Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Αυτόφωρο για φορολογικές οφειλές άνω των 75.000 ευρώ και «φοροδίκες εξπρές».
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2011 06:25

Αυτόφωρο για φορολογικές οφειλές άνω των 75.000 ευρώ και «φοροδίκες εξπρές».

Η διαδικασία του αυτοφώρου θα ακολουθείται για φορολογικά αδικήματα που υπερβαίνουν το ποσό των 75.000 αλλά και για «ιδιαίτερα προκλητικές περιπτώσεις διακράτησης ΦΠΑ», όπως αναφέρει σε εγκύκλιό της η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία ζητά επίσης «φοροδίκες εξπρές» με καθορισμό ιδιαίτερων δικάσιμων αποκλειστικά για φορολογικές υποθέσεις.

Σε εγκύκλιό του προς τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν.Παντελής, αναφέρει ειδικότερα πως για τα φορολογικά αδικήματα των νόμων 2523/1997 και 1882/1990 θα ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.

 
Τι σημαίνει ολική ή μερική χρεοκοπία εντός ή εκτός ευρώ για τους Ελληνες
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2011 06:17

Τι σημαίνει ολική ή μερική χρεοκοπία εντός ή εκτός ευρώ για τους Ελληνες

 Στο πλέον κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η ελληνική οικονομία, με τις επιλογές ή τους δρόμους που θα ακολουθήσει να επιβάλλονται ουσιαστικά από άλλους, αλλά τις επιπτώσεις που θα φέρουν οι επιλογές αυτές να τις υφίστανται αποκλειστικά οι Ελληνες πολίτες.

 Οι αντιφατικές δηλώσεις και οι γρίφοι κορυφαίων αξιωματούχων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ όλη την προηγούμενη εβδομάδα περιέπλεξαν περισσότερο την κατάσταση που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα. Από τη μια δήλωναν ότι «δεν υπάρχει περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας» και από την άλλη διευκρίνιζαν ότι «θα κάνουν τα πάντα να μην οδηγηθεί η χώρα σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία», αφήνοντας έτσι όλα τα σενάρια ανοιχτά. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής των όρων (ή μέρους αυτών) της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου για την ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων. Oπως είπε «υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων θα πρέπει να επανεξεταστεί το κατά πόσο είναι εφαρμόσιμοι οι όροι της συμφωνίας του Ιουλίου» υπονοώντας τη χαμηλότερη της προσδοκώ­μενης συμμετοχή ιδιωτών στο πρόγραμμα. Πάντως ο ίδιος επέμεινε ότι «είναι σημαντικό να εφαρμοστούν με τη μέγιστη σοβαρότητα οι αποφάσεις που ελήφθησαν τον Ιούλιο, ακυρώνοντας έτσι τις προηγούμενες δηλώσεις του.

 
Η μπίλια για τη χρεοκοπία της Ελλάδας θα κάτσει.. στις 29 Σεπτεμβρίου
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2011 06:16

Η μπίλια για τη χρεοκοπία της Ελλάδας θα κάτσει.. στις 29 Σεπτεμβρίου

 Στη λοταρία για τη χρεοκοπία του ελληνικού Δημοσίου παίζουν hedge funds και κάθε λογής κερδοσκοπικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ακόμα και ιδιώτες.

 Παράγοντες της αγοράς και αναλυτές αποδίδουν τη ραγδαία επιδείνωση του κλίματος για την Ελλάδα και την πύκνωση των δημοσιευμάτων με εκτιμήσεις και προβλέψεις για οικονομική κατάρρευση και στο γεγονός ότι στις 29 Σεπτεμβρίου λήγουν CDS ελληνικών ομολόγων τρίμηνης διάρκειας.

 
Το μεγάλο κούρεμα
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος 2011 15:48

Το μεγάλο κούρεμα

 

Παιχνίδι με τη φωτιά για το χρέος - Τα μυστικά σχέδια του Βερολίνου στα τραπέζια της Ουάσιγκτον

