Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Αυτοί είναι οι Έλληνες των Paradise Papers
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 20 Νοέμβριος 2017 06:23

Συνολικά 235 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος και 192 ελληνικές διευθύνσεις περιλαμβάνονται στις λίστες των Paradise Papers, που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Τα ονόματα που συνδέονται με offshore σε φορολογικούς παραδείσους αποκαλύπτονται από το Διεθνές Κονσόρτσιουμ Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), που ερευνά τα Paradise Papers, στη δημόσια λίστα των εκατοντάδων χιλιάδων offshore εταιρειών, η οποία συμπληρώνεται σταδιακά. 

 

 
Tο 83,2% των φόρων πληρώνεται από το… 19,2% των φορολογουμένων!
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 20 Νοέμβριος 2017 06:22

Και κυρίως από τους ελεύθερους επαγγελματίες

Γνωρίζαμε πως η φορολογία στην Ελλάδα είναι υπόθεση των… λίγων, αλλά όχι κι έτσι!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων, το 83,2% των φόρων μοιράζεται στο 19,2% των πολιτών! Συγκεκριμένα, σε σύνολο περίπου 8,8 εκατ. φυσικών προσώπων, τα 7,1 εκατ. – ή το 80% – πληρώνουν από… τίποτα έως και 100 ευρώ το μήνα στην εφορία.

 
Τέλος στην ανόητη ελληνική αυτοκριτική!
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 19 Νοέμβριος 2017 09:28
Μόνο οι απώλειες των Η.Π.Α. από τη νομότυπη φοροδιαφυγή υπολογίζονται στα 60 δις € ετήσια – εκ των οποίων το 75% αφορά φορολογικούς παραδείσους εντός της ΕΕ, ειδικά την Ολλανδία, ενώ μόλις το 25% τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη.

 

 
Η Κομισιόν ξεπουλά τα «ασημικά» της Ευρώπης
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 19 Νοέμβριος 2017 09:26

Στο τέλος Νοεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει τα πορίσματα ομάδων τεχνοκρατών για την αποδοτικότητα των δημόσιων επιχειρήσεων των 28 χωρών-μελών. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση ό,τι είναι ανήθικο είναι και παράνομο.

Εβαλαν τον Δράκουλα υπεύθυνο στην τράπεζα αίματος

Τζάκι Ντέιβιςπρόεδρος της Επιτροπής για τη Διάσωση του NHS

 
Η Ε.Ε. αμφισβητεί την… Κομισιόν για την αποτελεσματικότητα των Μνημονίων!
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2017 13:21

Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα σώθηκε αλλά τα δύο πρώτα προγράμματα έφεραν μόνο οριακή βελτίωση.

Σοβαρές αιχμές για την αποτελεσματικότητα των Μνημονίων στην Ελλάδα διατυπώνει το αρμόδιο ελεγκτικό της Ε.Ε. Σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύθηκε σήμερα με τον τίτλο «Η παρέμβαση της Επιτροπής στην ελληνική χρηματοπιστωτική κρίση», καταλογίζονται ευθύνες στο αρμόδιο όργανο της Ε.Ε. , την Κομισιόν για την αποτελεσματικότητα κυρίως των πρώτων δύο προγραμμάτων διάσωσης της Ελλάδας.

«Τα προγράμματα προσαρμογής που σχεδίασε και εφάρμοσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, συνέβαλαν μεν στην ανασυγκόρτηση της χώρας, πλην όμως οριακά» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

 
Σελίδα 2 από 940