Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Προθεσμία ως στις 9/9 στις τράπεζες για τη συμμετοχή στο rollover
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 23 Αύγουστος 2011 12:26

  Προθεσμία ως στις 9/9 στις τράπεζες για τη συμμετοχή στο rollover

 Διορία μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου έχει δώσει η κυβέρνηση στις ελληνικές τράπεζες προκειμένου να δηλώσουν πως θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο δεύτερο πακέτο διάσωσης σύμφωνα με τραπεζίτες και αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών.

"Μέχρι τις 9 Σεπτεβρίου οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να απαντήσουν σε ένα ενημερωτικό έγγρφαο για την συμμετοχή τους στο PSI μια πρώτη δήλωσε ενδιαφέροντος" ανέφερε σύμφωνα με το Reuters αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ.
Οι διοικητές των τραπεζών έλαβαν τη Δευτέρα έγγραφο που τους ενημέρωνες ότι μέσα στις επόμενες βδομάδες θα πρέπει να απαντήσουν έαν θα συμμετάσχουν στη διαδικασία, σ ετι βαθμό και με πόσα ομόλογα.

 
Η κρίση οδηγεί τους ‘Ελληνες στην επιχειρηματικότητα
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 23 Αύγουστος 2011 04:17

Η κρίση οδηγεί τους ‘Ελληνες στην επιχειρηματικότητα

Δημιουργήθηκαν 3.212 νέες επιχειρήσεις στο εξάμηνο

Από τον ορυμαγδό των χιλιάδων λουκέτων (που βάσει διαγραφών φθάνουν τα 25.391) στις - αναγκαστικές λόγω κρίσης - ενάρξεις νέων σχημάτων.

Ο λόγος για το θετικό πρόσημο εγγραφών νέων επιχειρήσεων με το οποίο κλείνει το πρώτο εξάμηνο του 2011, σύμφωνα με τα μητρώα των 59 Επιμελητηρίων όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα, το σύνολο εγγραφών για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2011, ανέρχεται στις 28.603 επιχειρήσεις ενώ το σύνολο των διαγραφών, που αντιπροσωπεύει το κλείσιμο επιχειρήσεων, είναι 25.391.

 
Παράταση έως το τέλος του 2012 του προγράμματος του ΕΤΕΑΝ για τη δανειοδότηση επιχειρήσεων.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 23 Αύγουστος 2011 04:16

Παράταση έως το τέλος του 2012 του  προγράμματος του ΕΤΕΑΝ για τη δανειοδότηση επιχειρήσεων.

Παρατείνεται έως το τέλος του 2012 η ισχύς του εγγυοδοτικού προγράμματος του ΕΤΕΑΝ «Εγγύηση χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών», μετά από την υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Όπως τόνισε και σε παλαιότερες δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, με την παράταση αυτού του επιτυχημένου προγράμματος διευκολύνεται η πρόσβαση των επιχειρήσεων στη ρευστότητα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης.

 
Ανασκόπηση σημαντικών ειδήσεων - αποφάσεων - νόμων μηνός Αυγούστου.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 23 Αύγουστος 2011 04:14

Ανασκόπηση σημαντικών ειδήσεων - αποφάσεων - νόμων μηνός Αυγούστου.

Στο παρόν άρθρο υπάρχει μία συνοπτική παρουσίαση όλων των σημαντικών ειδήσεων , εγκυκλίων και νόμων για όσους συναδέλφους έλειπαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές το μεγαλύτερο τμήμα του Αυγούστου.

Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στην περαιτέρω μελέτη των δύο σημαντικών νόμων 3996/2011 και 4002/2011.  

 

 

Σημαντικές ειδήσεις - Αποφάσεις

 
ΦΠΑ 23% σε αγαθά και υπηρεσίες εστίασης ( ΠΟΛ 1170 & ΑΠΟΦ. 5033060 ) Από την 1.9.2011 μετατάσσονται στον κανονικό συντελεστή 23% :
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 22 Αύγουστος 2011 13:06

ΦΠΑ 23% σε αγαθά και υπηρεσίες εστίασης ( ΠΟΛ 1170 & ΑΠΟΦ. 5033060 )   Από την 1.9.2011 μετατάσσονται στον κανονικό συντελεστή 23% :

  1. Οι χυμοί φρούτων και λαχανικών, τα αναψυκτικά και τα έτοιμα ροφήματα όπως καφές τσάι  σοκολάτα κλπ. Η μετάταξη των ανωτέρω ισχύει ανεξάρτητα από τον τρόπο και τον τόπο πώλησής τους. ( Στα νερά ισχύει ο συντελεστής 13% ).
  2. Η εκμετάλλευση καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και λοιπών συναφών επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις catering όπως και οι παραδόσεις φαγητών ως πακέτο, συμπεριλαμβάνονται στη μετάταξη στο συντελεστή 23%. 
  3. Οι υπηρεσίες εστίασης που παρέχονται στα ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα. Αν δεν είναι δυνατός ο διαχωρισμός της αξίας εστίασης και διαμονής πρέπει να γίνονται τα εξής:  
 
Σελίδα 1002 από 1030