 Το µυστικό εναλλακτικό σχέδιο (plan B) της Γερµανίας για την κρίση χρέους και οι απόρρητες συζητήσεις που λαµβάνουν χώρα στον πυρήνα της κυβέρνησης για το ενδεχόµενο εγκατάλειψης της συµφωνίας της 21ης Ιουλίου διαµορφώνουν επικίνδυνες συνθήκες για την Ελλάδα. Σύµφωνα µε διασταυρούµενες πληροφορίες, τα συµφέροντα, τα κίνητρα και οι στόχοι της Αθήνας και του Βερολίνου, σε περίπτωση που κριθεί αναπόφευκτη η ευρεία αναδιάρθρωση του χρέους, δεν είναι βέβαιο ότι συµπίπτουν. Αξιόπιστες πηγές εκτιµούν ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί πως η διαχωριστική γραµµή ανάµεσα στην «ελεγχόµενη» και στην «ανεξέλεγκτη» χρεοκοπία και ανάµεσα στη «χρεοκοπία εντός» και στη «διολίσθηση εκτός» της ευρωζώνης είναι θολή και ακαθόριστη και ότι σε περίπτωση «απώλειας του ελέγχου» τα γεγονότα που θα «παραχθούν» δεν θα ευνοήσουν την Αθήνα. Παρ’ όλα αυτά, η συµφωνία της 21ης Ιουλίου παραµένει ενεργή και η υλοποίησή της, η οποία ακολουθεί την αργόσυρτη «ευρωπαϊκή τελετουργία», εξακολουθεί να θεωρείται από τις αγορές και τα κράτη η ασφαλέστερη επιλογή για την Ελλάδα και την ευρωζώνη.

Οι λανθασµένοι χειρισµοί στη δια πραγµάτευση µε την τρόικα αφαιρούν πολύτιµο χρόνο από την Ελλάδα, καταδικάζουν την κρατική µηχανή να λειτουργεί υπό συνθήκες «ελεγχόµενης ασφυξίας» και ενισχύουν την πεποίθηση διεθνώς ότι η χώρα, εφόσον αδυνατεί να εφαρµόσει ένα στοιχειώδες πρόγραµµα σταθεροποίησης, θα επιλέξει την έσχατη λύση της χρεοκοπίας. Ωστόσο η συµφωνία της 21ης Ιουλίου παραµένει ενεργή. Οι αγορές την επιθυµούν έναντι της χρεοκοπίας. Η ανταλλαγή οµολόγων (PSI) διασφαλίζει τους ιδιώτες δανειστές, αφού τα νέα οµόλογα που θα αποκτήσουν θα συνοδεύονται από µια ισχυρότερη (ευρωπαϊκή) εγγύηση.

 
Εγγαμοι με παιδιά πληρώνουν ακριβά με την νέα κλίμακα Φόρου Εισοδήματος
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος 2011 15:45

Εγγαμοι με παιδιά πληρώνουν ακριβά με την νέα κλίμακα Φόρου Εισοδήματος

 

Θα είναι μεγαλύτερες οι επιβαρύνσεις για τους οικογενειάρχες από τη μείωση του αφορολογήτου - Αλλαγές και στις κλίμακες

 Μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις σε µισθωτούς, ελεύθερους επαγγελµατίες, εµπόρους, αγρότες και άλλες επαγγελµατικές οµάδες επιφυλάσσει η δεύτερη κατά σειρά µέσα σε λίγους µήνες µείωση του αφορολόγητου ορίου στο επίπεδο των 5.000 ευρώ από 8.000 ευρώ που είχε διαµορφωθεί από την 1η Ιουλίου 2011 και 12.000 ευρώ που ήταν τους προηγούµενους µήνες. Ωστόσο στο υπουργείο Οικονοµικών αποφάσισαν σε σύσκεψη που πραγµατοποιήθηκε την Παρασκευή το µεσηµέρι να διατηρηθεί το αφορολόγητο όριο στο επίπεδο των 12.000 ευρώ για συνταξιούχους άνω των 65 ετών, για νέους ηλικίας ως 30 ετών, καθώς και για συνταξιούχους ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας που προστατεύουν τέκνα µε ειδικές ανάγκες. Τη σηµαντική µείωση του αφορολόγητου ορίου επέβαλε η τρόικα στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των πρόσφατων τηλεδιασκέψεων µε το σκεπτικό ότι τα έσοδα πρέπει να αυξηθούν άµεσα και ότι σε σύγκριση µε τις υπόλοιπες χώρες η Ελλάδα εξακολουθεί να διατηρεί το αφορολόγητο σε υψηλά επίπεδα. Αν όµως ρίξει κανείς µια µατιά στον διπλανό πίνακα, θα διαπιστώσει ότι µε τη µείωση του αφορολογήτου στο επίπεδο των 5.000 ευρώ, αντί για 12.000 ευρώ που ήταν πέρυσι, επιβαρύνονται περισσότεροι οι έγγαµοι µε παιδιά σε σύγκριση µε τους άγαµους - έγγαµους χωρίς παιδιά. Αυτό συµβαίνει διότι το παλαιό αφορολόγητο κάλυπτε υψηλότερους συντελεστές του 10% που εφαρµόζεται για εισοδήµατα κάτω των 12.000 ευρώ.

 
Σελίδα 983 από 1030