Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Φόρος 25% στις «μυστικές» καταθέσεις στην Ελβετία
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 22 Οκτώβριος 2011 16:56

Φόρος 25% στις «μυστικές» καταθέσεις στην Ελβετία

 

Ελβετικές τράπεζες έχουν έρθει ήδη σε επικοινωνία με Έλληνες μεγαλοκαταθέτες που τηρούν λογαριασμούς στα καταστήματά τους, καλώντας τους να υπαχθούν στη συμφωνία με τη διαβεβαίωση ότι δεν θα θιχτεί το καθεστώς ανωνυμίας.

 

Προ των πυλών βρίσκεται το σχέδιο φορολόγησης των «μυστικών» καταθέσεων που διαθέτουν οι Έλληνες στην Ελβετία, με στόχο την εισροή δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ στα ελληνικά δημόσια ταμεία. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και Βέρνης εισέρχονται στην τελική φάση, με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη να μεταβαίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην ελβετική πρωτεύουσα όπου θα έχει επαφές με αξιωματούχους της ελβετικής κυβέρνησης.

 
Η νέα συναλλαγματική πολιτική της Κίνας
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 22 Οκτώβριος 2011 16:54

Η νέα συναλλαγματική πολιτική της Κίνας

Του Martin Feldstein

Ισως να πλησιάζει εκείνη η στιγμή που η κυβέρνηση της Κίνας θα επιτρέψει την ταχύτερη ανατίμηση του νομίσματός της στο προσεχές διάστημα, συγκριτικά με την πορεία του στο τελευταίο έτος. Η συναλλαγματική ισοτιμία του ρενμίμπι (γνωστού ως γουάν) πάγωσε ουσιαστικά στη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης, όμως έχει αφεθεί να ανατιμηθεί από το καλοκαίρι του 2010. Στο τελευταίο δωδεκάμηνο, το ρενμίμπι ενισχύθηκε κατά 6% έναντι του δολαρίου, το νόμισμα αναφοράς για το κινεζικό νόμισμα.
Μία ταχύτερη ανατίμηση της ισοτιμίας ρενμίμπι-δολαρίου θα οδηγήσει σε συρρίκνωση των εξαγωγών και αύξηση των εισαγωγών. Παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα και σε άλλες ασιατικές χώρες να επιτρέψουν στα νομίσματά τους να ενισχυθούν ή να διευρύνουν τις εξαγωγές τους σε βάρος των Κινέζων παραγωγών. Αυτό μπορεί να ευχαριστήσει τους γείτονες της Κίνας, δεν θα αρέσει όμως στους Κινέζους παραγωγούς. Για ποιο λόγο τότε να προχωρήσουν οι κινεζικές Αρχές σε εσκεμμένη ανατίμηση του ρενμίμπι και μάλιστα με ταχύτερο ρυθμό;

 
Καταργείται το αφορολόγητο, ένας συντελεστής φορολόγησης
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 22 Οκτώβριος 2011 16:53

Επαγγελματίες-εμποροβιοτέχνες: Καταργείται το αφορολόγητο, ένας συντελεστής φορολόγησης

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ για τους φορολογούμενους με εισοδήματα από ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες και την αυτοτελή φορολόγηση των καθαρών εισοδημάτων τους με συντελεστή 20%, όμοιο με αυτό που θα εφαρμόζεται για τις εταιρείες.

 

Νέο πακέτο φορο-μέτρων, το οποίο θα πλήξει κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων έρχεται με το φορολογικό, η κατάθεση του οποίου στη Βουλή αναμένεται πλέον στο τέλος του έτους, όπως προκύπτει από την έκθεση της Κομισιόν.

 
Τα λάθη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 22 Οκτώβριος 2011 16:52

Τα λάθη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Του Σαράντου Λέκκα


Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να διατηρήσει το βασικό επιτόκιο του ευρώ στα επίπεδα του 1,5% όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τις δύο αυξήσεις του Απριλίου και Ιουλίου 2011 από 25 μονάδες βάσης κάθε φορά είναι λάθος.
Οπως λάθος ήταν και οι αυξήσεις που προηγήθηκαν.
Προσωπικά πιστεύουμε ότι η αναταραχή που υπάρχει στο χρηματοπιστωτικό ευρωπαϊκό σύστημα λόγω της κρίσης χρέους αλλά και της έλλειψης εμπιστοσύνης μεταξύ των τραπεζικών ιδρυμάτων παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία του μηχανισμού μετάδοσης των επιδράσεων της νομισματικής πολιτικής.
Σε περιόδους κρίσεων τα επιτόκια παίζουν περισσότερο ρόλο στον ψυχολογικό τομέα.
Ας θυμηθούμε τι έγινε στο πρόσφατο παρελθόν.

 
ΑΡΘΡΟ 37 ΚΑΙ ΑΡΘΡΟ 38 ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 21 Οκτώβριος 2011 11:38

Επί του άρθρου 37: Ρυθμίσεις Συλλογικών Διαπραγματεύσεων 

Με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση τροποποιούνται επιμέρους διατάξεις του ν. 1876/1990 για την αποκέντρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με έμφαση στο επίπεδο της επιχείρησης. Για το σκοπό αυτό εισάγονται οι ακόλουθες ρυθμίσεις :

 
Σελίδα 1001 από 1065