Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Γ.Στουρνάρας: Πώς θα αναστραφεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2011 10:00

Γ.Στουρνάρας: Πώς θα αναστραφεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας

 

Τον τρόπο που μπορέι να ανστραφεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας περιγράφει σε  άρθρο του στην ιστοσελίδα της ελληνικής έκδοσης του έγκυρου αμερικανικού περιοδικού Foreign Affairs (www.foreignaffairs.gr), ο καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) κ. Ι. Στουρνάρας.

 
Πως θα απαλλαγείτε από το χαράτσι μέσω ΔΕΗ – Πρώτα η πληρωμή μετά η απαλλαγή
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2011 09:59

Πως θα απαλλαγείτε από το χαράτσι μέσω ΔΕΗ – Πρώτα η πληρωμή μετά η απαλλαγή

 

 - 40 μέρες προθεσμία και μετά κόβουν το ρεύμα

- Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται

- Που πρέπει να υποβάλετε τα δικαιολογητικά και πότε

 

 
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Με 246,75 ευρώ η εξαγορά χρόνου
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2011 09:57

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Με 246,75 ευρώ η εξαγορά χρόνου

 

Με την καταβολή εισφοράς τουλάχιστον 256,75 ευρώ το μήνα (η σημερινή εισφορά του κλάδου σύνταξης της 5ης ασφαλιστικής κατηγορίας του ΟΑΕΕ) ή ανώτερης, εφόσον το ζητήσει ο ασφαλισμένος...

...μπορούν να εξαγοράζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες το χρόνο αποδεδειγμένης άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας «πριν από την εγγραφή τους στα μητρώα των πρώην ταμείων ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ» για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί εισφορές. Σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε χθες ο διοικητής του ΟΑΕΕ Γερ. Βουδούρης, η ισχύς της συγκεκριμένης διάταξης ισχύει αναδρομικά από την 1/1/2011 και αφορά όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τις αυξημένες προϋποθέσεις (αυξημένα όρια ηλικίας και έτη ασφάλισης) του νέου ασφαλιστικού νόμου.

 
Ο Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξη σε δελτίο ειδήσεων
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 19 Οκτώβριος 2011 12:07

Ο Γιάννης Βαρουφάκης

σε συνέντευξη σε δελτίο ειδήσεων

 

 

 

Για το «μεγάλο δράμα που εκτυλίσσεται στην ΕΕ» μίλησε ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών εξήγησε ότι αρχής γενομένης με την κατάρρευση της DEXIA, καταρρέει το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης, γεγονός που θα προκαλέσει αναταραχή και παγκοσμίως.

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ Λ-Φ Β'ΤΑΞΗΣ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 19 Οκτώβριος 2011 10:53

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΟΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ
ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ Β΄ ΤΑΞΗΣ 

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας ανακοινώνει τη διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων για την απόκτηση αδείας ασκήσεως επαγγέλματος Λογιστή Φοροτεχνικού Β΄ τάξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2515/1997 και του Π.Δ. 340/1998, όπως ισχύουν. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις 26 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Σάββατο στην Αθήνα και· σε άλλες ·πόλεις· της περιφέρειας μετά από σχετική ανακοίνωση.

1. Δικαίωμα συμμετοχής στα επιμορφωτικά σεμινάρια έχουν:

  1. τα μέλη του ΟΕΕ, που έχουν άδεια ασκήσεως οικονομολογικού επαγγέλματος και ασκούν επί διετία το επάγγελμα του Λογιστή Φοροτεχνικού Γ΄ τάξης,
  2. οι πτυχιούχοι του Τμήματος Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των ΤΕΙ, που ασκούν επί τετραετία το επάγγελμα του Λογιστή Φοροτεχνικού Γ΄ τάξης,
  3. οι πτυχιούχοι των Τμημάτων Εμπορίας και Διαφήμισης, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών, Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής, και Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής  της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των ΤΕΙ, οι οποίοι ασκούν επί  πενταετία το επάγγελμα του Λογιστή Φοροτεχνικού Γ΄ τάξης.
 
Σελίδα 1003 από 1065