Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Δεύτερη «ευκαιρία» για τις δηλώσεις
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2011 06:57

Δεύτερη «ευκαιρία» για τις δηλώσεις

        

Δεύτερη «ευκαιρία» σε όσους δεν είχαν υποβάλει στο παρελθόν φορολογικές δηλώσεις ή οι δηλώσεις που είχαν υποβάλει στην εφορία ήταν ανακριβείς να υποβάλουν τώρα αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις, καταβάλλοντας από 3% έως 10% πρόσθετο φόρο, χωρίς άλλα πρόστιμα, δίνει έως το τέλος Σεπτεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών.


Με τη συγκεκριμένη «πρόσκληση» το οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί ότι θα είναι αρκετοί οι υπόχρεοι οι οποίοι θα θελήσουν να «εκμεταλλευτούν» την εν λόγω ευνοϊκή ρύθμιση για να κλείσουν εκκρεμότητες του παρελθόντος χωρίς ουσιαστική επιβάρυνση.

 
Είναι πιθανή μια κατάρρευση της Δύσης;
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2011 12:31

Είναι πιθανή μια κατάρρευση της Δύσης; 

Το ερώτημα αν η Δύση μπορεί ακόμα να συνέλθει από την υπερχρέωση και την έλλειψη δυναμισμού απασχολεί, πλέον, μεγάλο μέρος της δυτικής ελίτ. Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ που ακολουθεί, από το οποίο ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Στα μέσα της δεκαετίας τού 1980, είχα την ευκαιρία να επιμεληθώ ένα θαυμάσιο βιβλίο, γραμμένο από τους Ν. Ρόζενμπεργκ και Λ. Μπρίτζελ, με τίτλο «Πώς πλούτισε η Δύση» (εκδ. Ροές, 1987). Στο πολύ τεκμηριωμένο έργο τους, οι δύο συγγραφείς κατέληξαν -με την παράθεση άφθονων ιστορικών στοιχείων- στο συμπέρασμα ότι η υπεροχή της Δύσης οφείλεται στην ικανότητά της να πειραματίζεται πέρα από θρησκευτικές αγκυλώσεις, να καινοτομεί και να προωθεί τον πολιτικό πλουραλισμό, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της επιχείρησης και του πνεύματος του επιχειρείν.

Με τους δύο συγγραφείς, που τότε δίδασκαν σε αμερικανικά πανεπιστήμια, είχαμε τακτικές ανταλλαγές απόψεων και θυμάμαι μία παρατήρησή τους στις αρχές της δεκαετίας τού 1990:

«Η Δύση», μας είχε πει ο Ρόζενμπεργκ, «βιώνει ένα βαθύ μετασχηματισμό. Αυτόν της υπεροχής της χρηματοοικονομικής οικονομίας έναντι της πραγματικής. Ο μετασχηματισμός αυτός οφείλεται στο γεγονός ότι οι μεγάλες δυτικές επιχειρήσεις έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τους ανθρώπους που τις δημιουργούν.

 
N.4002/2011 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ΄ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2011 12:21

N.4002/2011

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ΄ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Άρθρο 18. Ρυθμίσεις φορολογικών θεμάτων

 

   1.α) Υπόχρεοι φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει δήλωση ή έχουν υποβάλει ανακριβή δήλωση για την καταβολή ή μη φόρων, τελών ή εισφορών υπέρ του Δημοσίου μπορούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2011 να υποβάλουν αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις για εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέχρι και το οικονομικό έτος 2010, χωρίς την επιβολή πρόσθετου φόρου ή προστίμου.
Επίσης δεν επιβάλλεται πρόστιμο της περίπτωσης ζ΄ της παραγράφου 6 του άρθρου 5 του ν. 2523/1997 (Α΄ 179), εφόσον υποβληθούν μέχρι την ίδια ως άνω προθεσμία αρχικές ή συμπληρωματικές καταστάσεις και ισοζύγια του άρθρου 20 του ΚΒΣ (π.δ. 186/1992, (Α΄ 84).
   β) Κατά την υποβολή των ανωτέρω δηλώσεων δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 10 του ν. 2523/1997, προκειμένου για τις αιτήσεις που υποβάλλονται για την έκδοση των οικείων πιστοποιητικών κατά το χρόνο ισχύος των διατάξεων αυτού του άρθρου.
   γ) Επίσης, μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2011 παρέχεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων, με τους ευνοϊκούς όρους που αναφέρονται στις παρακάτω παραγράφους, των οποίων η προθεσμία υποβολής έχει λήξει μέχρι την κατάθεση του παρόντος νόμου, για τις κάτωθι φορολογίες:

 
Κόβονται φοροαπαλλαγές, αλλάζουν φορολογικοί συντελεστές
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 24 Αύγουστος 2011 11:24

Κόβονται φοροαπαλλαγές, αλλάζουν φορολογικοί συντελεστές

Περικοπές ακόμα και κατάργηση εκατοντάδων φοροαπαλλαγών και αλλαγές στους συντελεστές φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο

 Περικοπές ακόμα και κατάργηση εκατοντάδων φοροαπαλλαγών και αλλαγές στους συντελεστές φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο για το νέο φορολογικό σύστημα που θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο και θα ισχύσει από το 2012.

Την ίδια ώρα οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών μελετούν κωδικό προς κωδικό το ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης προκειμένου να εξαιρέσουν κατηγορίες καταστημάτων και επιχειρήσεων από την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Σεπτεμβρίου

 
Γαλλία: 16 πλούσιοι ζητούν από τον Sarkozy να πληρώσουν περισσότερους φόρους!
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 24 Αύγουστος 2011 11:16

Γαλλία: 16 πλούσιοι ζητούν από τον Sarkozy να πληρώσουν περισσότερους φόρους!

 

Με μία τουλάχιστον παράδοξη ένδειξη πατριωτισμού και αλληλεγγύης, 16 από τους πλουσιότερους Γάλλους ζητούν από την κυβέρνησή τους να τους... φορολογήσει αυστηρότερα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας.

Το κίνημα αυτό στη Γαλλία έρχεται έπειτα από την ανάλογη πρωτοβουλία του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Warren Buffett. Μέσα στη λίστα των 16 Γάλλων που ζητούν να συμβάλλουν περισσότερο στα ταμεία του κράτους, περιλαμβάνεται και το όνομα της Liliane Bettencourt, της κληρονόμου της L;Oreal και πλουσιότερης Γαλλίδας, η οποία ερευνάται για φοροδιαφυγή.

 
Σελίδα 1011 από 1040