Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Ποιοι εξαιρούνται από την εισφορά αλληλεγγύης
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 08 Σεπτέμβριος 2011 11:32

Ποιοι εξαιρούνται από την εισφορά αλληλεγγύης

 Οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, καθώς και όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας για το έτος 2011 εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

 
Μέρκελ:Χρήματα υπάρχουν στην Ευρώπη.Να αξιοποιήσει τα κονδύλια η Ελλάδα για επενδύσεις.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 08 Σεπτέμβριος 2011 10:39

Μέρκελ:Χρήματα υπάρχουν στην Ευρώπη.Να αξιοποιήσει τα κονδύλια η Ελλάδα για επενδύσεις.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ προχώρησε σε συστάσεις προς την Ελλάδα να προχωρήσει σε δομικές μεταρρυθμίσεις και να αξιοποιήσει τα κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, προκειμένου να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη της οικονομίας της.

Ταυτόχρονα άνοιξε και το κεφάλαιο της μεταρρύθμισης της Συνθήκης της Λισαβόνας, η οποία, όπως είπε, δεν πρέπει πλέον να θεωρείται «ταμπού».

«»Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα», είπε η κ. Μέρκελ, από το βήμα της γερμανικής βουλής, κατά τη συζήτηση του σχεδίου προϋπολογισμού για το επόμενο έτος.

 
Προσδιορίζοντας το νέο μοντέλο ανάπτυξης
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 08 Σεπτέμβριος 2011 10:28

H Ελλάδα 10 χρόνια μπροστά.προσδιορίζοντας το νέο Εθνικό μοντέλο ανάπτυξης

σύνοψη μελέτης

3. Το νέο Μοντέλο Ανάπτυξης της Ελλάδας

 

Είναι πλέον σαφές ότι το λανθασμένο μοντέλο ανάπτυξης του παρελθόντος πρέπει να αντικατασταθεί από μία δραστικά διαφορετική δομή ανάπτυξης και νέους στόχους. Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να υιοθετήσει η χώρα ένα νέο Μοντέλο Ανάπτυξης της Ελλάδας.

Η ανάπτυξη δεν μπορεί πλέον να στηριχθεί αποκλειστικά στην κατανάλωση. Δεν υπάρχουν πια φτηνά δανειακά κεφάλαια για να τη χρηματοδοτήσουν. Για να πετύχει τους νέους της στόχους η χώρα οφείλει να υλοποιήσει ριζικές αλλαγές στην αναπτυξιακή της «μηχανή»:

.   Το εθνικό οικονομικό μοντέλο πρέπει να γίνει πολύ πιο εξωστρεφές, με έμφαση στις αγορές του εξωτερικού, για να εξάγει αγαθά και υπηρεσίες και να εισάγει επενδυτικά κεφάλαια. Διεθνώς εμπορεύσιμοι τομείς, όπως ο τουρισμός, και η βιομηχανία πρέπει να απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων πόρων, ώστε να αποκτήσουν οικονομίες κλίμακας, τεχνογνωσία και ανταγωνιστικότητα σε διεθνές επίπεδο.

 
Νόμιμη η συμμετοχή βοήθειας της Γερμανίας προς στην Ελλάδα
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2011 10:30

Νόμιμη η  συμμετοχή βοήθειας της Γερμανίας προς  στην Ελλάδα

Νόμιμη έκρινε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας τη συμμετοχή του Βερολίνου στη στήριξη της Ελλάδας, απορρίπτοντας τις αγωγές που είχαν ως στόχο να μπλοκάρουν τη βοήθεια, ως αντισυνταγματική

Σύννομη αποφάσισε ότι είναι η ενίσχυση που παρείχε η Γερμανία στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας, αλλά και η συμμετοχή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Η απόφαση του Δικαστηρίου έχει άμεσο αντίκτυπο στη μεταρρύθμιση του Ευρωπαϊκού Ταμείου που συμφωνήθηκε στη σύνοδο της 21ης Ιουλίου.

 
Έλαμψε το ελληνικό πρόγραμμα «Ήλιος» στη Γερμανία
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2011 10:29

Έλαμψε το ελληνικό πρόγραμμα «Ήλιος» στη Γερμανία

   

 Σχετικά Άρθρα Ο ελληνικός «Ήλιος» στο επίκεντρο συνεδρίου στο Αμβούργο

Επενδύσεις ύψους 20 δισ. ευρώ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

Το ελληνικό πρόγραμμα «Ήλιος» ανέλυσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος σε διεθνές ακροατήριο, σε έκθεση στο Αμβούργο. Το σχέδιο «Ήλιος», προβλέπει επενδύσεις έως 20 δισ. ευρώ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε επιφάνεια 200.000 στρεμμάτων που θα νοικιαστεί με μακροχρόνιες μισθώσεις 25 ετών.

 
Σελίδα 1031 από 1067