Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Παράταση του Ε11 μέχρι 28 Φεβρουαρίου
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 28 Ιανουάριος 2018 08:28

Δημοσιεύθηκε η απόφαση για την παράταση του εντύπου Ε11.

 
Το πρώτο πανευρωπαϊκό προοδευτικό κόμμα γεννιέται!
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 27 Ιανουάριος 2018 16:05

Δύο δυνάμεις δυναμιτίζουν τις κοινωνίες μας –από την Κρήτη στο Δουβλίνο, από τη Λισαβόνα στη Λετονία, στο Παρίσι, στο Βερολίνο, παντού– εκτρέφοντας πολιτικά τέρατα με τον θυμό και την απογοήτευση που παράγουν:

  • 1 Το Κατεστημένο της Ρευστοποίησης, το οποίο επενδύει στην κρίση της οικονομίας και της δημοκρατίας για να «ρευστοποιήσει» τη μισθωτή εργασία και τους εν γένει αδύναμους πολίτες και επιχειρηματίες όπου και όσο μπορεί (μετατρέποντας τους μισθωτούς, και τους τέως μικρομεσαίους, σε ανασφαλείς παροχείς πάμφθηνων υπηρεσιών σε μεγάλα ολιγοπώλια).
  • 2 Οι Αποδομητές, οι οποίοι υπόσχονται να υποστηρίξουν τη μισθωτή εργασία μέσω της αποδόμησης της Ε.Ε. και την επιστροφή στο κράτος-έθνος, το οποίο βέβαια μόνο τις ντόπιες ολιγαρχίες θα ωφελούσε (αντί για τη χειμαζόμενη μισθωτή εργασία).
 
«Προς όφελος και των δανειστών η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους»
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 27 Ιανουάριος 2018 16:05

Στην πιθανολογούμενη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές και τον προβληματισμό γύρω από το ύψος του χρέους αναφέρεται η «Hannoversche Allgemeine» σημειώνοντας πως «μια ελάφρυνση του χρέους θα διευκόλυνε την επιστροφή της χώρας στις αγορές και κάτι τέτοιο θα ήταν και προς όφελος των δανειστών».

Ο Γκερτ Χέλερ, σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα που δημοσιεύεται στην «Hannoversche Allgemeine» σημειώνει πως «η Αθήνα σχεδιάζει τώρα την έκδοση ενός ομολόγου επταετούς διάρκειας και οι προϋποθέσεις είναι ευνοϊκές. Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων αυξήθηκαν ραγδαία και αυτό σηματοδοτεί την αυξημένη εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ανάπτυξη της χώρας».

 

 
Μισό λεπτό, κύριε Σόρος!
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 26 Ιανουάριος 2018 13:49

Η ομιλία του κερδοσκόπου Τζόρτζ  Σόρος , όπως και εκείνη του προέδρου Ντόναλτ Τράμπ, έδωσε τόνο στη συνάντηση αυτή τη βδομάδα  στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που έγινε στο Νταβός. Με δεδομένο ότι ο Τζόρτζ Σόρος έχει κατηγορηθεί ως ηγέτης της παγκοσμιοποίησης, αξίζει να εξετάσουμε τι είπε, και τι δείχνουν για όλους μας. Ας δούμε όμως πρώτα τι εστί Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ!

 

 
Ανοίγει η πλατφόρμα για ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις - Tα δικαιολογητικά
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 26 Ιανουάριος 2018 13:48

Στα 21 ανέρχονται τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι για να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα που περιμένουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες ενώ στη ρύθμιση υπάγονται όλες οι οφειλές που έχουν δημουργηθεί έως τέλος του 2016.

Η αίτηση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού και θα παραπέμπεται για έλεγχο και έγκριση ή απόρριψη στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) όσον αφορά στα ασφαλιστικά ταμεία και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων όσον αφορά στις οφειλές στην εφορία.

Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται έως την 31η Δεκεμβρίου 2018 ενώ στη ρύθμιση, που χορηγείται άπαξ ανά οφειλέτη, μπορούν να ενταχθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα που οφείλουν μέχρι 50.000€.

 

 
Σελίδα 11 από 969