Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Τις τελευταίες τρεις βδομάδες, η κατάσταση έχει αλλάξει κατά πολύ προς το χειρότερο.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 09 Σεπτέμβριος 2011 04:01

Τις τελευταίες τρεις βδομάδες, η κατάσταση έχει αλλάξει κατά πολύ προς το χειρότερο. Και πολλοί, δυστυχώς, ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ποιά είναι η φύση και η ουσία του, όπως δίδασκε ο Αριστοτέλης.

Και φυσικά, όταν δεν αντιλαμβάνεσαι ποιό είναι το πρόβλημα, δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις σωστά και να το λύσεις.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ

Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη ρευστότητας, ή ανάπτυξης αλλά η διεθνής υπερχρέωση. Η αδυναμία να αποπληρωθούν τα κολοσσιαία χρέη που έχουν συσσωρευθεί! Αυτή προκαλεί την έλλειψη ρευστότητας και την ανεπάρκεια πιστώσεων και την μείωση της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. Όπως περιέγραψε ο Ιάμβλιχος το 300 μ.Χ. περίπου, ‘όταν δεν υπάρχει ευνομία και εμπιστοσύνη στην αγορά, ακόμα και αν υπάρχουν χρήματα, αυτά αποθηκεύονται και δεν κυκλοφορούν, και έτσι δεν χρηματοδοτούνται οι συναλλαγές, δεν υπάρχει κίνηση στην αγορά και παραγωγή.’

 
Εκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω ΔΕΘ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 08 Σεπτέμβριος 2011 11:34

Εκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω ΔΕΘ

Απλησίαστο το κέντρο της πόλης

 Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι,  στο πλαίσιο λειτουργίας της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, των παράλληλων  εκδηλώσεων – ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων - πορειών στο κέντρο της πόλης θα ισχύσουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

 
Ποιοι εξαιρούνται από την εισφορά αλληλεγγύης
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 08 Σεπτέμβριος 2011 11:32

Ποιοι εξαιρούνται από την εισφορά αλληλεγγύης

 Οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, καθώς και όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας για το έτος 2011 εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

 
Μέρκελ:Χρήματα υπάρχουν στην Ευρώπη.Να αξιοποιήσει τα κονδύλια η Ελλάδα για επενδύσεις.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 08 Σεπτέμβριος 2011 10:39

Μέρκελ:Χρήματα υπάρχουν στην Ευρώπη.Να αξιοποιήσει τα κονδύλια η Ελλάδα για επενδύσεις.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ προχώρησε σε συστάσεις προς την Ελλάδα να προχωρήσει σε δομικές μεταρρυθμίσεις και να αξιοποιήσει τα κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, προκειμένου να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη της οικονομίας της.

Ταυτόχρονα άνοιξε και το κεφάλαιο της μεταρρύθμισης της Συνθήκης της Λισαβόνας, η οποία, όπως είπε, δεν πρέπει πλέον να θεωρείται «ταμπού».

«»Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα», είπε η κ. Μέρκελ, από το βήμα της γερμανικής βουλής, κατά τη συζήτηση του σχεδίου προϋπολογισμού για το επόμενο έτος.

 
Προσδιορίζοντας το νέο μοντέλο ανάπτυξης
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 08 Σεπτέμβριος 2011 10:28

H Ελλάδα 10 χρόνια μπροστά.προσδιορίζοντας το νέο Εθνικό μοντέλο ανάπτυξης

σύνοψη μελέτης

3. Το νέο Μοντέλο Ανάπτυξης της Ελλάδας

 

Είναι πλέον σαφές ότι το λανθασμένο μοντέλο ανάπτυξης του παρελθόντος πρέπει να αντικατασταθεί από μία δραστικά διαφορετική δομή ανάπτυξης και νέους στόχους. Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να υιοθετήσει η χώρα ένα νέο Μοντέλο Ανάπτυξης της Ελλάδας.

Η ανάπτυξη δεν μπορεί πλέον να στηριχθεί αποκλειστικά στην κατανάλωση. Δεν υπάρχουν πια φτηνά δανειακά κεφάλαια για να τη χρηματοδοτήσουν. Για να πετύχει τους νέους της στόχους η χώρα οφείλει να υλοποιήσει ριζικές αλλαγές στην αναπτυξιακή της «μηχανή»:

.   Το εθνικό οικονομικό μοντέλο πρέπει να γίνει πολύ πιο εξωστρεφές, με έμφαση στις αγορές του εξωτερικού, για να εξάγει αγαθά και υπηρεσίες και να εισάγει επενδυτικά κεφάλαια. Διεθνώς εμπορεύσιμοι τομείς, όπως ο τουρισμός, και η βιομηχανία πρέπει να απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων πόρων, ώστε να αποκτήσουν οικονομίες κλίμακας, τεχνογνωσία και ανταγωνιστικότητα σε διεθνές επίπεδο.

 
Σελίδα 1017 από 1053