Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Ποια εμπορικά κέντρα γλιτώνουν το χαράτσι ακινήτων
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2011 08:56

Ποια εμπορικά κέντρα γλιτώνουν το χαράτσι ακινήτων

Προσθαφαιρέσεις τετραγωνικών μέτρων κάνουν αυτή την περίοδο οι μεγάλοι όμιλοι που διαχειρίζονται τους μεγάλους εμπορικούς χώρους ανά την Ελλάδα εν όψει της πληρωμής του ειδικού τέλους που θα πληρωθεί μέσω της ΔΕΗ.

 H Lamda Development, μπορεί αυτή την στιγμή να διαχειρίζεται τα τρία μεγαλύτερα ελληνικά malls, ωστόσο είναι ο όμιλος που φαίνεται ότι πλήττεται λιγότερο μεταξύ αυτών που διαχειρίζονται τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα ανά την Ελλάδα, ενώ και ο όμιλος Φουρλή δεν πάει πίσω, αφού θα πληρώσει μόνο για τα δύο από τα πέντε ΙΚΕΑ που λειτουργεί αυτή την στιγμή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ιωάννινα.

 
Στην πλήρη κατάργηση των φοροαπαλλαγών προχωρεί η κυβέρνηση
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2011 08:24

Στην πλήρη κατάργηση των φοροαπαλλαγών προχωρεί η κυβέρνηση

 Διπλό πλήγμα θα δεχθούν οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα του 2011, αφενός με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ από τις 12.000 ευρώ και αφετέρου με την αναμενόμενη κατάργηση σειράς σημαντικών φοροελαφρύνσεων.

Η σχεδιαζόμενη περικοπή φοροαπαλλαγών θα αποδώσει στο Δημόσιο πρόσθετα έσοδα 0,6% του ΑΕΠ, που αντιστοιχούν σε περίπου 1,3 δισ. ευρώ με βάση το εκτιμώμενο για φέτος ΑΕΠ.

 
Περαίωση: Σε πόσες δόσεις θα πληρώνεται ο φόρος
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2011 08:23

Περαίωση: Σε πόσες δόσεις θα πληρώνεται ο φόρος

Προθεσμία πέντε ημερών για να υπαχθούν στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων 2000-2009 θα έχουν περισσότεροι από 500.000 επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που εξαιρέθηκαν από την προηγούμενη ρύθμιση ή αρνήθηκαν να υπαχθούν.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου, ορίζεται ότι σε περίπτωση αποδοχής του εκκαθαριστικού σημειώματος, το σύνολο της οφειλής θα βεβαιώνεται από τον προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ στο όνομα του υπόχρεου, ο οποίος θα καλείται να πληρώσει άμεσα ως προκαταβολή το 20% της βεβαιωθείσας οφειλής. Το ποσό της προκαταβολής δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 500 ευρώ. Τα υπόλοιπα προς καταβολή ποσά φόρου που αφορούν τις ρυθμιζόμενες ανέλεγκτες υποθέσεις του επιτηδευματία θα καταβάλλονται ως ακολούθως:

 
ΘΕΜΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων προηγούμενων χρήσεων
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2011 08:15

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δωδεκανήσου 7 / 2310-513875 / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. / www.solnth.gr

                                                                          Θεσσαλονίκη, 26-9-2011

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

 ΘΕΜΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων προηγούμενων χρήσεων

 Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

           Οι φορολογικές υποχρεώσεις για το μήνα Σεπτέμβριο έχουν αυξηθεί  ιδιαίτερα λόγω και των πρόσθετων φορολογικών μέτρων που πήρε η Κυβέρνηση. Καταληκτική ημερομηνία εκπλήρωσης όλων αυτών των υποχρεώσεων, μεταξύ των οποίων και η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων προηγουμένων χρήσεων, των φορολογουμένων είναι η 30η Σεπτεμβρίου. Πολλοί φορολογούμενοι ενώ επιθυμούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις προηγουμένων χρήσεων αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά στα στενά αυτά χρονικά περιθώρια. Πρόσθετη δυσκολία στην ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας είναι και οι απεργιακές κινητοποιήσεις των Δ.Ο.Υ. στις 27 και 28 του Σεπτέμβρη.

 
Αναστολή υποβολής των οριστικών δηλώσεων αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα, εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις καθώς και των αντίστοιχων βεβαιώσεων αποδοχών(έντυπα Ε20, Ε21, Φ01-043 και Φ01-044), μέσω διαδικτύου στον δικτυακό τόπο της Γ.Γ.Π.Σ., για τη
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2011 12:22

ΠΟΛ.1201/26.9.2011

Αναστολή υποβολής των οριστικών δηλώσεων αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα, εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις καθώς και των αντίστοιχων βεβαιώσεων αποδοχών(έντυπα Ε20, Ε21, Φ01-043 και Φ01-044), μέσω διαδικτύου στον δικτυακό τόπο της Γ.Γ.Π.Σ., για την χρήση 2010.

Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
ΤΜΗΜΑ Α'

Ταχ. Δ/νση :Καρ. Σερβίας 10
Ταχ. Κώδικας: 10184 ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες: Γ. Βαρνάκου
Τηλέφωνο :210-3375314
FAX :210-3375001

ΠΟΛ 1201

ΘΕΜΑ: Αναστολή υποβολής των οριστικών δηλώσεων αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα, εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις καθώς και των αντίστοιχων βεβαιώσεων αποδοχών(έντυπα Ε20, Ε21, Φ01-043 και Φ01-044), μέσω διαδικτύου στον δικτυακό τόπο της Γ.Γ.Π.Σ., για την χρήση 2010.


Κατόπιν σχετικών αιτημάτων που τέθηκαν στην υπηρεσία μας, αναφορικά με το θέμα, θέτουμε υπόψη σας, τα ακόλουθα:

 
Σελίδα 982 από 1030