Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Στις εφορίες λοιπόν θα πρέπει να απευθύνονται όλοι όσοι δικαιούνται να εξαιρεθούν από το ΕΤΑ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2011 13:34

Μετά στο γενικό αλαλούμ που προκάλεσε το ίδιο το υπουργείο με τις απανωτές και αντικρουόμενες αποφάσεις του, τώρα όλα δείχνουν ότι η εφορίες θα δίνουν τη λύση, έστω ως προς το ποιος πρέπει να πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ και ποιος όχι.

Στις εφορίες λοιπόν θα πρέπει να απευθύνονται όλοι όσοι δικαιούνται να εξαιρεθούν, τουλάχιστον αυτό λένε οι πληροφορίες ότι θα αποφασιστεί μέσα στα επόμενα 24ωρα. Στις εφορίες θα δημιουργηθούν τριμελείς επιτροπές οι οποίες θα εξετάζουν τα δικαιολογητικά των δικαιούχων και θα δίνουν το πολυπόθητο για χιλιάδες άτομα “χαρτί” εξαίρεσης.

 
ΟΙ ΒΕΛΓΟΙ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ …ΜΕ 5,7 ΔΙΣ
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2011 13:33

ΟΙ ΒΕΛΓΟΙ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ …ΜΕ 5,7 ΔΙΣ

Παρότι εκδόθηκαν «πατριωτικά» ομόλογα ύψους… 200 εκατ. ευρώ

Στον πατριωτισμό των Βέλγων απευθύνθηκε η κυβέρνηση των Βρυξελλών με την έκδοση ενός ειδικού ομολόγου.

Η νέα κυβέρνηση των Βρυξελλών – που ορίστηκε προ ημερών μετά από 19 μήνες ακυβερνησίας και ορκίζεται σήμερα – αποφάσισε να ζητήσει τη στήριξη των πολιτών της χώρας, εκδίδοντας ένα ειδικό ομόλογο.

 
Φορολογικό big brother «στήνει» το υπουργείο Οικονομικών
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2011 13:32

Φορολογικό big brother «στήνει» το υπουργείο Οικονομικών, αναγκάζοντας όλους τους επιτηδευματίες -επαγγελματίες και επιχειρήσεις- να «τσεκάρουν» ο ένας τον άλλον!

Όλα αυτά στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων που δημιουργείται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Το νέο σύστημα θα αναγκάζει τις επιχειρήσεις να μην συναλλάσσονται με φορολογούμενους που έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με την εφορία. Το ηλεκτρονικό σύστημα ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς και ήδη δοκιμάζεται, ώστε να εξοικειωθούν με τις απαιτήσεις του και οι εμπλεκόμενοι.

 
Aναστολή λειτουργίας 17 ΔΟΥ από 1-12-2011
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2011 09:10

Aναστολή λειτουργίας 17 ΔΟΥ από 1-12-2011

Την αναστολή λειτουργίας 17 εφοριών και την μεταφορά από την 1η Δεκεμβρίου 2011, της καθ' ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητά τους σε 15 άλλες που μετονομάζονται, αποφάσισε με την υπ'Α αριθμ. Δ6Α 1159129 ΕΞ 2011 το Υπουργείο Οικονομικών (21-11-2011).

Η σχετική απόφαση


Αριθμ. Δ6Α 1159129 ΕΞ 2011
Αναστολή λειτουργίας και μετατροπή επιπέδου ορισμένων Δ.Ο.Υ.

O YΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

 
Η Γερμανία αποζημιώνει θύματα του Ολοκαυτώματος
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2011 09:08

Η Γερμανία αποζημιώνει θύματα του Ολοκαυτώματος

Συντάξεις σε 16.000 θύματα του Ολοκαυτώματος συμφώνησε να πληρώσει η γερμανική κυβέρνηση. Από 300 έως το 375 το καταβληθέν ποσό. Στις 66.000 οι συνολικές πλέον συντάξεις που καταβάλλει η κυβέρνηση της Γερμανίας

Ύστερα από ένα χρόνο σκληρών διαπραγματεύσεων, η Γερμανία αποδέχθηκε να πληρώσει τις συντάξεις αυτές σε επιπλέον 16.000 θύματα - παιδιά κάποτε που κατάφεραν να διασωθούν από τα ναζιστικά γκέτο ή εξαναγκάστηκαν να ζήσουν στα κρυφά σε όλη τους τη ζωή, υπό το φόβο των διώξεων.

 
Σελίδα 961 από 1051