Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
N.4002/2011 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ΄ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2011 12:21

N.4002/2011

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ΄ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Άρθρο 18. Ρυθμίσεις φορολογικών θεμάτων

 

   1.α) Υπόχρεοι φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει δήλωση ή έχουν υποβάλει ανακριβή δήλωση για την καταβολή ή μη φόρων, τελών ή εισφορών υπέρ του Δημοσίου μπορούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2011 να υποβάλουν αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις για εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέχρι και το οικονομικό έτος 2010, χωρίς την επιβολή πρόσθετου φόρου ή προστίμου.
Επίσης δεν επιβάλλεται πρόστιμο της περίπτωσης ζ΄ της παραγράφου 6 του άρθρου 5 του ν. 2523/1997 (Α΄ 179), εφόσον υποβληθούν μέχρι την ίδια ως άνω προθεσμία αρχικές ή συμπληρωματικές καταστάσεις και ισοζύγια του άρθρου 20 του ΚΒΣ (π.δ. 186/1992, (Α΄ 84).
   β) Κατά την υποβολή των ανωτέρω δηλώσεων δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 10 του ν. 2523/1997, προκειμένου για τις αιτήσεις που υποβάλλονται για την έκδοση των οικείων πιστοποιητικών κατά το χρόνο ισχύος των διατάξεων αυτού του άρθρου.
   γ) Επίσης, μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2011 παρέχεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων, με τους ευνοϊκούς όρους που αναφέρονται στις παρακάτω παραγράφους, των οποίων η προθεσμία υποβολής έχει λήξει μέχρι την κατάθεση του παρόντος νόμου, για τις κάτωθι φορολογίες:

 
Κόβονται φοροαπαλλαγές, αλλάζουν φορολογικοί συντελεστές
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 24 Αύγουστος 2011 11:24

Κόβονται φοροαπαλλαγές, αλλάζουν φορολογικοί συντελεστές

Περικοπές ακόμα και κατάργηση εκατοντάδων φοροαπαλλαγών και αλλαγές στους συντελεστές φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο

 Περικοπές ακόμα και κατάργηση εκατοντάδων φοροαπαλλαγών και αλλαγές στους συντελεστές φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο για το νέο φορολογικό σύστημα που θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο και θα ισχύσει από το 2012.

Την ίδια ώρα οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών μελετούν κωδικό προς κωδικό το ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης προκειμένου να εξαιρέσουν κατηγορίες καταστημάτων και επιχειρήσεων από την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Σεπτεμβρίου

 
Γαλλία: 16 πλούσιοι ζητούν από τον Sarkozy να πληρώσουν περισσότερους φόρους!
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 24 Αύγουστος 2011 11:16

Γαλλία: 16 πλούσιοι ζητούν από τον Sarkozy να πληρώσουν περισσότερους φόρους!

 

Με μία τουλάχιστον παράδοξη ένδειξη πατριωτισμού και αλληλεγγύης, 16 από τους πλουσιότερους Γάλλους ζητούν από την κυβέρνησή τους να τους... φορολογήσει αυστηρότερα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας.

Το κίνημα αυτό στη Γαλλία έρχεται έπειτα από την ανάλογη πρωτοβουλία του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Warren Buffett. Μέσα στη λίστα των 16 Γάλλων που ζητούν να συμβάλλουν περισσότερο στα ταμεία του κράτους, περιλαμβάνεται και το όνομα της Liliane Bettencourt, της κληρονόμου της L;Oreal και πλουσιότερης Γαλλίδας, η οποία ερευνάται για φοροδιαφυγή.

 
Αποτελέσματα εκκαθάρισης φορολογικής δήλωσης έτους 2011, μέσω nternet
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 24 Αύγουστος 2011 11:14

 

Αποτελέσματα εκκαθάρισης φορολογικής δήλωσης έτους 2011, μέσω nternet

 

Προκειμένου να ενημερωθείτε για την εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης για το οικονομικό έτος 2011 (εισοδήματα 2010), μέσω διαδικτύου, πατήστε το παρακάτω link της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών (TaxisNet).

Πατήστε είσοδος και μετά εισάγετε τον Αριθμό φορολογικού μητρώου που σας ενδιαφέρει για να μάθετε άμεσα το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης. H υπηρεσία είναι διαθέσιμη ανεξαρτήτως του τρόπου υποβολής της Φορολογικής σας Δήλωσης (στη Δ.Ο.Υ. ή μέσω διαδικτύου).

 

 
Γερμανία: Σε δύο εβδομάδες η απόφαση για τη στήριξη της ευρωζώνης
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 23 Αύγουστος 2011 12:27

Γερμανία: Σε δύο εβδομάδες η απόφαση για τη στήριξη της ευρωζώνης

Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο θα αποφανθεί στις 7 Σεπτεμβρίου για την οικονομική στήριξη χωρών της ευρωζώνης.

Το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας θα εκδώσει στις αρχές του μήνα την ετυμηγορία του για το αν η κυβέρνηση παρέβη το νόμο συνεισφέροντας πέρυσι για την οικονομική στήριξη χωρών της ζώνης του ευρώ -μια απόφαση που μπορεί να επηρεάσει τα περιθώρια που έχει το Βερολίνο για να διαχειριστεί την κρίση του χρέους.

 
Σελίδα 1001 από 1030