Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Eφυγε νωρίς γιατί βρήκε φοροφυγάδες
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 23 Οκτώβριος 2011 14:25

Eφυγε νωρίς γιατί βρήκε φοροφυγάδες ο Διομήδης Σπινέλης ΓΓΠΣ

 

 

Ηταν φθινόπωρο του 2007, όταν οι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο νυν πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου , ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονοµικών κ. Ευ. Βενιζέλος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδης, όριζαν τρία πρόσωπα της εµπιστοσύνης τους και γνώστες της πληροφορικής για να εποπτεύσουν τα πληροφοριακά συστήµατα που θα µετρούσαν τις ψήφους των µελών και των φίλων του Κινήµατος κατά τη διάρκεια των εσωκοµµατικών εκλογών.

Ο κ. Σκανδαλίδης όρισε τον κ. Θ. Βούρδα, ο κ. Βενιζέλος τον σηµερινό διευθύνοντα σύµβουλο της Κοινωνίας της Πληροφορίας κ. Γ. Καλαµαρά, ενώ ο κ. Παπανδρέου τον καθηγητή του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών και διευθυντή του Εργαστηρίουuni00A0Πληροφοριακών Τεχνολογιών και Συστηµάτων ∆ιοίκησης (ISTLab) κ. Δ. Σπινέλλη.

 
Οι επισφαλείς επενδύσεις της Deutsche Bank στο Λας Βέγκας
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 23 Οκτώβριος 2011 14:23

Οι επισφαλείς επενδύσεις της Deutsche Bank στο Λας Βέγκας

 

Ανάλογη με την «έκθεση» της Deutsche Bank στις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης είναι η «έκθεσή» της στα καζίνο του Λας Βέγκας, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

 Η σύγκριση δεν θα αποτελούσε «είδηση», αν η μεγαλύτερη πόλη της Πολιτείας της Νεβάδα δεν ήταν οιονεί χρεοκοπημένη και βαθύτατα βυθισμένη στην κρίση. Πράγμα που σημαίνει ότι οι επενδύσεις της Deutsche Bank στην αμερικανική Μέκκα του τζόγου είναι εξίσου επισφαλείς με εκείνες στις αγορές ομολόγων των υπερχρεωμένων χωρών του τόξου της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

 
Απόστημα που πρέπει να σπάσει η ΓΓΠΣ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 22 Οκτώβριος 2011 17:08

ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης: Απόστημα που πρέπει να σπάσει η ΓΓΠΣ

Η δυσλειτουργία της ΓΓΠΣ απειλεί να τινάξει στον αέρα τη φορολογική μεταρρύθμιση, υπογράμμισε ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, Χ.Παπαχατζής, μιλώντας στο 3ο Tax Forum

 

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) είναι απόστημα που πρέπει να σπάσει, υποστήριξε ο διευθυντής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαχατζής, κατά την ομιλία του στο 3ο Tax Forum, που διοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και πραγματοποιείται από τις 2 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Hyatt Regency Thessaloniki».

Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαχατζής, το λειτουργικό σύστημα της ΓΓΠΣ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες (έχει αγοραστεί τη δεκαετία του 1990), ενώ επικεφαλής της είναι άνθρωποι της πληροφορικής και όχι οικονομολόγοι, όπως θα έπρεπε να είναι.

 
Η ανάπτυξη περνάει μέσα από την παιδεία!
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 22 Οκτώβριος 2011 16:57

Η ανάπτυξη περνάει μέσα από την παιδεία!

Του Ανδρέα Παπαστάμου, οικονομικού συμβούλου στη Μόνιμη Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στον ΟΗΕ


Με έκδηλη αμηχανία - που μεταμορφώνεται σε θλίψη και μία σειρά σκέψεις για τις αξίες της κοινωνίας μας και την πολιτική τους νομιμοποίηση - διαβάζει κανείς στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης (www.ggk.gr) τη σειρά των υπουργείων. Παρατηρούμε ότι προηγούνται τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών, Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για να φτάσουμε στην 8η θέση, στο υπουργείο Παιδείας και φυσικά στην τελευταία θέση, στο υπουργείο Πολιτισμού.

 
Φόρος 25% στις «μυστικές» καταθέσεις στην Ελβετία
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 22 Οκτώβριος 2011 16:56

Φόρος 25% στις «μυστικές» καταθέσεις στην Ελβετία

 

Ελβετικές τράπεζες έχουν έρθει ήδη σε επικοινωνία με Έλληνες μεγαλοκαταθέτες που τηρούν λογαριασμούς στα καταστήματά τους, καλώντας τους να υπαχθούν στη συμφωνία με τη διαβεβαίωση ότι δεν θα θιχτεί το καθεστώς ανωνυμίας.

 

Προ των πυλών βρίσκεται το σχέδιο φορολόγησης των «μυστικών» καταθέσεων που διαθέτουν οι Έλληνες στην Ελβετία, με στόχο την εισροή δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ στα ελληνικά δημόσια ταμεία. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και Βέρνης εισέρχονται στην τελική φάση, με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη να μεταβαίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην ελβετική πρωτεύουσα όπου θα έχει επαφές με αξιωματούχους της ελβετικής κυβέρνησης.

 
Σελίδα 965 από 1030