ σε 22 άρθρα που αφορούν αποκρατικοποιήσεις

 Με 155 «ναι», 136 «όχι» και 5 «παρών» ψηφίστηκε από τη Βουλή και ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου. Θετική ψήφο έδωσε η Νέα Δημοκρατία σε 22 άρθρα που αφορούν τις αποκρατικοποιήσεις. Έκπληξη από τη βουλευτή Χρύσα Αράπογλου, από το κυβερνών κόμμα, που καταψήφισε άρθρα για τις αποκρατικοποιήσεις

 
Νέες υπηρεσίες ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων παρακρατούμενων φόρων - από το Taxisnet
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 01 Ιούλιος 2011 03:57

Νέες υπηρεσίες ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων παρακρατούμενων φόρων - από το Taxisnet

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει ότι τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία, στο περιβάλλον του νέου TAXISnet, η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής της προσωρινής δήλωσης απόδοσης φόρου και τελών χαρτοσήμου.

Η συγκεκριμένη δήλωση γίνεται για ποσά που παρακρατούνται από αμοιβές που θεωρούνται εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις, από μισθούς και συντάξεις, καθώς και από αμοιβές για υπηρεσίες ελευθέριου επαγγέλματος.

 
Κίνητρα για την πρόσληψη 5.000 άνεργων πτυχιούχων
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 29 Ιούνιος 2011 10:24

Κίνητρα για την πρόσληψη 5.000 άνεργων πτυχιούχων

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να διατηρήσουν τις επιχορηγούμενες θέσεις εργασίας για 27 μήνες (εκ των οποίων τρεις χωρίς επιχορήγηση)

Ενισχυμένα κίνητρα (ημερήσια επιχορήγηση 30 ευρώ τους πρώτους 12 μήνες + επιδότηση 100% των εισφορών εργοδότη και εργαζομένου για τους επόμενους 12 μήνες) καθιερώνονται, για πρώτη φορά, για την πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων.

Το πρόγραμμα που αποφάσισαν να προωθήσουν άμεσα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλ. Κικίλιας, ώστε να αντιμετωπιστούν η δυσκολία ένταξης των πτυχιούχων στην αγορά εργασίας και τα φαινόμενα υποαπασχόλησης και ετεροαπασχόλησής τους, θα αφορά, σε πρώτο στάδιο, 5.000 άνεργους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, ηλικίας έως 35 ετών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο συζητείται να διευρυνθεί (φτάνοντας ενδεχομένως τους 10.000 ωφελούμενους):

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους πρώτους 12 μήνες ανέρχεται στο ποσό των 30 ευρώ.

 
Σελίδα 1032 από 1040