Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις εξέφρασε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος 2011 07:28

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις εξέφρασε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ  

σημειώνοντας πως κάθε καθυστέρηση, κάθε αμφιθυμία, κάθε άλλη επιλογή από το να τηρήσουμε πιστά τις δεσμεύσεις μας είναι επισφαλής και επικίνδυνη για τη χώρα και τους πολίτες. Επισήμανε μάλιστα πως «όποτε κάναμε εκπτώσεις ή πισωγυρίσματα το βρήκαμε μπροστά μας».

Αναφερόμενος στα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ [EUR=X]  , κάλεσε όλους να βάλουν στην άκρη τις διαφορές και τις μικρές φιλοδοξίες, «ώστε αυτοί που στοιχηματίζουν την Ελλάδα μακριά από το ευρώ να βρουν απέναντί τους την Ελλάδα ολόκληρη».

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, πρώτη προτεραιότητα είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, όχι μόνο γιατί είναι δέσμευση έναντι των εταίρων, αλλά έναντι του εθνικού συμφέροντος.

«Η προσπάθεια θα φτάσει μέχρι το τέλος. Στην ιστορική πρόκληση που έχουμε μπροστά μας θα ανταποκριθούμε. Προχωρώντας στις μεγάλες αλλαγές που η χώρα μας χρειάζεται εδώ και χρόνια...Και θα λάβουμε και όποιες άλλες αποφάσεις πρέπει, θα κάνουμε ο,τι χρειαστεί για να σταθεί όρθια η χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 
Εχουν χρήμα για την Ελλάδα και θέλουν απλώς αξιοπιστία
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος 2011 07:26

Εχουν χρήμα για την Ελλάδα και θέλουν απλώς αξιοπιστία

Η ελπίδα αναζωογονήθηκε από το 6ο roadshow του ΧΑ στο Λονδίνο. Τη στιγμή που η ελληνική πραγματικότητα αποπνέει μιζέρια, γεννάει απαισιοδοξία και πεσιμισμό, υπάρχουν εμπλεκόμενοι με τα χρηματιστηριακά που πραγματικά θέλουν να βάλουν τα λεφτά τους, ποντάροντας σε ένα καλύτερο αύριο.

Αν και το κλίμα στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8 και 9 Σεπτεμβρίου δεν ήταν και το καλύτερο δεδομένων των συνθηκών και βεβαίως των ακραίων σεναρίων περί επιστροφής της χώρας στη δραχμή, εντούτοις, οι ξένοι διαχειριστές κάνουν τη δουλειά τους και αναζητούν ευκαιρίες, έστω κι αν το οικονομικό περιβάλλον στη χώρα μας είναι κάτι περισσότερο από προβληματικό.

Τα 500 ραντεβού, τετ α τετ, των 116 fund managers με τους Ελληνες εκπροσώπους των εισηγμένων, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για παρερμηνείες, αφού οι ξένοι μάλλον βλέπουν αυτό που δεν μπορούν οι Ελληνες ιδιώτες επενδυτές. Με δεδομένο ότι διαχειρίζονται αρκετές δεκάδες δισεκατομμυρίων ευρώ, το ΧΑ καθίσταται αυτομάτως μία αγορά που τελεί σε ανάκαμψη, αλλά βρίσκεται εν αναμονή βελτίωσης του κλίματος στην οικονομία.

 
Συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων πελατών προμηθευτών Ημερολογιακού έτους 2006 - 2007 -2008 - 2009 - 2010
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος 2011 07:24

 
Συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων πελατών προμηθευτών Ημερολογιακού έτους 2006 - 2007 -2008 - 2009 - 2010

 Yπόχρεοι σε υποβολή Συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών.

Ο επιτηδευματίας και τα πρόσωπα των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 2 του Κώδικα αυτού με τις συναλλαγές που πραγματοποίησαν για την επαγγελματική τους εξυπηρέτηση ή την εκπλήρωση του σκοπού τους, από αγορές αγαθών και λήψη υπηρεσιών, από χονδρικές πωλήσεις αγαθών και παροχή υπηρεσιών και από καταβολή ή είσπραξη αμοιβών, αποζημιώσεων, οικονομικών ενισχύσεων και άλλων δικαιωμάτων.

Δεν υποχρεούνται στην υποβολή Συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών.
Π.Δ. 186/1992 άρθρο 20
.........
5.Δεν υποχρεούνται στην υποβολή των καταστάσεων της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού:

 
Τα ονόματα 6.000 επιχειρήσεων που χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 09 Σεπτέμβριος 2011 04:04

Τα ονόματα 6.000 επιχειρήσεων που χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ ή συνολικά άνω των 30 δισ. ευρώ αποκάλυψε το υπουργείο Οικονομικών αναρτώντας τα στοιχεία τους στην ιστοσελίδα 

 

 http://www.gsis.gr/debtors/kerdoskopika-np.html.

 

Στην πρώτη θέση της «μαύρης» λίστας «φιγουράρει» ο ΟΣΕ με συνολικές οφειλές προς το Δημόσιο 1,26 δισ. ευρώ και ακολουθεί η Φωτοκυπριακή ΕΠΕ με οφειλές 551 εκατ. ευρώ.

Στο κατάλογο περιλαμβάνονται επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους λόγω οικονομικών προβλημάτων εδώ και πολλά χρόνια, επιχειρήσεις που έχουν πτωχεύσει ή βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης, ΔΕΚΟ, εταιρείες στις οποίες έχουν επιβληθεί τεράστια πρόστιμα για φοροδιαφυγή καθώς και κρατικές επιχειρήσεις που έχουν πλέον ιδιωτικοποιηθεί. Μεγάλο μέρος των χρεών θεωρείται αδύνατον να εισπραχθεί αφού στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν ότι από τα 42 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών μπορούν να εισπραχθούν 8- 10 δισ. ευρώ.

 
Tα αποτελέσματα πρόσφατων ελέγχων από την Οικονομική Αστυνομία
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 09 Σεπτέμβριος 2011 04:02

Tα αποτελέσματα πρόσφατων ελέγχων από την Οικονομική Αστυνομία

ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα για παράνομα ηλεκτρονικά παίγνια.

Επιπλέον, σε είκοσι πέντε (25) ελέγχους διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων και μία παράβαση για ακαταχώρητη εργασία.

 
Σελίδα 1016 από 1053